
משבר הקורונה עלול להביא לעיכוב בהשלמת הפרויקטים למשך תקופה של בין 90 ל-70 ימים בממוצע – מבדיקה שערך משרד הבינוי והשיכון באשר למועדי מסירה צפויים של ‘מתחמי מחיר למשתכן’, המהווים נתח משמעותי מתחום הבנייה החדשה בישראל.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
על פי חוק המכר, יזם, נדרש לשלם לרוכש בעבור כל יום איחור. לאחר 60 ימי איחור – 150% משווי שכר הדירה באזור לדירה דומה בשמונה חודשים הראשונים ו-125% עד מסירת הדירה בפועל.
אם נקבע ב’חוזה המכר‘ סכום גבוה יותר מן הקבוע בחוק, יגבר האמוּר בחוזה בין הצדדים.
בהתאם לכך, עמדת משרד הבינוי היא, כי יש ליצור מנגנון אשר ינטרל, במידת האפשר, את המחלוקות בין המוכרים לבין רוכשי הדירות, בכל הקשור לאיחור במסירת הדירות, על ידי קביעת תקופת אורכה קצוּבה.
יודגש, כי המטרה אינה להכריע בשאלת “כוח עליון” או בשאלת קיומו של סיכול, אלא לייתר את ההכרעה בסוגיה זו. בהקשר זה, יש להדגיש, כי הפתרון המוצע הוא בראייה של ‘חלוקה בנטל‘ בין מוכרי הדירות לרוכשי הדירות.
עמדה זו, הוצגה לצוות בינמשרדי בראשותו של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה משפטן ארז קמיניץ, העוסק בהשפעות “משבר הקורונה” על חיובים חוזיים שונים ובהם גם ‘איחור במסירת דירות’.
█ ליצמן; הפתרון שלנו, מביא בחשבון את הצורך לאזן בין הרוכשים מחד גיסא והקבלנים מאידך גיסא”
מבהירים, כי מטרת הצוות בינמשרדי, לספק פתרונות לבעיות אשר עלו אגב משבר הקורונה במסגרת שוּק הנדלן.
שר הבינוי והשיכון, חבר כנסת יעקב ליצמן; “משבר הקורונה, פגע בציבור גדול. רוכשי הדירות, עומדים בראש מעייננו ואנו חייבים לדאוג להם. לצד זאת, יש גם המעסיקים וביניהם גם הקבלנים שנפגעו ואיבדו מכספם בתקופה זו.
הפתרון שלנו, מביא בחשבון את הצורך לאזן בין הרוכשים מחד גיסא והקבלנים מאידך גיסא, לטובת כל הצדדים”. סיכם שר הבינוי והשיכון, חבר כנסת ליצמן.
מנכל משרד הבינוי והשיכון, עורך דין אלעזר במברגר; “עמדת המשרד, נועדה לקדם התערבות מקדימה ומונעת בשוּק הנדלן, כדי לנטרל, ככל האפשר סכסוכים בין רוכשים לקבלנים.
נוכח ‘משבר הקורונה‘ והשפעותיו על שוּק הנדלן, מתן אורכה קצוּבה למסירת הדירה מהווה פתרון הוגן ונכון לטובת כלל הנוגעים בדבר”. אמר עורך דין במברגר.
◄ אל; חוק המכר – הגנה על רוכשי דירות | מחיר למשתכן | קורונה.