“ולְקַחְתֶּם לָכֶם בַּיּוֹם הָרִאשׁוֹן פְּרִי עֵץ הָדָר כַּפֹּת תְּמָרִים וַעֲנַף עֵץ עָבֹת וְעַרְבֵי נָחַל וּשְׂמַחְתֶּם לִפְנֵי יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם שִׁבְעַת יָמִים” (ויקרא, מג) כפות תמרים של מטעי התמר ב-ערבה התיכונה, יצאו בסוף השבוע שחלף (חמישי-שישי) לקראת ערב חג סוכות היום יום ראשון, י”ד בתשרי התשפ”ג 9 באוקטובר 2022) במשלוחים אחרונים על גבי משאיות וטנדרים, לטובת “סכך לסוכות” ברחבי ארץ ישראל.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר‘.
כפות תמרי מג’הול (مجهول) נקטפים רק מעצים בוגרים, ורק במטעים שבהם הסתיימה ‘עוֹנַת קְטִיף הַתְּמָרִים‘.

גָּדִיד, מצריך הכנות רבות ודורש ביצוע קפדני וזהיר. פירות המג’הול אינם מבשילים בבת אחת, אלא באופן מדורג, וחשוב לִגְדּוֹד אותם בתזמון הנכון.
כ-68 אלף דונם, נטועים ‘מטעי תמר‘ מזנים שונים, מתוכם 80% מטעי מג’הול , שניטעו על ידי למעלה מ-500 מגדלי תמרים, מתוכם 168 שוכנים בערבה התיכונה.
הילה אלבז, חקלאית מ’מושב חצבה‘ מושב עובדים בערבה, השייך למועצה אזורית הערבה התיכונה, אומרת, כי מכל עץ תָּמָר בוגר מורידים כ-20 כפות תמר; “כפות התמרים מן המטע שלנו מיועדים בעיקר לסוּכּוֹת באזור גוש עציון.
אנו שמחים שכפות התמרים מהערבה, יהיו חלק משמחת החג, אצל מאות משפחות בישראל ושולחים לכולם ברכת חג סוכות שמח ובריא, בתקווה לאחדות בעם ישראל” אומרת אלבז.
מטעם ‘משרד ת ק ש ו ר ו ת – יעל שביט’ ייעוץ תקשורתי, תדמיתי ואסטרטגי, דוברות ויחסי ציבור, נמסר לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי ברוב המטעים בערבה התיכונה, עדיין נמשך קָטִיף תָּמָר מזן מג’הול, המיועד לשיווק בארץ ובעולם.
תמרי המג’הול מן הערבה, כידוע, נחשבים למבוקשים ביותר, עקב הטעם המתוק מאוד ויתרון ייחודי לתמרי הערבה.
“בשר הפרי” אינו סיבי, זאת כתוצאה ממזג האוויר החם, השקיה במים מעט מליחים וחקלאים המדייקים בפרוטוקול עבודה מקצועי ומתקדם בליווי חוקרי מחקר ופיתוח ערבה תיכונה וצפונית – תמר, המדייקים בכל שנה את פרוטוקול הגידול, כך שהתמרים, יהיו ברמה גבוהה.