בעולם חקלאות ישראל מסחר | תעשייה

ישראל חתמה הסכם שתפ עם איחוד האמירויות הערביות בתחום חקלאות

שר החקלאות, מר עודד פורר; "זוהי הזדמנות גדולה לשיתוף פעולה בין שתי המדינות, שהחקלאות בהן היא קריטית לאספקת מזון טרי לתושבים. זרענו כאן את הזרעים לפרויקטים שעוד תשמעו עליהם" ◄ השרה לביטחון מזון ומים של איחוד האמירויות הערביות, הגב' מרים אלמהירי; "איחוד האמירויות הערביות וישראל, חולקות אתגרים רבים בכל הנוגע לביטחון מזון ואנו משתפים פעולה, כדי למצוא פתרונות חדשניים וברי ביצוע לאתגרים אלו".
0
0
השרה לביטחון מזון ומים באיחוד האמירויות הערביות, מרים אלמהירי, עם שר החקלאות עודד פורר שחתמו על שיתוף פעולה בתל אביב | צילום: בנוביץ תקשורת – משה חרמון, ל.ע.מ | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
אלמהירי עם פורר

ישראל, חתמה ביום שלישי, ד’ אב תשפ”א, לראשונה על הסכם שיתוף פעולה ראשון מסוגו בתחום החקלאות. שר החקלאות ופיתוח הכפר, מר עודד פורר, והגב’ מרים אלמהירי המשמשת השרה לביטחון מזון ומים ב’איחוד האמירויות הערביות’ (בערבית: الإمارات العربية المتحدة אלאִמַארַאת אלעָרַבִּיָּה אלמֻתָּחִדָה).

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק או בטוויטר.

שר החקלאות, מר עודד פורר, הצהיר, כי; “אני שמח על ביקורה של השרה לביטחון מזון ומים, הגב’ מרים אלמהירי, שבחרה לפתוח את הביקור במדינת ישראל ב’משרד החקלאות’. אנחנו רואים עין בעין את חשיבות החקלאות, לטובת ביטחון המזון.

זוהי הזדמנות גדולה לשיתוף פעולה בין שתי המדינות, שהחקלאות בהן היא קריטית לאספקת מזון טרי לתושבים. זרענו כאן את הזרעים לפרויקטים שעוד תשמעו עליהם”

השרה לביטחון מזון ומים של איחוד האמירויות הערביות, הגב’ מרים אלמהירי, אמרה, כי; “איחוד האמירויות הערביות וישראל, חולקות אתגרים רבים בכל הנוגע לביטחון מזון ואנו משתפים פעולה, כדי למצוא פתרונות חדשניים וברי ביצוע לאתגרים אלו.

כב’ השרה האמירתית הגב’ אלמהירי, הוסיפה וציינה, כי; “מזכר ההבנות בין המשרד לביטחון המזון והמים האמירתי לבין משרד החקלאות הישראלי, מהווה היבט חשוב בגישה השיתופית שלנו, כיוון שהוא מאפשר מעורבות של בעלי עניין מהמגזר הציבורי והפרטי בשתי המדינות.

מזכר ההבנות מבסס פרוטוקול לזיהוי המומחיות, הטכנולוגיות ושיטות העבודה הטובות ביותר בשרשרת ערך המזון, כדי לרתום אותן ליצירת יוזמות לקידום היכולות בתחומי המזון והחקלאות על מנת לענות על הצרכים העכשוויים והעתידיים באופן בר-קיימא”.

הסכמי אברהם (“פּאַסקי אברהם“) שנחתמו בין ישראל לאמירויות הערביות הביאו מסר של שלום ושיתופי פעולה בתחומי החקלאות, המזון והמים וכן בתחומים משמעותיים נוספים.

השבוע, (שלישי, 13.7.2021) כאמור, חתמו לראשונה שר החקלאות ופיתוח הכפר, מר עודד פורר, וכב’ השרה לביטחון מזון ומים באיחוד האמירויות הערביות, הגב’ מרים אלמהירי, על הסכם לשיתוף פעולה בתחום חקלאות, ביטחון מזון ומים, הכולל בתוכו גם שיתופי פעולה במחקר ובפיתוח.

כמו כן, שימוש בזני פירות וירקות העומדים בתנאים מדבריים, בניית יכולות יישומיות בתחומי החקלאות הימית וחקלאות פנים יבשתית, ניהול מים להשקיה בטכנולוגיות מתקדמות ועוד.

החקלאות הישראלית נמצאת בחזית המחקר והפיתוח בעולם. השילוב של תנאים מדבריים המאפיינים את מדינת ישראל ובסיס ידע מחקרי נרחב מהידועים בעולם, הוא קרקע פורייה לשיתופי פעולה עם מדינות רבות ולביסוס שמה של מדינת ישראל כמובילה עולמית בתחומי החקלאות.

מדינות מכל רחבי העולם, מייצרות שיתופי פעולה עם ישראל בתחומי החקלאות, והסכם זה הוא הזדמנות נוספת להמשך קידומה וביסוסה ב’עולם האגרוטק‘.

