לילך שולומון כהן, מנהלת אגף שיווק חטיבת החלב “תנובה”, נבחרה לאשת השיווק של חודש פברואר 2019, כך קבע איגוד השיווק הישראלי, זאת בזכות הצלחת האסטרטגיה ב’שוק תחליפי החלב’ שהובילה להגדלת הקטגוריות בתחום ולהגדלת הנוכחות של ‘תנובה’ בכלל הענף.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מן הנתונים שנמסרו, עולה, כי השקת החדשנויות, הקמפיין התקשורתי והתמחור ההוגן, הם אלה שהובילו לצמיחה חסרת תקדים בצריכה של ‘שוק תחליפי החלב’.
במהלך זה, הגדילה ‘חברת תנובה’ את כלל קטגוריית תחליפי החלב כשהיא הצמיחה את השוק ומובילה עם נתח שוק משמעותי של 55.8% ב-שוק תחליפי החלב.
ממרחי הסויה של תנובה, תפסו 37.6% מנתח השוק בתוך חודש בלבד מההשקה.
זאת ועוד; החדירה של תנובה ל‘קטגוריית הטופו’ הובילה לצמיחה של 48% בקטגוריה! עלות ההשקעה בפרסום עמדה על 4.3 מיליון ₪ לשתי ההשקות.
בנימוקי ועדת השיווק של איגוד השיווק הישראלי, נכתב, כי; “האסטרטגיה שהובילה הגב’ לילך שלומון כהן בחברת תנובה ב-שוק תחליפי החלב, הצליחה להגדיל את הקטגוריות בשוק זה ואת הנוכחות של תנובה בכלל הענף.
ההשקעה בתחום כה צעיר בישראל והיוזמה לפתח תחום הנוגד את ה-DNA של המחלבה; תחליפי חלב, מייצג את החדשנות והדינמיות שהביאה איתה שלומון כהן אל תנובה.
נקיטה באסטרטגיה זו, מלמדת על עסק אשר מתעדכן כל הזמן ובעולם בו צריך להיות עם “האצבע על הדופק“. לא מחכה לפריצה – אלא מייצר אותה בעצמו”.
מנהלת אגף השיווק בחברת “תנובה” מזה כשלוש שנים הגב’ לילך שולומון כהן, היא בעלת ותק של למעלה מ-8 שנים בחברה.
שולומון כהן, היא בעלת תואר ראשון בתקשורת וחינוך ותואר שני בתקשורת.
לפני תפקידה הנוכחי, שימשה כמנהלת יחידה עסקית בתנובה.
█ רקע; “מפתיע כמה שזה טעים”
מטעם משרד יחסי הציבור “יפה אפרתי תקשורת” הוותיק (למעלה מ-25 שנים) המתמחה במתן שירותי ייעוץ אסטרטגי ותדמיתי לחברות פרטיות, רשתות לצד חברות ותאגידים ישראליים ובינלאומיים, נמסר, כי; על רקע הצמיחה המשמעותית של שוק תחליפי החלב (הסויה והטופו) המהווה תחרות בענף החלב, שמה לה חב’ תנובה למטרה להגדיל את השוק הקיים ולהצמיחו.
תנובה עושה זאת באמצעות פנייה לשני קהלים; קהל הצרכנים הקיים של השוק וצרכנים חדשים המתחילים לצרוך תחליפים.
בקרב קהל הצרכנים, הקיים רצתה תנובה להגדיל את הצריכה ואת תדירותה ובקרב הקהלים החדשים, רצתה להוריד חסמי כניסה ולעודד התנסות במוצרי “סויה תנובה“.
תנובה, יצאה במהלך שיווקי נרחב אשר כלל כניסה לקטגוריות חדשות הנתפסות כמאותגרות בסוגיית הטעם; ממרחי סויה וטופו ופרצה אותן באמצעות השקת מוצרים חדשים ומגוונים בטעמים שונים המוכרים מעולם החלב.
“תנובה” השיקה בנוסף את המוצרים הנזכרת לעיל במחירים מפתיעים, הנמוכים משמעותית מהמתחרים בקטגוריה באותה העת.
ברמת התקשורת השיווקית, בחרה תנובה לא רק שלא להתעלם מהחסם המרכזי של הקטגוריה שהוא הטעם, אלא גם לעמוד מולו ולאתגר אותו.
כך, הקמפיינים התייחסו באופן ישיר לדעה הרווחת באשר לטעם הפחות מפתה של תחליפי החלב, ואתגרו את הצרכנים עם האמירה; “מפתיע כמה שזה טעים“.
בכל אחת מסדרת הפרסומות לשתי ההשקות נראים אנשים שאינם צרכני הקטגוריה, טועמים את המוצרים החדשים ומגיבים בפליאה חיובית ולא מאמינים כאשר הם מבינים שמדובר במוצרים המכילים; טופו וסויה.