Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

חקלאות ישראל והשפעת “חרבות ברזל”: זינוק בייבוא תוצרת טרייה

0
0
אורן לביא, מנכ”ל

“מלחמת “חרבות ברזל” הציבה אתגר חסר תקדים לחקלאות הישראלית. משרד החקלאות וביטחון המזון פעל במהירות ובאחריות כדי להבטיח את רציפות שרשרת האספקה ולשמור על ביטחון המזון של אזרחי ישראל…” כך אומר אתמול (יום שני, י”א בשבט התשפ”ה) מנכ”ל משרד החקלאות וביטחון המזון, מר אורן לביא.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

לצד הדאגה למדפים מלאים ברשתות השיווק, אנו ממשיכים להשקיע בחיזוק הייצור המקומי, מתוך מחויבות להבטיח יציבות חקלאית וביטחון מזון גם בשנים הבאות”, סיכם מנכ”ל משרד החקלאות מר לביא.  

כידוע, “מלחמת חרבות ברזל” הציבה אתגרים חסרי תקדים בפני החקלאות הישראלית. משרד החקלאות וביטחון המזון, פעל במרץ על מנת להבטיח את המשך אספקת המזון הסדירה לכל אזרחי ישראל, תוך חיזוק הייצור המקומי ככל הניתן.

למרות המאמצים, נתוני הייבוא לשנת 2024, חושפים עלייה משמעותית בכמויות התוצרת החקלאית הטרייה המיובאת לישראל. בסך הכל, יובאו 227,772 טונות של תוצרת חקלאית טרייה, עלייה של 13% לעומת שנת 2023.

 אתגרי המלחמה והשפעותיהם;

האתגרים המרכזיים שעמם התמודדה החקלאות הישראלית בשנת 2024, כללו:

 נתוני הייבוא המרכזיים;

חמשת המוצרים המובילים;

חמשת המוצרים המובילים בייבוא (תפוח עץ, בצל, עגבנייה, שום ו-אננס) מהווים כ-75% מסך הייבוא. עיקר השינויים;

אתגרים נוספים;

סיכום;

היקף הייבוא ירד לפחות ממחצית ביחס לשנת 2023, בה יובאו כ-16 אלף טונות של מלפפונים. במשרד מסבירים, כי הירידה ביבוא נעוצה בכך שרוב מכריע מיבוא המלפפונים הגיע מירדן (95%) ומיעוט מטורקיה.

מנהלת תחום תקשורת והסברה של משרד החקלאות וביטחון המזון, הגב’ הילה גוטליב, מסרה לאתר “כאן ישראל” כי סגירת שני המקורות הללו, הורידו את כמויות היבוא.

בנוסף, מלפפונים נכנסו לישראל בעבר מרצועת עזה, מקור אספקה שכמובן מאז תחילת המלחמה לא מתקיים. כיום, יש אישור הגנת הצומח לייבוא מלפפונים מ-24 מדינות.

שנת 2024, הייתה שנה מאתגרת במיוחד לחקלאות הישראלית. “מלחמת חרבות ברזל” גרמה לפגיעה קשה בייצור המקומי ולירידה בזמינות של תוצרת חקלאית טרייה. כתוצאה מכך, חלה עלייה משמעותית בהיקף הייבוא, על מנת להבטיח את אספקת המזון הסדירה לאזרחי ישראל.

למרות הקשיים, החקלאות הישראלית, גילתה חוסן וכושר התאוששות. המשך ההשקעה בחיזוק הייצור המקומי, יחד עם מדיניות יבוא מאוזנת, יאפשרו להתמודד עם אתגרים דומים בעתיד ולשמור על ביטחון המזון של מדינת ישראל.

תגובות
0
0



Exit mobile version