הביס והכיס חדשות צרכנות

חב’ אחוה, מובילת שוק הטחינה, הוזילה מחיר הטחינה הגולמית

ההוזלת המותג 'טחינת אחוה' בכ-3%, נכנסה לתוקף מהשבוע שעבר (ג) ◄ ברשתות המזון, נרשמה עלייה ברכישת מוצרי אחוה ובעיקר של המותג 'טחינת אחוה' של 'חברת אחוה' נחשבת מזה שנים כמובילת הקטגוריה ◄ שוק הטחינה בישראל, כולל מספר יצרניות גדולות המספקות את עיקר הטחינה לשוק הקמעונאי והמוסדי, המגלגל כ- 300 מיליון שקל בשנה ◄ המחיר הממוצע של טחינה אחוה הוא כ –19 ש”ח לקילוגרם.
0
0
יובל מלאך סמנכל השיווק והמכירות של אחוה, ברקע: אריזות של טחינה גולמית רגילה ומלאה של חברת אחוה | צילום דרור קליש | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
יובל מלאך, אחוה,

“מכיוון ש’טחינת אחוה’ הינה מובילת קטגוריה ונחשבת למוצר מזון איכותי, בסיסי ומזין, החלטנו דווקא בתקופה זו, על אף מחירי השומשום הגבוהים ושער הדולר, להקל ככל האפשר על צרכני המוצר ולהוזילו”. כך הצהיר באמצע השבוע שעבר (יום שלישי, י”ז סיון תשפ”ג) מר יובל מלאך, סמנכל השיווק והמכירות של מובילת שוק הטחינה בישראל ‘חברת אחוה’.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

על רקע האקלים החם גם של יוקר מחייה וכן עליות מחיר חדות בענף המזון, אכן ‘חברת אחוה‘ פעלה בצעד חריג ומפתיע, כשמרבית יצרניות המזון, הודיע על עליות מחיר חדות שנכנסו לתוקפן כבר ב-1 ביוני, שנה זו.

ברשתות המזון, נרשמה עלייה ברכישת מוצרי אחוה ובעיקר של המותג ‘טחינת אחוה‘ של ‘חברת אחוה‘ נחשבת מזה שנים כמובילת הקטגוריה, על הוזלת מחיר של הטחינה במותג “אחוה” רגילה ומלאה.

ההוזלה של המותג ‘טחינת אחוה’ בכ-3%, נכנסה לתוקף מן השבוע שעבר (שלישי) כך הודיעה החברה במכתב ללקוחותיה בשוק הקמעונאי.

שוק הטחינה בישראל, כולל מספר יצרניות גדולות המספקות את עיקר הטחינה לשוק הקמעונאי והמוסדי, המגלגל כ- 300 מיליון שקל בשנה.

מעל לעשר שנים מובילה “אחוה” את שוק הטחינה, עם נתח שוק כמותי של למעלה מ-30%. מחיר ממוצע לקילוגרם של טחינה גולמית כיום הוא כ- 24 ש”ח, כאשר המחיר הממוצע של טחינה אחוה הוא כ –19 ש”ח לקילוגרם.

המחיר של טחינת בארכה, בעלת נתח השוק השני בגודלו, יקר יותר מ”אחוה” בכ- 30%.

במכתב ללקוחות מסר סמנכל השיווק והמכירות של אחוה, מר יובל מלאך; “מכיוון שטחינת אחוה, הינה מובילת קטגוריה ונחשבת למוצר מזון איכותי, בסיסי ומזין, החלטנו, דווקא בתקופה זו, על אף מחירי השוּמשוּם הגבוהים ושער הדולר, להקל ככל האפשר על צרכני המוצר ולהוזילו“.

אחוה, הוא מותג של חברת אחדוּת בעירבון מוגבל, שנוסדה בשנת 1929 חברה תעשייתית ישראלית בתחום המזון. החברה מייצרת מגוון מוצרים ובהם; חלווה, טחינה ומוצרי מאפה, כולם במותג “אחוה“.

כיום חברת “אחוה” מעסיקה 235 עובדים בשלושה מפעלים בעיר אריאל, המייצרים טחינה גולמית, חלוה, דברי מאפה וסירופ לשתייה.

כ-4 טון טחינה גולמית מיוצרים במפעל, מדי שעה ומשווקים לכל רשתות המזון בארץ ולמרבית מדינות העולם.

יתרונות של טחינה

טחינה היא משחה העשויה משומשום טחון, הנהוגה בשימוש במטבח המזרח תיכוני. זהו מקור עשיר ל; חלבון, שוּמנים בריאים, ויטמינים ומינרלים שונים, מה שהופך אותו לתוספת מזינה לתזונה.

