
במדינת ישראל כמו במדינת ישראל זה לוקח זמן, לעתים הרבה מאד זמן למחוק ניצול ועוולות. אמש (שני, כ”ג בתמוז תשע”ז) אישרה מליאת הכנסת בתמיכתם של 64 חברי כנסת וללא מתנגדים בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק השכירות והשאילה (תיקון), התשע”ז-2017, נספח מס’ מ-1073/א’ , (פ/604/20; פ/1217/20; פ/1229/20; פ/1240/20; פ/1900/20; פ/2019/20).
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הצעת החוק, קובעת, כי; ‘דירה’ אינה ראויה למגורים אם אין בה; מערכת ביוב, מערכת חשמל או תאורה, אין בה פתחי אוורור ותאורה טבעית, מערכת לאספקת מי שתייה; למי שיפר את החוק החדש צפויים שנתיים מאסר בהן, יוכל להרהר במעשיו.
הצעת חוק השכירות והשאילה (תיקון), התשע”ו-2016 הממשלתית, אליה מוזגו 6 הצעות חוק פרטיות אשר יזמו חברי הכנסת; דב חנין, רועי פולקמן, אורלי לוי-אבקסיס, תמר זנדברג, יאיר לפיד, יעל גרמן, סתיו שפיר ונוספים.
█║ חוזה שכירות למגורים שנועד להבטיח יחסים הוגנים יותר בין שני הצדדים לעסקה
התיקון המרכזי בהצעת החוק הוא הוספת פרק מיוחד העוסק בחוזה שכירות למגורים שנועד להבטיח יחסים הוגנים יותר בין שני הצדדים לעסקה, לתת פתרונות הולמים המותאמים לשוק המתפתח של שכירות למגורים, ולהבטיח רמת איכות מינימלית לדירות המושכרות למגורים.
הצעת החוק, למעשה מסדירה היבטים חוזיים שונים בין משכיר ל’שוכר‘ ב‘שכירות של דירה למגורים’ ומגדירה בין השאר אחת ולתמיד, מהו חוזה שכירות למגורים ומהי דירה שאינה מתאימה למגורים.
יושב ראש ועדת החוקה חבר כנסת ניסן סלומינסקי, מטעם סיעת הבית היהודי, אמר בעקבות ההצבעה לשביעות רצונו, כי; “הצעת החוק בנויה על שלושה עקרונות; הרצון להגן על השוכר מפני המשכיר; שמירה על זכויות הפרט תוך הבנה שאי אפשר להכתיב לפרט מה טוב בשבילו; שמירה על זכויותיו של משכיר, צריך לזכור, כי יש מקומות בארץ שיש אינטרס לסייע לשני הצדדים וצריך להיות הוגן גם עם השוכר וגם עם המשכיר“.
חבר כנסת ניסן סלומינסקי, בעל תואר שני במשפט עברי, הודה לששת חברי הכנסת, היוזמים, ש”דחפו לקידום החוק, ללא הפסקה” כדבריו.
Add Comment