
כמדי שנה ב-6 בינואר, מציינים ברחבי העולם את ‘יום השעועית העולמי’ – הזדמנות נהדרת להכיר את האיכויות המגוונות של הקטנייה העשירה והמזינה הזו. השעועית, מקור מצוין לחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים, תורמת לתחושת שובע, מסייעת בעיכול, ואף עשויה לסייע במניעת מחלות לב וכלי דם.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
לכבוד היום המיוחד, השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה המוביל ‘סולתם‘ מגישים מתכון ייחודי ל’ראגו שעועית לבנה‘ שמשלב טעמים עמוקים של פטריות, סלרי ובצלים.
אין ספק מדובר במנה חורפית מושלמת לאירוח או ל-ארוחה משפחתית מפנקת, שמדגישה את הפשטות והעושר שב-חומרי גלם טבעיים.
■ רשימת מצרכים;
- 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת,
- 4 כפות שמן זית,
- 1 סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות,
- 1 חב’ פטריות שי-מג’י,
- 1 חב’ פטריות מיובשות,
- 1 בצל קטן חתוך לרצועות,
- ½ כרישה פרוסה לרצועות (החלק הלבן בלבד),
- 2 ענפי סלרי אמריקאי קצוצים,
- 2 כפות סילאן,
- 2 כפות רוטב סויה,
- מלח לפי הטעם,
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם,
- חופן בצל ירוק קצוץ,
- חופן עליי סלרי צעירים.
■ אופן ההכנה;
- משרים את הפטריות המיובשות ב-⅔ כוס מים רותחים.
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר ומזהיבים את הבצל, הסלרי והכרישה.
- מסננים את הפטריות המיובשות, קוצצים ושומרים את הנוזלים.
- באותו סיר מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומזהיבים את פטריות השמפיניון והשי-מג’י. מוסיפים פטריות מיובשות, מיצים יחדיו.
- מחזירים לסיר עם הפטריות את הבצלים, מוסיפים את השעועית ומערבבים יחדיו על להבה גבוהה.
- מערבבים ½ כוס נוזלי פטריות מיובשות, סילאן וסויה. מתבלים את התבשיל ברוטב לפי הטעם.
- מתקנים תיבול ומגישים חם בעיטור בצל ירוק וסלרי.
בתאבון!
█ יום השעועית: חגיגה של טעם ובריאות
השעועית, אותה קטנייה צנועה, זוכה ליום חג משלה ב-6 בינואר. הזדמנות נהדרת ב”יום השעועית העולמי” להכיר מקרוב את היתרונות הבריאותיים והקולינריים המגוונים שהיא מציעה.

■ מדוע כדאי לנו לאכול שעועית?
- מקור מצוין לחלבון; השעועית עשירה בחלבון איכותי, מה שהופך אותה למרכיב תזונתי חשוב במיוחד עבור צמחונים וטבעונים.
- עשירה בסיבים תזונתיים; הסיבים התזונתיים בשעועית תורמים לתחושת שובע, מסייעים בתהליך העיכול, ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם.
- מכילה ויטמינים ומינרלים חיוניים; השעועית היא מקור טוב ל-וויטמינים מקבוצת B, לברזל, מגנזיום, אבץ ואשלגן.
- עשויה לסייע במניעת מחלות; מחקרים מראים, כי צריכה קבועה של שעועית עשויה לתרום ל-הורדת לחץ דם, ל-הפחתת רמות כולסטרול, ול-מניעת מחלות לב ו-כלי דם.
■ השעועית במטבח העולמי
השעועית היא מרכיב מרכזי במטבחים רבים ברחבי העולם. מעבר למנות המוכרות כמו; צ’ילי קון קרנה ושעועית אפויה, השעועית מככבת גם במנות מתוחכמות ומפתיעות.
ביפן, למשל, שעועית אדומה משמשת לקינוחים מסורתיים, וב-סין היא מופיעה בממתקים שונים.
פולי הסויה, זן נוסף של שעועית, הם בסיס למגוון רחב של מוצרים, החל מרוטב סויה ועד מיסו ו-טופו.
יום השעועית העולמי, מזכיר לנו את הרבגוניות והחשיבות של השעועית במטבח. בין אם אתם נהנים מקערה חמה של צ’ילי, מטעמים אסייתיים או מקינוח יפני מעניין, השעועית תמיד תהיה שם, כדי להעשיר את התפריט שלכם בטעם ובריאות.
■ המתכון הובא באדיבות השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il.