
‘טחינה טורקיז’ טחינה ים תיכונית אמיתית, טחינת בוטיק איכותית, טחינה גולמית, מציעה לרגל יום המשפחה 2022 (ישראל) החל היום (יום שלישי, ל’ בשבט התשפ”ב) ה-1 בפברואר, יחד עם האהובות בכל בית, המתכון משלב שני חומרי גלם נהדרים; תמרים ו-טחינה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
לדברי אופק, המתכון קל וכיף להכנה, מדובר בשילוב הטחינה ב-בצק וב-מלית, מעניק לעוגיות טעם מעודן של ‘חַלְוָה‘ حَلاوَة (חַלַאוָה) חַלְבָה, על סוגי ה-חַלְוַת השונים שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול.
ניתן להכין יחד עם הילדים וליהנות מפעילות לכל המשפחה, להגיש לצד שתייה קרה או חמה להנאת כולם.
█ מצרכים;
- 200 גרם חמאה או מרגרינה,
- 100 גרם אבקת סוכר,
- 1 כפית תמצית וניל,
- 350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן,
- 1 שקית אבקת אפיה,
- 3 כפות טחינה טורקיז.
█ מלית;
- 300 גרם ממרח תמרים,
- 3-4 כפות טחינה טורקיז.
█ אופן ההכנה;
בקערת מיקסר מעבדים את החמאה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את טחינת טורקיז ומערבלים עוד קצת עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים בעדינות עד שהבצק, מתחיל להתאחד.
- מעבירים את הבצק למשטח עם ניילון נצמד, מאחדים לצורת מלבן ועוטפים בניילון. מכניסים למקרר לכ-חצי שעה, כדי לתת לבצק להתגבש ולהתייצב.
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי לצורת מלבן. מורחים בממרח תמרים ומעליו מורחים שכבת טחינה. מגלגלים לצורת גלילים ומעבירים לתבנית.
- אופים את הגלילים בחום של 170 מעלות במשך כ-20-25 דקות עד שהם מעט משחימים.
- מוציאים ומצננים מעט ולאחר מכן, פורסים לפרוסות, מניחים את הפרוסות בתבנית ומכניסים לתנור לעוד 5 דקות של אפיה על מנת לוודא שמרכז העוגיות אפוי ויציב.
- מצננים, מפדרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
‘יום המשפחה’ שמח!
█ מצרכים;
טחינה טורקיז מיוצרת במפעל בעל כושר ייצור של כ-4 טון טחינה גולמית מדי שעה ונחשב לאחד ממפעלי הטחינה הגדולים בעולם.
הטחינה מיוצרת בקווי ייצור מהמתקדמים בעולם, בעל תקני האיכות FSSC ו- GMP 2200. במפעל מועסקים כ-240 עובדים ומחזור מכירותיו נאמד בכ-210 מיליון שקלים בשנה.
לדברי סמנכל השיווק והמכירות של טחינה טורקיז, מר יובל מלאך; “לאור הצריכה הגוברת של טחינה בישראל, שהנה חלק ממגמה עולמית ומהפכת בריאות, ביקשנו להביא טחינה פרמיום חדשה, בטעם ובמרקם שטרם נראה כמותו.
תוצאות מבחן הטעימה מצביעות על שינוי צפוי במדפי הטחינה ואין לנו ספק שהצרכן, יטעם ויבחר טחינה טורקיז“.
________

■ הובא באדיבות יחסי ציבור | אסטרטגיה שיווקית | ייעוץ תקשורתי | דוברות מירב בורמד ‘Burmad’ בבעלותה של מירב בורמד ומנוהל על ידה.
מירב היא בעלת ותק וניסיון של למעלה מ-19 שנים בתחום. משרדה מייצג חברות מובילות בתחום המזון בהן; “דורות” פרימור“, “מעדני יחיעם“, “עינת” ו”אחוה“.
כמו כן, לקוחות נוספים בתחום הנדלן, תעשייה ואיכות הסביבה ולקוחות נוספים בתחום המזון, מוצרי צריכה, תעשייה, יזמות ועוד.