Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

ישראל במקום הראשון במאבק ב’סחר בבני אדם’ שנה תשיעית

0
0
עורכת דין דינה דומיניץ, מנהלת היחידה הממשלתית לתיאום המאבק בסחר בבני אדם ברקע: קורבן סחר למכירה | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
עורכת דין דינה דומיניץ

מדינת ישראל במקום הראשון ב’מאבק בסחר בבני אדם’ זו השנה התשיעית ברציפות בדרוג המדינות הראשון, כך קובע דִּין וְחֶשְׁבּוֹן של מחלקת המדינה של ארצות הברית לשנת 2020, הדּוּחַ, סוקר את מאמצי מדינות העולם במאבק בסחר בבני אדם, והוא מתפרסם מדי שנה, החל משנת 2001, ומדרג את מדינות העולם לשלוש רמות, בהתאם לפעולותיהן למיגור התופעה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

יצוין, כי בעבר, ולמשך יותר מעשור, דורגה מדינת ישראל בדירוגים הנמוּכים, מה שהיה עלול היה להוביל להפעלת סנקציות כלכליות מצד ארצות הברית נגד המדינות שבדירוג השלישי, שנמצא, כי לא פעלו מספיק בנושא זה.

בשנת 2012, דורגה ישראל לראשונה בדירוג הראשון, בו כלולות מדינות העומדות בסטנדרטים המינימליים, לגבי ‘המאבק בסחר בבני האדם‘ ועושות מאמצים, כדי להיאבק בתופעה קשה זו. מאז, ישראל שומרת על הישג זה.

דובר היחידות המקצועיות ב-אגף דוברות הסברה ותקשורת של משרד המשפטים, מר יובל גורן, מסר לפורטל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ כי על פי ממצאי הדּוּחַ שפורסם במהלך סוף השבוע, מדינת ישראל, פועלת בנחישות בשלושה מישורים עיקריים; מניעת התופעה, אכיפה כלפי העבריינים והגנה על נפגעי העבירה.

בין המדינות הנוספות שנמצאות בדרג העליון של המאבק בסחר בבני אדם, נמצאות; אוסטרליה, בלגיה, יפן, צרפת, בריטניה, פורטוגל וארגנטינה.

להלן, נתונים מרכזיים מהדין וחשבון (דּוּחַ) על פעילות מדינת ישראל בתחום ‘המאבק בסחר בבני אדם בשנת 2019′;

עורכת דין דינה דומיניץ; “הדוח לשנת 2019, מציין לחיוב את העלייה בכמות ההרשעות בעבירות הרלוונטיות”.

סחר בבני אדם, הדמייה

מנהלת היחידה הממשלתית לתיאום המאבק בסחר בבני אדם, עורכת דין דינה דומיניץ; “ישראל משמרת את מעמדה הגבוה בדירוג העליון ב’דִּין וְחֶשְׁבּוֹן של מחלקת המדינה האמריקאית’ זו השנה התשיעית ברציפות, יחד עם קבוצת מדינות מועטות ונבחרות בדירוג זה”.

עורכת דין דומיניץ, המכהנת כמנהלת היחידה למאבק בסחר בבני אדם ממרץ 2016, מוסיפה, כי; “הישג זה אינו מובן מאליו ומקורו במאמצים הרבים אותם משקיעה המדינה בתחום זה, מתוך חשיבות ההגנה על החלשים בחברה

כמו-כן בזכות מאמצים רבים ורב מערכתיים ושיתוף פעולה יזום ופורה בין כל השותפים, בממשלה ומחוצה לה”.

לדברי , עורכת דין דומיניץ, שאינה מסתירה את שביעות רצונה; “הדוח לשנת 2019, מציין לחיוב את העלייה בכמות ההרשעות בעבירות הרלוונטיות.

כמו כן את העלייה במספר הקורבנות שזוּהו ומכיר בהישגים של המדינה בזכות שילוב ידיים זה בין כל משרדי הממשלה, ארגוני החברה האזרחית והגופים הבין לאומיים”. סיכמה מנהלת היחידה הממשלתית לתיאום המאבק בסחר בבני אדם.

אל דין וחשבון המלא במאבק ב-סחר בבני אדם.

תגובות
0
0



Exit mobile version