Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

יום האישה בארץ: פגיעה בתנאי העסקה גבוהה יותר אצל נשים מול גברים

0
0
עו”ד אורית שרפי

“הפערים בעבודה בין גברים ל-נשים, העמיקו בתקופת מלחמת חרבות ברזל, זאת בנוסף לפגיעה במעמדן של בנות הזוג של משרתי המילואים. בשנת 2024, אנו אמורים לראות צמצום פערים וקידום ייצוג והשתלבות של נשים בכל הדרגות והמשרות במשק. כל המגזרים במשק צריכים להירתם לקידום מטרה משותפת וחשובה זו, אנחנו כאן, כדי לסייע למנהלים/ות ולעובדים/ות” – כך אמרה היום (יום שני, כ”ה אדר תשפ”ד)  נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה, עורכת דין אורית שרפי. לקראת ‘יום האישה הבינלאומי 2024’ שיחול ב-8 מרץ.

 רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

דברי נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה, באים על רקע סקר מיוחד של נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה ב-משרד הכלכלה והתעשייה, שנערך ב-פאנל בתנאי העסקתן של נשים בארץ, היעדרות גבוהה מהעבודה וכן, ירידה משמעותית בזמינות לעבודה – כל אלה בפער מול הגברים בישראל.

גם שר הכלכלה והתעשייה וחבר הכנסת, מר ניר ברקת; “שוּק העבודה ספג טלטלה עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל, הראשונות להיפגע היו ה’נשים‘ ב-חזית שוק העבודה, אימהות לילדים קטנים ובנות זוג למשרתי מילואים.

אירועי ה-7.10, לימדו את כולנו, כי השיח על מעמדן ויכולותיהן של נשים בשוק העבודה, ב-צבא, ובכל תחום שייך לעולם ישן, עתה נותר לעמוד על זכויותיהן לשוויון בשוק העבודה ולצמצום פערים לטובת החברה כולה, משימה המוטלת על כולנו”.

פאנל המשיבים האינטרנטיpanel4ALL‘ ‘ ערך עבור נציבות שוויון בעבודה ב-משרד הכלכלה, סקר בקרב 1,051 משיבים/ות, הורים לילדים בגילאי 0-14. מן הסקר, עולה, כי:

כשליש מן המשיבים/ות, ציינו, כי תנאי העסקתם נפגעו בשל היותם הורים כאשר הפגיעה הגבוה יותר, הייתה בקרב בעלי הכנסה נמוכה ובקרב הורים לילדים קטנים בגילאי 0-5.

נציבות שוויון ההזדמנויות בעבודה במשרד הכלכלה, פועלת מכוח חוק שיווין הזדמנויות בעבודה, במטרה להתמודד עם האפליה ואי השוויון המתקיימים בשוק העבודה.

זאת באמצעות אכיפה אזרחית של חוקי העבודה וכן הטמעת נורמות של שיווין וגיוון בשוק עבודה.

כן פועלת הנציבות למיגור האפליה בשוק העבודה וליצירת מודעות ציבורית באמצעות פעולות הסברה הדרכה וחינוך.

החוק, קובע איסור להפלות עובדים/ות בכל שלבי ההעסקה, על רקע אחת מעילות האפליה המנויות בחוק ובכלל זה נשים על רקע היותן נשים ואימהות, כולל אימהות שנטל גידול הילדים מוטל עליהן בזמן שירות המילואים של בן זוגם.

מכוח הוראת שעה בחוק הגנה על עובדים בשעת חירום, אסור לפטר עובד/ת בשל היעדרות מהעבודה או אי ביצוע העבודה לצורך השגחה על ילדה, הנמצא עמה עקב שירותו של בן/בת הזוג.

בנוסף ‘חוק עבודת נשים‘ קובע, כי בני/ות הזוג של משרתי המילואים, רשאים להפחית שעה אחת ביום מעבודתם ללא ניכוי משכרם בהתקיים התנאים הקבועים בחוק.

מפילוח 374 הפניות שהתקבלו בנציבות השוויון בתקופה שבין 7.10.23 ועד ל4.3.24, מתברר;

אם נפגעו תנאי עבודתך, אם מנעו ממך קידום, אם ניתנו לקבוצה מסוימת בעבודה זכויות עודפות, אם סביבת העבודה מרגישה לך עוינת, אם מתנים את יציאתך להשתלמות או הכשרה מקצועית.

אם פוטרת או נפגעו פיצויי הפרישה שלך, אם נתקלת במודעת דרושים מפלה, אם נדחית או לא הוזמת לראיון עבודה בשל שירות מילואים שלך או של בן זוגך,

בכלל, בכל שאלה הנוגעת לאפליה בעבודה, פנו אלינו במייל; shivion@economy.gov.il או הודעה פרטית בטלפון; 074-7696562.

תגובות
0
0



Exit mobile version