Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

טראפלס שוקולד אבוקדו טבעוני לרגל יום האֲבוֹקָדוֹ הבינלאומי

0
0
טראפלס שוקולד אבוקדו טבעוני

לרגל יום האֲבוֹקָדוֹ הבינלאומי, שמצוין מדי שנה ב-31 ביולי ולרגל “החופש הגדול” מגישה חברת “חקלאי גרנות”, המשווקת המובילה במדינת ישראל של תוצרת פירות וירקות טריים בהם מותג “אבוקדו גרנות”.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או ב’טוויטר’.

 אֲבוֹקָדוֹ, עץ פרי סובטרופי ירוק-עד ממשפחת העריים ולו כ-15 זנים. אין באבוקדו סוכר. האבוקדו, פרי זמין כמעט בכל חודשי השנה. נחשב כמסייע בהעלאת רמת ה’כולסטרול הטוב‘ וגם מסייע בהורדת רמת הכולסטרול הרע. הוא עוזר בספיגה של קרוטנואידים, ובמיוחד בטא-קרוטן וליקופן, אשר שניהם חיוניים לבריאות הלב ומסייעים במניעת סרטן.

האבוקדו עשיר בויטמינים A, קומפלקס E, K, B ו-C. הוא עשיר במינרלים וגם ויטמינים שעוזרים לחילוף החומרים. באבוקדו יש כמות גדולה של מגנזיום, שמשתתף ביותר מ-600 תהליכים מטבוליים שונים בגוף.
האבוקדו עשיר בויטמינים, בחומצת שומן אומגה 3 ו-אומגה 6 ובמינרלים, אי לכך, הוא נחשב למזון על.

מוצאו של האבוקדו במרכז אמריקה, משם על פי ויקיפדיה, הפיצו אותו הספרדים, בתחילה אל יבשת אמריקה (הדרומית) ובהמשך אל יבשת אפריקה וחלקים מ-אסיה. אל ארצות הברית, הגיע האבוקדו רק בתחילת המאה ה-20.

בישראל מגדלים זנים שונים של אבוקדו בהתאם לסוגי הקרקעות והאקלים באזורים השונים. צפירת הרגעה האֲבוֹקָדוֹ, נחשב מהפירות הבודדים שאותם לא מרססים, גם בחקלאות לא אורגנית. האבוקדו, נחשב כיום בישראל לפרי היצוא השני בחשיבותו אחרי ההדרים. האבוקדו הישראלי, זוכה לפופולריות רבה ב-שוקי אירופה, ובייחוד בגרמניה ובצרפת.

█ מתכון טראפלס שוקולד אבוקדו טבעוני

רוצים לחגוג את יום האבוקדו? תאכלו אבוקדו מה שנקרא ירוק ומתוק, הינה מתכון מתוק ומפנק לקינוח, הכי מקורי שיש; ‘טראפלס שוקולד אבוקדו טבעוני’.

המתכון קל הכנה, מומלץ להכינו יחד עם הילדים בבילוי משותף בחופשת הקיץ וליהנות מפינוק מתוק, טעים ומיוחד, בעל ערכים תזונתיים נפלאים של פרי האבוקדו. קיץ שמח ומהנה!

מצרכים;

אופן ההכנה;

  1. בבלנדר רב עצמה, כותשים כוס אגוזי מקדמיה עם תוכנו של אבוקדו בשל.
  2. מוסיפים כף וחצי אבקת קקאו איכותית, 10 תמרים (ללא חרצן) וסירופ מייפל להמתקה לפי הטעם.
  3. מכניסים את התערובת למקרר לכמה שעות.
  4. מגלגלים לכדורים בתוך אבקת קקאו / אגוזי פיסטוק / קוקוס עד לציפויים המלא.
  5. מאחסנים במקפיא ומגישים קר.

מנהלת יחסי ציבור של חברת “חקלאי גרנות” ממשרד מירב בורמד – יחסי ציבור, דוברות וייעוץ תקשורתי, הגב’ מירב בורמד שסייעה בהבאת המתכון הזה, מסרה ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ כי השימוש במתכון באבוקדו מסוג “אבוקדו גרנות” ניתן להשיג ברשתות המזון ברחבי הארץ.

תגובות
0
0



Exit mobile version