
ענף המזון באיגוד של לשכות המסחר, מרוצים השנה מנתוני מכירות הפירות היבשים (Dried Fruit) לקראת חג ט”ו בשבט, שייערך בעוד מספר ימים, ומהם עולה, כי הם יסתכמו בכ- 400-350 מיליון ש”ח. כ-50% – 70% מ’משקי הבית’ יקנו פירות יבשים כלשהם לקראת חג ט”ו בשבט, כשהפירות המבוקשים ביותר הם; תמרים, שזיפים, צימוקים, משמשים, אגוזים ו-תאנים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
על פי נתוני ענף המזון ב‘איגוד לשכות המסחר’ מחירי הפירות היבשים ירדו השנה בכ-20% לעומת השנה שעברה, זאת מכמה סיבות; ראשית, בשנה שעברה, המחירים עלו משמעותית עקב היצע נמוך שנבע מפגעי מזג אוויר במדינות שונות.
כמו כן, נושא ה‘רפורמות המכסים’ שעדיין נמצאות בתהליך, כבר החלו לתת אותותיהן בהוזלת מחירי הייבוא, מהן נהנים בסופו של דבר הצרכנים. ענף המזון באיגוד בהחלט מברך על רפורמות אלו ומצפה להמשך קידומן, לטובת כלל הציבור.
█ “אנו עדים לעליה מבורכת במודעות לבריאות בחברה הישראלית”
לדברי הגברת ורד מוצפי, מחברת ‘משה מוצפי יבוא ושיווק מזון’ החברים בענף המזון באיגוד לשכות המסחר; “בשנים האחרונות אנו עדים לעליה מבורכת במודעות לבריאות בחברה הישראלית. רבים החלו לשים דגש על רכישת מוצרים איכותיים ובריאים ולהפחית את צריכת המזון מהחי, ובשר בפרט, ולהחליפו בחלבון מהצומח, פירות יבשים ואגוזים.
לישראל נכנסו מוצרים חדשים ובריאים, כמו; הסופר אגוז-פילינאט, הנחשב לבעל רמת ויטמין E הגבוהה מכל אגוז אחר, משמש כמקור ל; ברזל, סידן, מגנזיום, ויטמין A ו-C ועוד, והוא בעל ערך קלורי נמוך במיוחד”.
פירות יבשים הם פירות שיובשו, באופן טבעי או באמצעות מיכון, יש להם חיי מדף ארוכים ובכך עשויים להוות חלופה לפירות מחוץ לעונה, בעיקר בהיעדר אמצעי קירור. בשנים האחרונות ובכל שנה יותר מקודמתה, אנו עדים למודעות הולכת וגדלה לצבעי מאכל וסוכר בחלק מן הפירות היבשים. רבים עדיין צורכים פירות מסוכרים, אך המספרים במגמת ירידה ופחותים באופן משמעותי מהפירות המסורתיים.
במקום פירות מסוכרים, יש עליה בצריכת ‘בננה מיובשת‘ שלא כוללת תוספים ונחשבת לבריאה יותר וכן ב’פירות האורגניים’ או המיובשים באופן טבעי.