חקלאות ישראל צרכנות

חקלאי גרנות קיימו הכנס השנתי: ההזדמנויות ב-שוק האבוקדו

מאות חקלאים ובכירים מענף החקלאות הישראלי השתתפו בכנס שנערך בקיבוץ שפיים, בו סיכמה גרנות את פועלה בתחום הפירות וירקות בעונת 21/22 והצהירה על יעדיה לעתיד ◄ בשנים האחרונות עובר התאגיד תהליך התפתחות מואץ, אשר כולל פעילות על פני כל שרשרת הערך החל מנטיעת השתיל ועד למדף, מעסיק כ-200 עובדים ומגלגל מחזור פעילות בארץ ובשווקים הבינלאומיים של מעל 500 מיליון ₪ ◄ השף אסף גרניט נשא הרצאה לחקלאים.
0
0
גיורא מרום, מנכל חקלאי גרנות התארגנות חקלאית לשיווק ישיר מהחקלאי לקמעונאי ברקע : אבוקדו | עיבוד צילום: שולי סונגו©
גיורא מרום

חקלאי גרנות הקואופרטיב החקלאי הגדול בישראל, קיימו בשבוע שעבר, את הכנס השנתי שלה בתחום החקלאות ותוצאות עונת 21/22 בקיבוץ שפיים, בו השתתפו מאות מגדלים וחקלאים ובכירים מענף החקלאות הישראלי.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

 במהלך כנס חקלאי גרנות, הוסברו האתגרים הצפויים ב’שוק האבוקדו הישראלי‘ והעולמי ויעדי הקואופרטיב לעתיד כאשר העתיד נראה ירוק וזוהר מתמיד…

 מנכל ‘חקלאי גרנותמר גיורא מרום, נשא דברים בכנס והציג את החזון של החברה; “גרנות, תהיה המשפחה החקלאית פורצת הדרך והמובילה בישראל, באבוקדו ובתוצרת חקלאית מגוונת, טרייה ואיכותית, 365 יום בשנה, תוך השאת ערך למגדלים ולבעלים.

החברה תהיה סמל של מצוינות חקלאית, הוגנות מסחרית ושקיפות צרכנית, המקדמת ערכי חקלאות חברה וסביבה למען דור העתיד”.

כמו כן, ניתח מר מרום את המגמות ב’שוק הפירות וירקות‘ בארץ ובעולם והצביע על הכיוונים האסטרטגיים בהם מתפתח התאגיד בשוק המקומי והבינלאומי.

גרנות, הוא קואופרטיב החקלאות הגדול בישראל, השייך ל-43 קיבוצים. לארגון בתי אריזה מובילים בתחום האבוקדו וההדרים והוא בין היצואנים הגדולים והמובילים בישראל.

כ-50,000 טון פרי מגיע לבית האריזה, מדי שנה מכ- 35,000 דונם של מטעים, כש- 70% מהתוצרת מיועד לייצוא. כ-12,000 דונם של אבוקדו, נטעו בעשור האחרון בהשקעה של מעל 100 מיליון ₪ ועוד אלפי דונמים צפויים להינטע בשנים הקרובות.

חקלאי גרנות מעסיק כ-200 עובדים ומגלגל מחזור פעילות בארץ ובשווקים הבינלאומיים של מעל 500 מיליון ₪.

מימין: תמיר בושניצקי, גיורא מרום השף אסף גרניט ועמית בן יצחק, צילום: נועם וינד | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
מימין: בושניצקי, מרום השף גרניט ובן יצחק

 מטעם מנהלת יחסי ציבור של חברת “חקלאי גרנות” הגב’מירב בורמד יחסי ציבור’ אסטרטגיה שיווקית – ייעוץ תקשורתי – דוברות, נמסר לפורטל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי עד לשנת 2015, פעלה גרנות בבית האריזה לאבוקדו עם שותפויות במטעים, העסיקה כ-60 עובדים והיקף המכירות השנתי שלה, בשוק המקומי ובייצוא, נאמד בכ-150 מיליון ₪.

בשנים האחרונות עובר התאגיד תהליך התפתחות מואץ, אשר כולל פעילות על פני כל שרשרת הערך החל מנטיעת השתיל ועד למדף, מעסיק כ-200 עובדים ומגלגל מחזור פעילות בארץ ובשווקים הבינלאומיים של מעל 500 מיליון ₪.

חקלאי גרנות - לוגו

בכנס השנתי של “חקלאי גרנות” השתתפו; חבר כנסת רם בן ברק, יושב ראש ועדת החוץ והביטחון בכנסת ויושב ראש השדולה החקלאית, שדיבר על חשיבות שימור החקלאות והחקלאים בישראל.

מזכל התאחדות חקלאי ישראל, מר אבשלום (אבו) וילן, פירט על המשא ומתן מול משרד החקלאות ו-האוצר על הרפורמה המתוכננת בענף החקלאות יושב ראש גרנות מר עמית בן יצחק, ואורחים רבים נוספים.

השף הידוע אסף גרניט נשא הרצאה לחקלאים בנושא; “מצוינות תחת אש” וסיפר מדוע המטבח הישראלי כל כך מצליח ומה הפך אותו להיות אחד המטבחים המובילים בעולם. 

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

מימונה שמח – תרבחו ותסעדו

ז'אבן, מתכון לחג המימונה | של עידו אברהם | צילום: יוטיוב
תרבחו ותסעדו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן