בחנוכה מקובל לאכול לביבות מתוקות כחלק מהמנהג לאכול מאכלים מטוגנים בשמן לזכר נס פך השמן. לביבות של חנוכה לרוב עשויות מתפוחי אדמה. בעקבות הטרנדים החדשים של מודעות לבריאות יש גרסאות רבות של הלביבות ממבחר ירקות והן מטוגנות או אפויות. ניתן להגיש את הלביבות בלוויית שמנת, או בלוויית רטבים מתוקים החל מרסק תפוחים ועד רוטבי פירות יער או פירות טרופיים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
ללביבות הוסף שדרוג מיוחד של סלמי סרוולט של מעדני יחיעם, שהופך אותן אפילו ליותר טעימות. 10 דקות הכנה ויש צלחת מלאה לביבות זהובות ומענגות על השולחן.
▼ מצרכים;
- 1 בצל בינוני,
- 150 גרם נקניק סלמי סרוולט של “מעדני יחיעם“
- 1 כף סוכר חום דמררה,
- 2 גזר,
- 2 קישואי זוקיני קטנים,
- 1 בטטה,
- 3 שיני שום,
- 3 תפוחי אדמה בגודל בינוני,
- 1 ביצה,
- 1/2 כוס + 2 כפות קמח,
- 6 כפות שמן טיגון,
- 1 כפית שטוחה מלח.
▼ אופן ההכנה;
- בסיר מרתיחים מים עם תפוח אדמה אחד מקולף ומבשלים עד שהוא רך. מסננים את המים ומועכים כמו פירה.
- קוצצים את הבצל ומחממים מחבת עם 3 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ומוסיפים את הסוכר חום. מערבבים עד שכל הסוכר נמס ומעבירים לקערה.
- מקלפים את הבטטה, שני תפוחי האדמה והגזר. מגרדים את הירקות ואת הזוקיני בחורי המגרדת הגדולים ומוסיפים לבצל יחד עם תפוח האדמה המעוך.
- חותכים את נקניק הסלמי לקוביות קטנות, מוסיפים לירקות יחד עם הקמח, הביצה וממליחים. במידת הצורך מסננים נוזלים.
- מחממים מחבת עם כ-3–4 כפות שמן. יוצרים לביבות ומניחים במחבת. משטחים קצת עם מזלג ומטגנים עד שהצד התחתון מזהיב יפה. הופכים בעדינות לצד השני ומטגנים שמזהיב. מוציאים מהשמן לנייר סופג.
- אפשרות אפייה; מחממים תנור ל- 180 מעלות. על גבי תבנית עם נייר אפייה משומן מסדרים את הלביבות ומכניסים לאפייה בתנור למשך 25 דקות. הופכים את הלביבות ואופים 20 דקות נוספות, עד להזהבה של שני הצדדים.
- ניתן להגיש עם צ’יפס אפוי, לצד סלט עגבניות, פיתות בטאבון וטחינה.
תודה למנהלת יחסי ציבור של חברת “מעדני יחיעם“ – יצרנית הנקניקים והפסטרמות הישראלית המובילה ממשרד מירב בורמד – יחסי ציבור, דוברות וייעוץ תקשורתי, הגב’ מירב בורמד שסייעה בהבאת מתכון זה.
חג חנוכה, שמח ?!