דילוג לתוכן
הביס והכיס חדשות מסחר | תעשייה

יצוא הישראלי בשנת 2021 בהיקף חסר תקדים: 143 מיליארד דולר

גידול של 25% ביחס להיקף היצוא ב-2020; לראשונה, יצוא השירותים עולה על יצוא הסחורות ◄ שרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי: "נתוני הייצוא הגבוהים הם עדות לחוסן ולעוצמה של התעשייה הישראלית, המתמודדת לא אחת עם אתגרים ביטחוניים, קשיים בשרשראות האספקה, עומס בנמלים ועליית מחירי תשומות הייצור. נמשיך לעמוד לצד התעשייה הישראלית, כדי לאפשר לה לצמוח ולתרום לחוסנה הכלכלי של ישראל".
0
0
שרת הכלכלה והתעשייה, האלופה (במיל') אורנה ברביבאי, ברקע: גרף של סך הכל סחורות ושירותים במיליארדי דולרים ליצוא הישראלי בשנת 2021 | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
אורנה ברביבאי, שרת הכלכלה

יצוא הישראלי בשנת 2021 היה בהיקף חסר תקדים של 143 מיליארד דולר, כך התפרסם אתמול (חמישי, ו’ בניסן התשפ”ב) מניתוח הנתונים, עולה, כי זהו שיא של כל הזמנים ב’יצוא ונתוני סחר של ישראל’ אין ספק מדובר במעל ומעבר לכל התחזיות האופטימיות ביותר של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

על פי סיכום של משרד הכלכלה והתעשייה, היצוא לשנת 2021, משקף שיא של כל הזמנים ביצוא ונתוני סחר, מעבר לתחזיות האופטימיות ביותר של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה;

  • גידול של 25% ביחס להיקף היצוא ב-2020; לראשונה – יצוא השירותים עולה על יצוא הסחורות;
  • גידול משמעותי ביצוא הסחורות (17%).
  • גידול חסר תקדים ביצוא השירותים (34%);
  • צמיחה גבוהה לאחר שנים ביצוא היהלומים (71%).
אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
אוהד כהן

 יצוא הסחורות והשירותים הישראלי, הסתכם בשנת 2021 בכ-143 מיליארד דולר, שיא של כל הזמנים החורג מהתחזיות האופטימיות ביותר שחזו במשרד הכלכלה והתעשייה. מדבור בגידול חסר תקדים של כ-25% לעומת היצוא בשנת 2020.

במשרד הכלכלה והתעשייה, מציינים שהנתונים חריגים גם ביחס לתקופה שלפני הקורונה אז שיא היצוא נרשם בשנת 2019 ועמד על כ- 117.5 מיליארד דולר.

מינהל סחר חוץ, מציין, כי הרכב היצוא בשנת 2021, מהווה גם הוא נקודת ציון חשובה שכן יצוּא השירותים, לראשונה, עלה על יצוא הסחורות ומהווה 52% מהיצוא הישראלי לעומת 48% ליצוא הסחורות.

על פי מינהל סחר חוץ, מדובר בנתון גבוה במיוחד גם בהשוואה למדינות המפותחות, עדות לאבולוציה שעוברת הכלכלה הישראלית עם מרכזיות סקטורי השירותים ובפרט ביצוא שמרכזיות ההייטק הולכת ותופסת בו תאוצה.

קצב הגידול הגבוה, ניכר הן בסחורות וביתר שאת בשירותים עם שיעורי גידול חסרי תקדים ברְאִיָּיה הִיסְטוֹרִית.

הסחורות, צמחו בשיעור של 17% לעומת שנת 2020 – זאת בהשוואה לסטגנציה מסוימת בשנים האחרונות. לעומתם, השירותים צמחו בקצב כפול – 34%. קצב הגידול חריג בגובהו גם בהשוואה לגידול הממוצע של סקטור השירותים בשנים האחרונות.

ברְאִיָּיה סֶקְטוֹרְיָאלִית, גידול נרשם במרבית מרכיבי היצוא כאשר גידול חריג בהשוואה לממוצע נרשם ביצוא היהלומים, שצמח בשנה האחרונה בכ-71%, עדות להמשך התאוששות הענף בישראל.

סך הכל סחורות ושירותים במליארדי דולרים

עוד בגזרת הסחורות צמחו משמעותית יצוא ציוד רפואי ואופטי (+31%), יצוא מוצרי המתכת (+26%) ויצוא המיכון והציוד האלקטרוני (+20%).

בגזרת השירותים, צמח יצוא שירותי התחבורה בכ-131%, במידה לא מבוטלת הודות לעלייה החריגה מאז תקופת הקורונה במחירי התחבורה הימית והאווירית.

בהמשך למגמה בשנים האחרונות, יצוא התוכנה (המהווה את המרכיב המשמעותי ביצוא חברות ההייטק) צמח בשיעור של 26% והיום מהווה את הענף המוביל ביצוא הישראלי עם נתח של 27% מכלל היצוא.

עוד בגזרת השירותים, יצוא כתוצאה ממכירת חברות הזנק צמח בשיעור של 273% וחזר לרמתו מלפני תקופת מגיפת קורונה | Covid-19, לאחר ששנת 2020, היתה שנה עם מיעוט רכישות חברות הזנק.

בראייה גיאוגרפית, בהסתכלות על יצוא הסחורות ללא יהלומים, ניתן לראות, כי חלק עיקרי ביצוא (40%) מופנה לשווקי אירופה, 32% לשווקים באמריקה וכ-25% לשווקי אסיה.

התפלגות היצוא הישראלי לפי אזורים גיאוגרפיים 2021 סחורות ללא יהלומיםבשנת 2021, חווה יצוא הסחורות (ללא יהלומים) צמיחה מרשימה בשווקים רבים; היצוא לאירופה גדל בכ-11%, היצוא לאסיה צמח בכ-16% והיצוא לאמריקה צמח בשיעור של כ-16% גם כן.

בשנת 2021, המשיכה ארצות הברית להיות יעד היצוא המוביל של ישראל בפער משמעותי מיתר השווקים, היעד השני ממשיך להיות סין והולנד, מהווה היעד השלישי בחשיבותו ליצוא הישראלי.

להלן עשרת השווקים המובילים ביצוא הישראלי (סחורות ללא יהלומים);

עשרת השווקים המובילים ביצוא הישראלי (סחורות ללא יהלומים)

מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה, מר אוהד כהן, אמר בתגובה, כי; “מינהל סחר חוץ, פועל באינטנסיביות על מנת להמשיך ולקדם את היצוא הישראלי לשוקי העולם.

זאת באמצעות קידום יוזמות ותהליכים לכינון הסכמי סחר חופשי, מתן מענה וליווי מקצועי צמוד לחברות הישראליות – באמצעות מערך הנציגויות הכלכליות ב-55 מוקדי פעילות עסקית ברחבי העולם.

וכמו כן, בהענקת תמיכה מימונית לחברות המעוניינות לפעול בשווקים הגלובליים.

תוצאות של פעילותנו, משתקפות בין השאר בנתוני הייצוּא השוברים שיאים וכן בהיקף סיפורי ההצלחה והפידבקים שאנו מקבלים מהתעשייה הישראלית.

נמשיך לחתור ולפעול להענקת מעטפת השירות הטובה ביותר עבור חברות התעשייה הישראלית על מנת להגביר את הצמיחה ואת התעסוקה האיכותית במשק הישראלי“.

שרת הכלכלה והתעשייה, האלופה (במיל’) אורנה ברביבאי, הגיבה בסיפוק; “נתוני הייצוּא הגבוהים הם עדות לחוסן ולעוצמה של התעשייה הישראלית, המתמודדת לא אחת עם אתגרים ביטחוניים, קשיים בשרשראות האספקה, עומס בנמלים ועליית מחירי תשוּמות הייצוּא.

נמשיך לעמוד לצד התעשייה הישראלית, כדי לאפשר לה לצמוח ולתרום לחוסנה הכלכלי של ישראל”. סיכמה כב’ השרה ברביבאי.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

יום העצמאות תשפ”ה ישראל בת 77

ברכה ליום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. עיבוד צילום: שולי סונגו ©
לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77