Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

חוק ההגבלים העסקיים מעתה אמרו ‘חוק התחרות’

0
0

ועדת שרים לענייני חקיקה אישרה היום (ראשון, י’ באדר התשע”ח) את יוזמת שר הכלכלה והתעשייה מר אלי כהן ו’הרשות ההגבלים העסקיים’ לקידום התחרות וצמצום הביורוקרטיה, זאת לאחר שפרסמו את תזכיר החוק  אשר מטרתו העיקרית הינה לחזק את ההרתעה והאפקטיביות של רשות הגבלים עסקיים ולמקד את העשייה שלה בקידום התחרות ובהורדת יוקר המחיה.

 ■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

במסגרת תיקון החקיקה, יוסר הנטל הבירוקרטי מגופים שאינם פוגעים בתחרות, על מנת לאפשר לעסקים הפועלים בהגינות לקדם צמיחה כלכלית במשק.

“התיקונים יעדכנו את החוק כך שיתאים לשינויים המשמעותיים שעברה הכלכלה הישראלית מאז נחקק לפני כ-30 שנה וכן יקרבו את הדין הישראלי למקובל בעולם בתחום ההגבלים העסקיים.

שר הכלכלה והתעשייה מר אלי כהן עם הממונה על רשות ההגבלים העסקיים, הגב’ מיכל הלפרין

שר הכלכלה והתעשייה מר אלי כהן; “צעד נוסף לצמצום הנטל הרגולטורי והבירוקרטי המיותר, ולהקלה על המסחר ועשיית העסקים במשק! הרפורמה תאפשר לרשות ההגבלים העסקיים להגביר את פעילות האכיפה האפקטיבית שלה ולהפנות את משאביה לקידום התחרות, ולחיזוק את ההרתעה כנגד מונופולים וגופים אחרים הפוגעים בתחרות”.

הממונה על ההגבלים העסקיים, עורכת דין הגב’ מיכל הלפרין; “אני מברכת את שר הכלכלה ואת ועדת השרים לחקיקה על אישור הצעת החוק. החוק במתכונתו החדשה יחייב בעלי עסקים לנהוג באחריות תחרותית בד בבד עם הפחתת הנטל הרגולטורי והקלה על עסקים קטנים.

תיקון החוק, יאפשר לרשות ההגבלים העסקיים להגביר את האכיפה ולנקוט סנקציות משמעותיות ביחס לעסקים שפוגעים בתחרות”.

דובר שר הכלכלה והתעשייה מר עומרי ארנטל, מסר לפורטל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה, כי; כעת, לאחר שוועדת שרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק, השלב הבא בהליך החקיקה הוא הגשת הצעת חוק לכנסת.

█ עיקרי השינוי המוצע;

עלייה זו מתחייבת לאור הצמיחה המשמעותית שעבר המשק הישראלי מאז שנקבע הסכום הנוכחי בחוק בשנת 1999, וכן לאור זאת שבמדינת ישראל, ישנו נטל רגולטורי של פיקוח על מיזוגים רב יחסית למדינות ה-OECD.

כפי שניתן לראות בתרשים למטה, לפי נתוני ה-OECD, נמצאת ישראל, גבוה, במקום השלישי מבין מדינות ה-OECD, במספר מיזוגים המוגשים לאישור, יחסית לגודל האוכלוסייה.

תרשים נתוני ה-OECD, ישראל נמצאת גבוה במקום השלישי במספר מיזוגים המוגשים לאישור

המצב הקיים מיטיב באופן לא מוצדק דווקא עם התאגידים הגדולים והחזקים ביותר במשק, אשר להם מחזורי מכירות של מיליארדי שקלים. התיקון, יביא לחיזוק ההרתעה והאכיפה ביחס לגופים הגדולים ביותר במשק הישראלי.

תגובות
0
0



Exit mobile version