הנה כמה יתרונות פוטנציאליים של טחינה;

  1. מקור טוב לשומנים בריאים; טחינה עשירה בשומנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב.
  2. עשיר בחלבון; טחינה היא מקור טוב לחלבון מהצומח, החשוב לבנייה ותיקון של רקמות בגוף.
  3. מכיל ויטמינים ומינרלים; הטחינה עשירה בוויטמינים ומינרלים, כמו; סידן, ברזל, מגנזיום ואבץ החיוניים לשמירה על הבריאות.
  4. עשויה לסייע בוויסות רמת הסוכר בדם; טחינה מכילה פחמימות מורכבות וסיבים, שיכולים לסייע בוויסות רמות הסוכר בדם ולמנוע עליות באינסולין.
  5. עשויה לסייע בעיכול; ה-טחינה עשירה בסיבים, שיכולים לעזור לקדם עיכול בריא ולמנוע עצירות.
  6. מרכיב תכליתי; ניתן להשתמש בטחינה במגוון מאכלים, כמו; חומוס, רטבים לסלט, רטבים ומוצרי מאפה, מה שהופך אותה למרכיב רב תכליתי במטבח.

יצוין שגם טחינה עשירה בקלוריות ולכן, חשוב לצרוך אותה במתינות כחלק מתזונה מאוזנת.

מידע כללי על שוק הטחינה בישראל בהתבסס על נתונים היסטוריים. תעשיית הטחינה היא מגזר של תעשיית עיבוד המזון הכוללת; טחינה, ריסוק ופירוק של דגנים, זרעים ומוצרי מזון אחרים.

השימוש בטחינה הוא לפרק את חומרי הגלם לחלקיקים קטנים יותר, אשר לאחר מכן, יכולים לשמש לייצור מגוון מוצרי מזון, כגון; קמח, קמח תירס ומזון לבעלי חיים.

ניתן לבצע כרסום במגוון טכניקות, לרבות כרסום גלגלות, טחינת אבנים וכרסום פטיש.

תעשיית הטחינה היא חלק חשוב בשרשרת אספקת המזון העולמית, שכן היא ממלאת תפקיד קריטי בייצור חומרי הגלם המשמשים לייצור מגוון רחב של מוצרי מזון.

מטעם משרד מירב בורמד – יחסי ציבור, דוברות וייעוץ תקשורתי, נמסר על ידי הגב’ מירב בורמד לאתר כאן ישראל כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי בישראל יש תעשיית כרסום קטנה יחסית בשל אוכלוסייתה המצומצמת ומשאבי הקרקע המוגבלים.

המדינה מסתמכת במידה רבה על יבוא של חיטה ודגנים אחרים, כדי לענות על הביקוש המקומי שלה לקמח ומוצרים טחונים אחרים.

תעשיית הטחינה הישראלית נשלטת על ידי כמה חברות גדולות, כמו; חברת אחוה, קבוצת שטראוס ומאפיות אנג’ל, המפעילות מתקני טחינה חדישים ומייצרות מגוון רחב של קמח ומוצרי מאפה.

בשנים האחרונות הולכת וגוברת מגמה למוצרי מזון בריאים וטבעיים יותר בישראל, מה שהוביל לביקוש מוגבר ל-קמחים אורגניים ו-דגנים מלאים. כמה מפעלי יצירה בקנה מידה קטן, הופיעו גם כדי לתת מענה לשוק הנישה הזה.

בנוסף, ממשלת ישראל, מקדמת את פיתוח תעשיית הטחינה המקומית באמצעות תמריצים וסובסידיות שונים להפחתת התלוּת של המדינה ביבוּא ולהגברת הייצור המקומי.

בחברת אחוה, אומרים, כי השומשום (SESAME INDICUM) הוא אחד הצמחים העתיקים בשירות האדם.

ממצאים ארכיאולוגים, מראים, כי השוּמשוּם, היה בשימוש באזור תורכיה, כבר 3000 שנה לפני הספירה. בעת העתיקה, השומשום, היה ידוע כ”מאכל האלים” וכבר אז זיהו את סגולותיו הבריאותיות והרפואיות.

גרעין השומשום עשיר ב-חלבון, סידן, ויטמינים מקבוצת B, חומצות אמינו וחומצות שומן בלתי רוויות, מקבוצת OMEGA 6 ו – 9.

יש המוסיפים וטוענים, כי; “נופֶת צוּפים” המוזכרת במְקוֹרוֹת היהודיים מהתקופות העתיקות, היא ה-חלוה בת ימינו.

0
0



Tags

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

מימונה שמח – תרבחו ותסעדו

ז'אבן, מתכון לחג המימונה | של עידו אברהם | צילום: יוטיוב
תרבחו ותסעדו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן