
האם נשיא איגוד לשכות המסחר, עורך דין אוריאל לין, הכריז הבוקר (רביעי, כ”א באייר התשע”ז) על מלחמה חדשה של מגזר רשתות השיווק הקמעונאיות (לא כולל רשתות המזון) תחת איגוד לשכות המסחר, כשהאשים, כי; “העובדה שכיום כל יחיד בישראל יכול להזמין בייבוא אישי מוצרים בערך של עד $75 ללא תשלום של מכס, מס קניה ומע”מ (17%) בעוד שהרשתות במגזר הקמעונאי משלמות את מלוא מסי היבוא – היוצרת אי שוויון ותחרות לא הוגנת בפער גדול, הפוגעת בעסקים שהשקיעו שנים רבות בפיתוח וקידום עסקם”.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
את הדברים השמיע נשיא איגוד לשכות המסחר, עורך דין לין, כשפתח הבוקר את ‘ועידת הקמעונאות השנתית ה- 9′ רבת המשתתפים, של ‘מידע כנסים’ ו‘קבוצת סינרגיה’ ואמר, כי; “מגזר רשתות השיווק הקמעונאיות (לא כולל רשתות המזון) מהווה כיום את אחד ממגזרי המשק החשובים ביותר.
פדיון מגזר זה מתקרב ל- 200 מיליארד ₪, הוא כולל כ- 60 רשתות קמעונאיות, מעסיק קרוב ל-רבע מיליון מועסקים ומהווה את בית היוצר של מקומות העבודה“.
לדבריו, בין שלל הנושאים המעסיקים כיום את מגזר הקמעונאות, כמו ריבוי חקיקה צרכנית, בולטים במיוחד שני נושאים; הראשון, התמודדות מגזר זה עם ה’רכישות האינטרנטיות‘ המבוצעות היום על ידי יחידים בייבוא אישי.
“העובדה שכיום כל יחיד בישראל, יכול להזמין בייבוא אישי מוצרים בערך של עד $75 ללא תשלום של מכס, מס קניה ומע”מ (17%), בעוד שהרשתות במגזר הקמעונאי משלמות את מלוא מסי היבוא – היוצרת אי שוויון ותחרות לא הוגנת בפער גדול, הפוגעת בעסקים שהשקיעו שנים רבות בפיתוח וקידום עסקם”.
█ תכנית רב שנתית של עורך דין לין, מציעה מתווה בתוך 3 שנים, ייווצר שוויון מוחלט בתחום המס בין יבוא אישי של מוצרים לבין רכישות בשוק המקומי
“מדינה יכולה להנהיג מדיניות של הוזלת מוצרים בדרך של רכישות אינטרנטיות, אבל אסור לה לעשות זאת אם היא יוצרת תחרות לא הוגנת מול מגזר הקמעונאות המקומי.
חובה היום להפחית את המסים על מוצרי היבוא הנמכרים ברשתות הקמעונאיות, כדי ליצור שוויון מוחלט בתחום המס בין יבוא אישי של מוצרים לבין רכישות בשוק המקומי“.
לין, ציין כי איגוד לשכות המסחר הגיש השבוע אל שרי האוצר והכלכלה סוג של תכנית רב שנתית המציעה מתווה על פיו בתקופה של שלוש שנים ייווצר שוויון זה.
זאת ועוד, יש לזכור ש‘מוצרים ביבוא אישי’ אינם עוברים בדיקות בטיחות ותקינה, ואילו היבואנים והרשתות צריכים לשאת בעלויות בדיקות אלו וגם לשלם מסי ארנונה, חשמל והוצאות נלוות נוספות, כדי לקיים את העסק.
הנושא השני, אליו התייחס עורך דין לין הוא הקנסות המנהליים. לדבריו, על מנת להקל את מגמת הפליליזציה לפיה כל פעולה או אי פעולה בניגוד לחוק, ואפילו תפלה לחלוטין, מהווה עבירה פלילית, עברנו למגמה של קנסות מינהליים.
“הבעייתיות שנוצרה היא שמגמה זו יוצרת את ‘עריצות הפקידות’. כל שגיאה, ואפילו פעוטה, הופכת מיד להטלת קנסות חסרי פרופורציה בגובה של עשרות אלפי שקלים ולפעמים אף יותר מזה. חייבים להחזיר את השפיות ולנהוג במידתיות הנחוצה”, סיכם נשיא איגוד לשכות המסחר, עורך דין אוריאל לין את דבריו.
Add Comment