דילוג לתוכן
אוכל נעים | Foods חג החנוכה חגים, חגי ישראל מבזקים חדשות ‘כאן ישראל’ מתכוני תוספות מתכונים לחג החנוכה

לביבות ירק עם נקניק סלמי של “מעדני יחיעם” לרגל חג החנוכה

חוגגים חנוכה עם "מעדני יחיעם" לביבה מכינים מירקות ומטגנים או אופים. הגרסה הבסיסית עשויה תפוחי אדמה טריים ומרוסקים או מבושלים ומעוכים המטוגנים בשמן רותח ◄המאכל נפוץ בארצות מזרח ומרכז אירופה ומוגדר כמאכל הלאומי של בלארוס ◄ בישראל אצלנו הוא מוכר כאחד ממאכלי חג החנוכה ◄ לרגל החג, מגישה חברת "מעדני יחיעם", יצרנית הנקניקים והפסטרמות הישראלית המובילה, יחד עם השפית ניקי בי, מתכון פשוט וקל הכנה של לביבות ירק טעימות במיוחד, מירקות שניתן למצוא בכל מקרר.
0
0

 

בחנוכה מקובל לאכול לביבות מתוקות כחלק מהמנהג לאכול מאכלים מטוגנים בשמן לזכר נס פך השמן. לביבות של חנוכה לרוב עשויות מתפוחי אדמה. בעקבות הטרנדים החדשים של מודעות לבריאות יש גרסאות רבות של הלביבות ממבחר ירקות והן מטוגנות או אפויות. ניתן להגיש את הלביבות בלוויית שמנת, או בלוויית  רטבים מתוקים החל מרסק תפוחים ועד רוטבי פירות יער או פירות טרופיים. 

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או ב’טוויטר’.

ללביבות הוסף שדרוג מיוחד של סלמי סרוולט של מעדני יחיעם, שהופך אותן אפילו ליותר טעימות. 10 דקות הכנה ויש צלחת מלאה לביבות זהובות ומענגות על השולחן.

מצרכים;

  • 1 בצל בינוני,
  • 150 גרם נקניק סלמי סרוולט  של “מעדני יחיעם
  • 1 כף סוכר חום דמררה,
  • 2 גזר,
  • 2 קישואי זוקיני קטנים,
  • 1 בטטה,
  • 3 שיני שום,
  • 3 תפוחי אדמה בגודל בינוני,
  • 1 ביצה,
  • 1/2 כוס + 2 כפות קמח,
  • 6 כפות שמן טיגון,
  • 1 כפית שטוחה מלח.

אופן ההכנה;

  1. בסיר מרתיחים מים עם תפוח אדמה אחד מקולף ומבשלים עד שהוא רך. מסננים את המים ומועכים כמו פירה.
  2. קוצצים את הבצל ומחממים מחבת עם 3 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ומוסיפים את הסוכר חום. מערבבים עד שכל הסוכר נמס ומעבירים לקערה.
  3. מקלפים את הבטטה, שני תפוחי האדמה והגזר. מגרדים את הירקות ואת הזוקיני בחורי המגרדת הגדולים ומוסיפים לבצל יחד עם תפוח האדמה המעוך.
  4. חותכים את נקניק הסלמי לקוביות קטנות, מוסיפים לירקות יחד עם הקמח, הביצה וממליחים. במידת הצורך מסננים נוזלים.
  5. מחממים מחבת עם כ-34 כפות שמן. יוצרים לביבות ומניחים במחבת. משטחים קצת עם מזלג ומטגנים עד שהצד התחתון מזהיב יפה. הופכים בעדינות לצד השני ומטגנים שמזהיב. מוציאים מהשמן לנייר סופג.
  6. אפשרות אפייה; מחממים תנור ל- 180 מעלות. על גבי תבנית עם נייר אפייה משומן מסדרים את הלביבות ומכניסים לאפייה בתנור למשך 25 דקות. הופכים את הלביבות ואופים 20 דקות נוספות, עד להזהבה של שני הצדדים.
  7. ניתן להגיש עם צ’יפס אפוי, לצד סלט עגבניות, פיתות בטאבון וטחינה.

תודה למנהלת יחסי ציבור של חברת מעדני יחיעם יצרנית הנקניקים והפסטרמות הישראלית המובילה ממשרד מירב בורמד – יחסי ציבור, דוברות וייעוץ תקשורתי, הגב’ מירב בורמד שסייעה בהבאת מתכון זה.

חג חנוכה, שמח ?!

0
0



אודות הכותב

ניקי ב

ניקי ב. (niki b) היא בעלת אתר “אוכל עושים באהבה” (https://nikib.co.il/) המהווה פינה חמה לאוהבי המטבח לחובבי המטבח בלי חומרי גלם מיוחדים אלא עם מצרכים שזמינים בכל בית, וזמן ההכנה לא ארוך. המוטו שלי; "אוהבת, חולמת, נושמת, חיה את המטבח ♥ נראה לי שזה אומר הכל".

רבי שמעון בר יוחאי
לדף ל"ג בעומר לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77