דילוג לתוכן
אברהם בן עזרא אורח נעים חדשות כל הכותבים

מהי הרֵפוֹרְמָה לאשורָה? | הטור של דר’ אברהם בן-עזרא

ואז קם העם, הולך לקלפי, נותן בידי ה’מחוקק‘ את הסמכות ואת החובה לעצור את ‘רפורמת אהרן ברק‘ ו-הכְּנֶסֶת, הרשות המחוקקת ו-בית הנבחרים של מדינת ישראל, אשר נבחרה ברוב דמוקרטי ברור של העם ממנה ממשלה. תפקידה של הממשלה לבצע את ביטולה של הרפורמה על פי חוקים שנחקקים והדמוקרטיה ניצלת מאבדון על אף הפגנות רוב המיעוט הקולני, שמנסה לשבש הליכים דמוקרטיים.
0
0
אהרון ברק נשיא העליון לשעבר ברקע: מפגיני המחאה רפורמה המשפטית |צילום: ערוץ 11 | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
אהרון ברק

בבחינת דעותיהם של רוב ההמון המפגין, ניתן לגלות במשאל פשוט, כי הם לא יודעים אל-נכון, על מה בדיוק הם מפגינים ונגד מי, אך משוכנעים בכל נימי נפשם בצדקתם ואפשר להסיק, כי רוב רובו של המיעוט ב-עַם המשתתף בהפגנות “נגד הרפורמה המשפטית” – משוכנע, כי בכך הוא תורם תרומה איכותית למדינת ישראל, לה הוא נאמן ובטובתה הוא חפץ.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

המפגין המצוי, לא בקיא במהלכים המשפטיים שננקטו בעשרות השנים האחרונות על ידי השופט אַהֲרֹן בָּרָק (שכיהן כשופט בית המשפט העליון, כנשיא בית המשפט העליון, כיועץ המשפטי לממשלה וכדֵּקָאן הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים. פרופסור למשפטים, חתן פרס ישראל למדעי המשפט לשנת 1975)

המפגין המצוי, לא בקיא במהלכים המשפטיים שננקטו בעשרות השנים האחרונות על ידי השופט בָּרָק שאט אט, בצעדי צב, בנחישות ובהתמדה, ללא הד תקשורתי ומתחת לרדאר (Radar) של הביקורת המשפטית.

פסיקה אחר פסיקה,  אישוש וחיזוק הלכה משפטית אחת אחר השנייה; “התגברות“, “הסתברות“, “האדם הסביר“, להבדיל מהאדם הממשי שהוא יכול להיות; פעוט בן שנה, נכה, זקן מופלג או איש-שוליים אחר. כלומר, להבדיל מ”עמך“.

פתאום, אותו מפגין, שכח את מה ששינן בשיעורי ה’אזרחות‘ בבית הספר היסודי והתיכון, במכללה ובאוניברסיטה בשיעורי מדיניות, משפט, כלכלה, חברה ועוד.

למדנו, להזכיר, כי יש שלוש רשויות נפרדות ובלתי תלויות זו בזו; הרשות המבצעת, הרשות השופטת והרשות המחוקקת.

וככל שמעצימים רשוּת אחת ביחס לרעוּתה – פוגעים במרקם הדמוקרטי.

ראינו כיצד במדינת ישראל, הרשות השופטת עפה על עצמה, ומנכסת לעצמה סמכויות מעל הרשויות האחיות, כי לכאורה; “הכול שפיט“, בעוד שידוע שלא הכול שפיט, ממש לא

ומפרשים את דברי ראש הממשלה דאז מנחם בגין, שהצהיר; “יש שופטים בירושלים” בצורה לא נכונה.

ובאים בשמחה אל מתחת המחסה של הרשות השופטת, המשתלטת על הרשות המחוקקת ו-מגמדת אותה, וכך גם עם הרשות המבצעת.

ואז קם העם, הולך לקלפי, נותן בידי ה’מחוקק‘ את הסמכות ואת החובה לעצור את ‘רפורמת אהרן ברק‘ ו-הכְּנֶסֶת, הרשות המחוקקת ו-בית הנבחרים של מדינת ישראל, אשר נבחרה ברוב דמוקרטי ברור של העם ממנה ממשלה.

תפקידה של הממשלה לבצע את ביטולה של הרפורמה על פי חוקים שנחקקים והדמוקרטיה ניצלת מאבדון על אף הפגנות רוב המיעוט הקולני, שמנסה לשבש הליכים דמוקרטיים.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

רבי שמעון בר יוחאי
לדף ל"ג בעומר לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77