חדשות כסף מדבר מאזני הצדק

‘חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי’ של משרד המשפטים, מהיום לדרך

חייבים יחידים שחובותיהם נמוכים מ- מעל 150 אלף ₪, יהיו באחריות 'רשות האכיפה והגבייה' ואילו חייבים שחובותיהם עולים מ- 150 אלף שקלים, יהיו באחריות 'האפוטרופוס הכללי וכונס הנכסים הרשמי' שמעתה, ייקרא ה'ממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי' במקום בבית המשפט המחוזי.
0
0
עורכת דין סיגל יעקבי, האפוטרופוס הכללי וכונסת הנכסים הרשמית, ברקע: אדם טובע בחובות עקב חדלות פירעון וצורך בשיקום כלכלי, אילוסטרציה | עיבוד צילום ממחושב: שולי סונגו©
סיגל יעקבי, עורכת דין

אפוטרופוס הכללי וכונס הנכסים הרשמי במשרד המשפטים, הודיע, כי ‘חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי’ יוצא לדרך היום (ראשון, ט”ו באלול התשע”ט) ה-15 בספטמבר 2019. החוק, מציע רפורמה מקיפה וחקיקה מודרנית לכלכלה הישראלית, שתיתן מענה לצרכי המשק ולערכים חברתיים נוספים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ בפייסבוק’ או ב’טוויטר’.

למעשה, החוק החדש מחליף חקיקה מַנְדָּטוֹרִית’ כלומר, עוד מימי שלטון הבריטים בארץ ישראל בין השנים; 19221948, יצוין, כי במקביל לשינויים העוברים על בחקיקה ממודרנית ועדכנית, עדיין חלק ניכר מהמשפט בישראל, עדיין מסתמך על “חוקים מנדטוריים“.

החוק החדש חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, יסייע בשיקום כלכלי של ‘חייב יחיד’ ויקדם את שילובו מחדש במרקם החיים הכלכלי.

בנוסף, נותן החוק, כלים אשר עשויים לסייע ב-הגדלת שיעור החוב שייפרע לידי ולטובת הנושים.

החוק החדש, אף מעביר חלק משמעותי מניהול ההליכים של ‘חדלות פירעון של יחידים‘ למערכות מנהליות ובכך, תורם לקיצור ההליכים והפחתת הנטל הבירוקרטי.

חייבים יחידים שחובותיהם נמוכים מסכום של 150 אלף שקלים, יהיו באחריות רשות האכיפה והגבייה ואילו חייבים שחובותיהם עולים מ- 150 אלף שקלים, יהיו באחריות האפוטרופוס הכללי וכונס הנכסים הרשמי שמעתה, ייקרא; ‘הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

החוק, יקנה לפרקליטים, שהוסמכו לכך על ידי כונסת הנכסים הרשמית, סמכויות לקבלת החלטות בהליכים של חייבים יחידים.

כונסת הנכסים הרשמית, עורכת דין סיגל יעקבי; “הכונס הרשמי, קיים במשך 3 השנים האחרונות, היערכות משמעותית לקראת כניסתו לתוקף של החוק.

למעשה, הממונה, יהיה אחראי על ניהול רוב הליכי חדלות הפירעון של היחיד ואילו מתן ה-צו לשיקום כלכלי, יינתן בידי בית משפט השלום.

ההליך יהיה קצוב לתקופה בת 48 חודשים מעת פתיחתו. בקשות שדורשות הכרעה בזכויות צדדים שלישיים או נוגעות להחלטות מסוימות, כדוגמת מימוש דירת המגורים של החייב תהיה בסמכות בית משפט השלום.

בעקבות כניסת החוק, הוקמה מחלקת חקירות חדשה של כונס הנכסים שתהיה עצמאית ובעלת סמכויות לקיום חקירות פליליות.

דוברת היחידות המקצועיות של אגף דוברות הסברה ותקשורת ב-משרד המשפטים, הגב’ כרמית אורפז-ימין, מסרה לפורטל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי תקנות גובשו בעקבות עבודת מטה מאומצת בהובלת המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (משפט כלכלי), עורך דין מאיר לוין והמשנה לכונס הרשמי, עורך דין אורי ולרשטיין ב-משרד המשפטים.

יצוין, כי התקנות מסדירות הן את ההיבטים המשפטיים של ההליך והן היבטים טכנולוגיים הנוגעים לדרך ניהול ההליך.

התקנות שנחתמו על ידי שר המשפטים, מהוות את הבסיס המרכזי הנדרש לצורך יישום החוק.

עורכת דין סיגל יעקבי, המשמשת כ-כונסת הנכסים הרשמית, וגם מלאת מקום מנכל משרד המשפטים, אמרה; “הכונס הרשמי, קיים במשך 3 השנים האחרונות, היערכות משמעותית לקראת כניסתו לתוקף של החוק.

אנחנו נעשה את כל הנדרש על מנת להבטיח ניהול ההליכים כדי להבטיח את הגשמת תכליותיו של החוק וניהול יעיל של ההליכים”. אמרה כונסת הנכסים הרשמית עורכת דין יעקבי.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן