
רשת מרכולים מ. יוחננוף ובניו בע”מ, המוכרת במותג “יוחננוף” נתבעת היום (יום שלישי, ג’ בניסן תשפ”ה) על ידי ‘נציבות שוויון זכויות אנשים עם מוגבלות’ בסכום של 215 אלף ₪, בגין ‘הפרת תקנות הנגישות’ היא צעד מבורך והכרחי.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הבדיקה, העלתה, כי הרשת, אינה עומדת בדרישות החוק ונמצאות ליקויי נגישות, אי קיום הדרכות כנדרש לעובדים בנושא שירות נגיש, אי מינוי רכז נגישות ואי התאמת נהלי פינוי וחילוץ עם מוגבלות.
לנוכח ממצאים אלו, הוגשה תביעה מטעם נציבות שוויון זכויות אנשים עם מוגבלות נגד רשת “יוחננוף“ שבמסגרת ניתנת לרשת לבצע את כלל התאמות הנגישות הנוספות וכן לפצות את המידע המתלוננים.
לא ייתכן שרשת קמעונאית בסדר גודל כזה, תתעלם באופן שיטתי מחובותיה כלפי ציבור שלם – אנשים עם מוגבלות. התלונות הרבות שהתקבלו בנציבות והממצאים החמורים שעלו בבדיקה המקיפה,
דברי עורכת דין עירית שביב-שני, מדגישים היטב את הצורך באכיפה יעילה, במיוחד כלפי “גופים גדולים במשק“.
“לנציבות מגיעות תלונות רבות על חוסר נגישות ו-אפליה כלפי אנשים עם מוגבלות. מעשים ומחדלים אלו נוגדים את הוראות הנגישות בחוק ובתקנות.
כמו כן, הם מחדדים את הצורך בפיקוח ובאכיפה יעילים נגד בכלל ובפרט נגד ומכבדים גדולים במשק, גם שוויוני לכלל הציבור”. אמרה עורכת דין שביב-שני.

דבריו של הנציב דן רשל אף הם ברורים וחדים, ומבהירים, כי הפרת חוקי הנגישות היא פגיעה בכבודם ובזכותם של אנשים עם מוגבלות לחיות באופן עצמאי.
חשוב לציין את הנתון המשמעותי על מספר האנשים עם מוגבלות בישראל, המהווים כ-18% מהאוכלוסייה.
עם זאת, הקשר בין נתון זה לבין פרוץ “מלחמת חרבות ברזל“.
דוברת יחידות מקצועיות אגף דוברות הסברה ותקשורת של משרד המשפטים הגב’ כרמית אורפז-ימין, מסרה לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי נציבות שוויון זכויות אדם עם מוגבלות פועלת משנת 2000, מתוקף חוק שוויון זכויות אדם מוגבלות ו-אמנת האו”ם לזכויות אנשים עם מוגבלות, שעליה חתומה מדינת ישראל.
יודגש, כי חיים בישראל כיום כ-1.7 מיליון אנשים עם מוגבלות, המהווים כ-18% מהאוכלוסייה, מאז פרוץ מלחמת “חרבות ברזל“.
לסיכום, בעוד שהפעולה של נציבות השוויון ראויה לשבח אנו ממליצים לבירור זכויות של אנשים עם מוגבלות, ניתן לפנות למוקד הנציבות בטלפון; 6763* או בכתובת הדוא”ל; pniotnez@justice.gov.il.