
‘חקלאי עוטף עזה’ שיקדימו לקצור את שדות החיטה והשעורה, יזכו בתמיכה מדינת ישראל (משרד החקלאות ופיתוח הכפר, משרד הביטחון, משרד האוצר והקרן לשטחים פתוחים של ר.מ.י) בהיקף של עד 8 מיליון ₪, בשורה משמחת זו, בישר אתמול (יום רביעי, ד’ בניסן התשפ”א) שר החקלאות ופיתוח הכפר, מר אלון שוסטר.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
לדברי השר שוסטר; “החקלאים הישראלים הם לא רק שומרי הסף של ביטחון המזון שלנו, אלא גם שומרי הגבולות ו-מיישבי הפריפריה. כבשנים קודמות, התמיכה תאפשר ל’חקלאי הדרום‘ לבצע את עבודתם נאמנה אל מול האיומים הביטחוניים.
אני מצדיע ל-חקלאי ישראל שמייצרים בכל יום את המזון שמגיע לצלחת של כולנו, גם תחת אתגרים ביטחוניים לא פשוטים”. סיכם שר החקלאות ופיתוח הכפר, מר אלון שוסטר.
הממשלה והגורמים הציבוריים הנוספים, גיבשו בסופם של דיונים, החלטה משותפת המביעה תמיכה ב’חקלאי עוטף עזה‘ והיא תורגמה לסיוע כספי בהיקף של עד 8 מיליון ₪ לעידוד קציר ירוק (בה מרבית החיטה והשעורה, יקצרו “ירוקים” או “חצי ירוקים” כלומר; טרם התייבשותם) או אף מוקדם, בדומה לתמיכה שניתנה בנושא על ידי המדינה בשנים האחרונות.
עולה, כי במסגרת המהלך, חקלאים ששטחיהם באזור עוטף עזה, הסמוכים לגבול עם הרצועה, יקבלו תמיכה זאת במטרה לקצור את התבוּאה ל-שחת ול-תחמיץ, כאשר השדה עדיין ירוק, טרם המועד הרגיל לקציר לגרעינים.
מנהלת ניו-מדיה (ממ) אגף של משרד החקלאות ופיתוח הכפר, הגב’ פאני קגנובסקי, מסרה בשם דוברת המשרד הגב’ דפנה יוריסטה, לאתר ל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי
מטרת התמיכה היא להפחית למינימום את הפוטנציאל לשריפות העלוּלות להיגרם מ’בלוני התבערה‘ שמעיפים העזתים לאוויר לעבר השדות בשטחי ישראל.
הקצאת התקציב לתמיכה, אמורה להביא לכך שמרבית החיטה והשעורה, יקצרו ירוקים או חצי ירוקים, טרם התייבשותם, על מנת להימנע מאפשרות לשריפתם.
הזכאים לתמיכה, יהיו חקלאים הנמצאים ב”קו האש” של “טרור העפיפונים” המעבדים את שדותיהם בטווח 0 עד 7 קילומטרים מ’גדר המערכת סביב רצועת עזה’. מדובר בשטחים בהיקף פוטנציאלי של 118,366 דונם של שדות חיטה ושעורה.
עוד דווח שהממשלה, תעניק את התמיכה באמצעות תשלום של עד 100 ₪ לכל דוּנם שיקצר לשחת ולתחמיץ, בשלבים בהם השדה, אינו דליק.
מנכל משרד החקלאות ופיתוח הכפר הדר’ נחום איצקוביץ‘; “תמיכה זו, מעניקה תחושת ביטחון ו-ודאוּת עבור חקלאי העוטף ומשפרת את החוסן שלהם להמשיך ולעבד את הקרקעות סמוכות לגבול“.