ישראל אף נמצאת במקום הראשון בעולם בנושא; השבת המים. וזוהי אחת מהדרכים בהן ישראל פועלת על מנת להתמודד עם שינויי האקלים, כמפתחת בעלת שם עולמי לפתרונות בתחום.

האמירויות הערביות המאוחדות הידועה בעברית גם בשם; איחוד האמירויות הערביות וגם בקיצור; איחוד האמירויות, היא פדרציה הכוללת שבע אמירויות מונרכיות; אבו דאבי, עג’מאן, דובאי, פוג’יירה, ראס אל-ח’ימה, שארג’ה ואום אל-קיוין.

מדובר במדינת מדבר מוסלמית-ערבית עשירה בנפט, הנמצאת בצפון-מזרח חצי האי ערב (דרום מערב-אסיה) שבמפרץ הפרסי.

איחוד האמירויות הערביות קיבלה עצמאות מהממלכה המאוחדת ומתוקף שביתת הנשק ב-1971. רק 1.4 מיליון, מתוך 9.9 מיליון תושביה, הם אזרחי המדינה, כשהשאר בעיקר עובדים זרים.

כ-80% מצריכת המזון של איחוד האמירויות הערביות, מיובאת ושוויה עומד על למעלה מ-13 מיליארד דולר.

על פי הערכות גורמי המקצוע, איחוד האמירויות הערביות עושה שימוש בכ-200 קוב לנפש לשנה, פי 2 מהכמות הישראלית. כל זאת לצד מחסור במאגרי מי תהום, כמות מליחוּת גבוהה במי תהום , קיימים וכן שימוש מוגבל במים.

כמו כן, איחוד האמירויות הערביות ידועה ביכולות כלכליות גבוהות, ומסחר רחב היקף של יבוא פירות וירקות מכל רחבי העולם. איכות התוצרת החקלאית הטרייה.

כמו כן, הקרבה הגיאוגרפית ושיתוף הפעולה בין השתיים יביאו לפתיחת שווקים חדשים אשר יקדמו את כלכלת ישראל ויאפשרו להגביר את היצוא של התוצרת החקלאית הישראלית על פני שאר המדינות המתחרות.

כבר בחודשים האחרונים, ישראל, ייצאה כ-370 טון של תוצרת חקלאית, משלוחים מסחריים ודוגמאות לטובת פתיחת השוק עם האיחוד האמירויות בענפים השונים. הייצוא, התבצע דרך הים ובאוויר ובין המשלוחים, ניתן היה למצוא; פירות הדר, גזר, חציל, אבוקדו, תמר ו-פלפל.

על פי נתוני משרד החקלאות, בשנים האחרונות, סך התפוקה של התוצרת הטרייה באיחוד האמירויות הערביות, עומד על כ- 1,090,780 טון, כאשר 47% מהכמות מקורה ב-אַבּוּ דַאבִּי.

יחד עם זהאמירויות הערביות המאוחדותאת, כ-80% מצריכת המזון של איחוד האמירויות הערביות הינה מיובאת, ושוויה עומד על למעלה מ-13 מיליארד דולר.

בתוך כך, כ-80% מן הצריכה של תוצרת חקלאית טרייה באיחוד האמירויות הערביות, למעשה מיובאת ושוויה עומד על למעלה מ-3.2 מיליארד דולר (2019).

בשנים האחרונות, יבוּא הפירות לאיחוד האמירויות הערביות מוערך בכ-1.8מיליון טון בשנה, כאשר ממוצע הערך הכספי עומד על כ- 2.1 מיליארד דולר בשנה.

ענפי הפירות העיקריים שמיובאים אל איחוד האמירויות הערביות וזמינים גם בישראל, הם; פירות ההדר (תפוזים ו-אשכוליות) מהם מיובאים אל איחוד האמירויות הערביות כ- 400 אלף טון, מדי שנה ותמרים טריים שעמדו על סך של כ-87 אלף טון (בשנת 2019).

בשנים האחרונות יבוא הירקות אל איחוד האמירויות הערביות מוערך בכ-2 מיליון טון בשנה, כאשר הערך הכספי בממוצע עומד על כ-1.1 מיליארד דולר.

ענפי הירקות העיקריים שמיובאים אל איחוד האמירויות הערביות וזמינים גם בישראל, הם; תפוחי אדמה, מהם הובאו אל איחוד האמירויות כ-244 אלף טון (בשנת 2019) וגזר שעמד על סך של כ-100 אלף טון (בשנת 2019).

סמנכל בכיר לסחר ושיתוף פעולה בין לאומי, של משרד החקלאות ופיתוח הכפר מר יעקב פולג; “ההסכם לשיתוף פעולה בתחום החקלאות הוא אבן דרך ראשונה בתחום. הדרך עוד ארוכה, אבל ההתקדמות הזו היא משמעותית עבור מדינת ישראל והחקלאות ישראלית.

אנו בטוחים, כי הסכם הזה, יקדם את היחסים בין המדינות בהיבטים רבים ובפרט בענף הייצוּא שצובר תאוּצה בחודשים האחרונים”.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן