החשד להצתות מכוונות ב’יערות הכרמל’ משתרעים בין צפון-מערב השומרון לדרום ועד חיפה, סמוך ל’כלא דמון’ הטרידו מאד בימים טרופים אלה (“מלחמת חרבות ברזל”) את תחנת משטרת נשר שב-מחוז חוף, הבוקר (יום חמישי, ט”ז באלול התשפ”ד) כשעצרה בפעילות נחושה תושב חיפה (60) בחשד לביצוע ההצתות.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
שוטרי תחנת נשר מ’מרחב כרמל במחוז חוף‘ הוזנקו, כאמור, הבוקר לאחר קבלת דיווח ב’מוקד 100‘ של משטרת ישראל אודות מספר מוקדים של שריפות ב”יערות הכרמל“.
השוטרים ביצעו סריקות, סגירות תנועה ומחסומים, במהלכם התקבל דיווח אודות תנועת רכב חשוד שנראה עוזב את רכס הכרמל, השוטרים, ביצעו “סגירה” בכיוון נסיעתו ולאחר מעצרו של הנהג, חשפו ברכבו ממצאים הקושרים אותו לאירוע.
מטעם דוברות משטרת ישראל, נמסר, על ידי מר בנימין (בליצ’ר) אברהם, לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי; כאמור, החשוד בן 60, נעצר לחקירה בתחנת נשר בסיומה ובהתאם לממצאי כל כיווני החקירה, יוחלט האם קיים צורך בהמשך הליך מעצרו.
מיד עולה השאלה האם ההצתות ביערות הכרמל, נועדה לפגע או לצורך אינטרסים כלכליים להורדת את רמת ערכי הטבע באזורים הנשרפים ובכך לזרז מתן של היתרי בנייה ופיתוח?
יצוין, כי מאז הכרזת השטחים לשימור, אירעו בפארק הכרמל מספר רב של שריפות שנגרמו בשל הצתות בידי אדם, חלקן מכוונות וחלקן בשוגג.
מחקירות רבות שנוהלו על ידי מכבי האש ומשטרת ישראל, נמצא, כי שריפות רבות נגרמות בשל הצתות מכוונות. מדובר בעיקר של בעלי אינטרסים המנסים בדרך זו להוריד את רמת ערכי הטבע באזורים הנשרפים ובכך לזרז מתן של היתרי בנייה ופיתוח.
עד שנת 2010, שריפות ב’פארק הכרמל‘ היו אמנם גדולות, אך לא הגיעו לממדים עצומים. השריפה הגדולה ביותר עד אז הייתה בשנת 1989, והשתרעה על פני כ-6,000 דונם.
█ אסון הכרמל: קורבן גבורה שגבה מחיר כבד
אך ב-2 בדצמבר 2010, התרחשה ב’יערות הכרמל‘ פרצה שרפת ענק ששינתה את כללי המשחק. השריפה הזו, כילתה שטח עצום של כ-35,000 דונם והותירה אחריה הרס עצום של השמדת מיליוני עצים.
הלהבות בהתלקחות השריפה הגדולה בתולדות המדינה המאיימות אף כיתרו את בית הסוהר דמון, והיה צורך לפנות את המתקן באופן מיידי. כדי להציל את חייהם של הסגל והאסירים.
קורס קצינים של שב”ס, מלאי אומץ ונחישות, הוזעק למקום לסייע במשימת הפינוי. אך האוטובוס בו נסעו נקלע למלכודת אש אכזרית במעלה ההר.
באסון הנורא הזה נִסְפּוּ 37 ממפקדי וצוערי הקורס, גיבורים אמיתיים שסיכנו את חייהם למען אחרים. לצידם נִסְפּוּ גם 3 קציני משטרה, 2 לוחמי אש, נער מתנדב ב”צופי אש” ונהג האוטובוס – כולם נפלו בעת מילוי תפקידם.
בית הסוהר דמון, שאליו נחלצו לעזרה, מאכלס אוכלוסיות ייחודיות ומורכבות; נוער ביטחוני, שפוטים ועצורים, אסירים טעוני הגנה, אסירות ביטחוניות, קטינות ושוהים בלתי חוקיים.
הטרגדיה הזו, תיזכר לעד כתזכורת כואבת למחיר הגבורה ולמסירותם של אלו שסיכנו את חייהם כדי להגן על אחרים.