
נכון שבפסח, אנו מוותרים על מאפים העשויים מקמח חיטה, אך זה לא אומר שצריך לוותר על מאפים טעימים בארוחות החג. אז למי שמתחשק מאפה טעים, ש”ירענן” את תפריט החג, המותג הקולינרי ‘מאסטר שף’ מציע מתכון ל-מאפה תרד וגבינות – כשר לפסח!
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
█ חומרים ל-30 מאפים קטנים;
- 30 דפי אורז בקוטר 16 ס”מ מאסטר שף,
- 3 כוסות עלי תרד שטופים וקצוצים,
- חצי כוס בצל ירוק קצוץ,
- 200 גרם פטה או בולגרית מפוררת,
- 100 גרם קשקבל מגוררת,
- 1 ביצה לתערובת.
█ לציפוי;
- 1 ביצה,
- 4-5 כפות שומשום.
█ הוראות הכנה;
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו או 200 מעלות רגיל.
- מערבבים תרד קצוץ עם בצל ירוק, פטה, קשקבל וביצה בקערה.
- יוצקים מים לקערה שתוכל להכיל את דף האורז. טובלים דף אורז למשך 10 שניות. שימו לב! זה חשוב, כי הכוונה היא רק להגמיש אותו, מבלי שיתרכך ממש.
- מניחים בקצה הדף כף מלית לרוחב ומתחילים לגלגל, בגלגול השני מקפלים את השוליים פנימה מימין ומשמאל וממשיכים לגלגל, כך שמתקבל מאפה מלבני וסגור היטב, ללא סדקים וקרעים. אם יהיה קרע המלית תיזל.
- מניחים במרווחים בתבנית עם נייר אפייה
- מורחים ביצה ומפזרים שוּמשום.
- אופים 40 דקות או עד שהמאפים שחומים יפה. מצננים מעט לפני הגשה.
- הצעת הגשה; לצד ביצים קשות וירקות טריים.
■ מתכון כשר לחג פסח של מאפה תרד וגבינות כשר לפסח, הובא לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה באדיבות המותג הקולינרי “מאסטר שף” באמצעות משרד “דניאלה רייבנבך תקשורת” המתמחה במתן שירותי יחסי ציבור, דוברות וייעוץ תקשורתי בבעלות דניאלה רייבנבך באמצעות התקציבאית הגב’ נטלי כהן.
חג פסח כשר ושמח.