“אנרגיה, הייתה מאז ומעולם גורם המקשר בין מדינות. אני מברך על השותפות החזקה עם גרמניה, שמח לראות שהיא ממשיכה ובטוח שגם בשנה הבאה היא תביא תועלות רבות למשק האנרגיה הישראלי, שימשיך להיות אמין, יעיל ונקי, תוך שימוש בטכנולוגיות חדשניות…” – כך אומר בין היתר מנכ”ל משרד האנרגיה והתשתיות, מר יוסי דיין, הסכם שיתוף פעולה מרתק וייחודי שייחתם מחר (יום שישי, י”ד בחשון, התשפ”ה) בין משרד האנרגיה והתשתיות הישראלי ומשרד הכלכלה והאקלים הגרמני.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הסכם שיתוף פעולה מרתק וייחודי שייחתם (שישי) בין משרד האנרגיה והתשתיות הישראלי ומשרד הכלכלה והאקלים הגרמני במסגרת ועידת האקלים העולמית של האו”ם, ה-COP29, שמתקיימת כעת בעיר באקו, בירת אזרבייג’ן.
מנכ”ל משרד האנרגיה והתשתיות, מר דיין, סיכם; “לשותפות, תרומה גדולה לחיזוק הקשרים המשמעותיים בין שתי המדינות, והיא בעלת חשיבות בתקופה בה אנו מבקשים להגדיל באופן משמעותי את ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות“.
ההסכם, אשר מפרט את תכנית העבודה המשותפת לשתי המדינות לשנת 2025, ייחתם זאת השנה השלישית ברציפות, והוא כולל יריעה רחבה של נושאים.
בין היתר, יתמקד ההסכם בניהול רשת חשמל חכמה, מיקרו גריד, שילוב טכנולוגיות חדשות ב-סקטור האנרגיה, B2B (מערכת קשרים עסקיים), שילוב AI (בינה מלאכותית) ו-BI (בינה עסקית) ב-משק האנרגיה, וכן נושאים של; מימן, אחסון גז ו-CCUS (תפיסת פחמן, התייעלות ואחסון) ועוד.
את המשרד, תייצג בעת החתימה גב’ כנרת דהן-גרנית, מנהלת אגף בכיר אנרגיות מתחדשות ב-חטיבה לאנרגיה מקיימת, כאשר בשם הגרמנים, תחתום הגב’ אן יאקובס-שלייטהוף, ראש ‘אגף המזרח התיכון וצפון אפריקה‘ ב ‘משרד הכלכלה והאקלים הגרמני‘ הממונה על השותפות בין המשרדים.
עולה, כי תכנית העבודה המשותפת היא פרי עבודתם של צוותים מקצועיים משתי המדינות, והיא נחתמת, כאמור, מזה השנה השלישית ברציפות, לאור הצלחתן של התכניות הקודמות; הסכם שיתוף הפעולה בין ישראל לגרמניה, נחתם לראשונה במסגרת ‘ועידת האקלים העולמית של האו”ם, ה-COP27‘.
שהתקיימה בשארם א-שייח’ שבמצרים בשנת 2022 ובפעם השנייה במסגרת ה-COP28, שהתקיימה בעיר דובאי שב-איחוד האמירויות.
מטעם דוברות משרד האנרגיה והתשתיות, נמסר לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ כי בתכנית, מתחייבות שתי המדינות לשתף פעולה במטרה לקדם אנרגיה אמינה ובת קיימא, תוך קידום פרויקטים ל-הפחתת פליטות גזי חממה וצמצום השימוש ב-אנרגיה פוסילית.
תכנית העבודה מקיפה את שלל נושאי העיסוק של משרד האנרגיה והתשתיות;
- קידום חדשנות,
- ניהול רשת חכמה,
- מיקרו גרידים,
- דלקים חלופיים לתעופה,
- מימן וחיבוריות,
- הטמנת פחמן,
- תכניות עירוניות ל-איפוס פליטות ועוד.
ועידת האקלים COP 29, הוועידה תיפתח בהתכנסות של ראשי מדינות וממשלות ב’פסגת המנהיגים‘ בימים 12 בנובמבר 2024 עד 13 בנובמבר 2024.
COP היא ועידת המדינות החברות ב-אמנת האקלים UNFCCC, המתכנסת בכל שנה. הוועידה היא מעין אסיפה כללית, מתקבלות בה החלטות, והיא הגוף בעל הסמכות המשפטית העליונה בכל הקשור ליישום האמנה.
אל מידע נוסף על; יחסי ישראל גרמניה בתחומי האנרגיה, הסייבר והתשתיות.