
כיום נוהגים להכין את ה-ז’אבן על בסיס סירופ סוכר לבן וגם כך ניתן להגיע לאותה תוצאה ולדעת רבים אפילו יותר טעימה. הסוד ל’ז’באן’ בסמיכות הנכונה, הוא לאחד את הסירופ סוכר עם קציפת הביצים לאט לאט בהדרגה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
טיפ; הסבתות שלנו, שהכינו את ז’באן, השתמשו בתבלין הנקרא; ‘מסטיקא‘ אשר הוא זה שהעניק ל-ז’בן את הצמיגות הנכונה ואת טעמו המיוחד.
ז’באן – חומרים;
- 1 קילו סוכר
- 2 כוסות מים
- 1 כף לימון סחוט טרי
- 3 חלבוני ביצים
ז’באן – אופן ההכנה;
שמים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות עד שהסוכר נמס ומקבל צבע זהוב.
מוסיפים לימון ומבשלים עוד 5 דקות.
מקציפים את החלבונים לידי קצף יציב, ומוסיפים תוך כדי הקצפה את הסירופ (קר).
ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה ודביקה.
מעבירים לקערה.
ז’באן – הצעות לקישוטים;
- מטבעות כסף (לפרנסה טובה)
- חמסיקה (נגד עין הרע)
- אגוזי מלך / שקדים / בוטנים
*המתכון הובא מ-פורטל עובדי הוראה מרחב פדגוגי באדיבות רלי בן דוד לעילוי נשמתה של אימה הצדקת פנינה בת שרה תנצב”ה. אמן.