
שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת, פותח “מבערים” בהנחייתו מקיים ‘מינהל סחר חוץ’ מגעים נוספים עם רשתות בין לאומי, גם בתחום; ריהוט, כלי הבית, מוצרי חשמל ומוצרים נוספים. בתוך כך, מנכל משרד הכלכלה והתעשייה, אמנון מרחב, כינס אמש, יום שני (כ”ב שבט תשפ”ג) את צוות המשימה הבינמשרדי לעידוד וליווי כניסתן של רשתות קמעונאיות זרות לישראל.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
אחרי קארפור, ג’מבו, השיחות עם נציגי קוסטקו ו-chemist warehouse האוסטרלית, המטרה של משרד הכלכלה והתעשייה, הכנסת רשתות זרות לישראל – הגברת התחרות והורדת יוקר המחיה.
צוות המשימה לעידוד וליווי כניסתן של רשות קמעונאיות זרות לישראל, מחדש את פעילותו וקיים אמש (יום ב’, דיון ראשון לשנת 2023).
הצוות בראשות מנכל משרד הכלכלה, עורך דין אמנון מרחב, ובהשתתפות; בכירי משרדי הכלכלה, הבריאות, החקלאות והעבודה, רשות התחרות, הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, רשות הרגולציה במשרד רהמ, אגף התקציבים במשרד האוצר, הרבנות הראשית ואחרים.
צוות המשימה, יתכנס באופן קבוע בשבועות הקרובים, כדי לבחון דרכים להסרת החסמים שזוהו, ולפתוח את הדלת לכניסת רשתות זרות לישראל.
בהתאם להנחייתו של שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת, לפעול לאימוץ מלא של המקובל בארהב ואירופה בכל הנוגע ליבוא מוצרי מזון, טואלטיקה וצריכה, יפעל צוות המשימה, לפתיחת היבוא לישראל, כולל יבוא מקביל של אלפי מוצרים במחירים זולים, אטרקטיביים ותחרותיים מהמקובל בארץ.
השר ברקת, הנחה את מנכל משרדו לפעול יחד עם כל הרגולטורים הנוגעים בדבר, בתיאום מלא ובמהירות על מנת לסייע לכל רשת בינלאומית שתרצה להגיע לישראל, לעשות זאת ולהצליח בכך.
על הפרק כניסתן של רשתות ענק, כגון; רשת הסופרים הענקית קַרְפוּר (בצרפתית; Carrefour) באמצעות אלקטרה מוצרי צריכה, שהיקף מכירותיה באירופה, הנו כ-90 מיליארד יורו!
הרשת, מפעילה אלפי סניפים באירופה ולה כח תחרותי ומיקוח משמעותי בין לאומי מול יצרנים ויכולת להביא לישראל, מוצרים במחירים זולים שאינם מוכרים בארץ.
מטעם דוברות משרד הכלכלה נמסר על ידי הגב’ סבין שטרנברג לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה, כי גם רשת ג’מבו, קמעונאית ענק, המגיעה לישראל באמצעות פוקס-ויזל, תביא בשורה באמצעות סניפי ענק שימכרו לאזרחים צעצועים בעלוּת מוּזלת בעשרות אחוזים.
כמו כן, נמצאים על הפרק משאים ומתנים המתנהלים כיום עם רשתות נוספות, כמו רשת הענק קוסטקו האמריקנית, רשת הפארם הענקית Chemist Warehouse.
רשת זו, מפעילה מאות סניפים למכירת מוצרי טואלטיקה, תוספי מזון ותרופות, ואשר נציגיה כבר ביקרו בישראל כבר מספר פעמים ורשתות נוספות.
ייעודו של צוות המשימה הבינמשרדי הוא ללוות ולהקל את כניסתן של רשתות בינלאומיות לארץ, תוך ליווי במענה לדרישות רֵגוּלָטוֹרִיּוֹת ואחרות, קידום חשיבה רוחבית וגיבוש פתרונות לסוגיות נדרשות בשיתוף הרגולטורים הרלוונטיים.
זהו צעד המשכי ומשלים לרפורמה בתקינה, הממוקדת בכניסתם של מוצרים מיובאים, כאשר הוועדה תעסוק בהכנת רשתות קמעונאיות חדשות במטרה להגביר את התחרות בשווקים ובכך להביא לצמצום יוקר המחיה.
█ בין המשימות הראשונות לצוות המשימה הבינמשרדי שהתכנס אמש, הוגדרו;
- זירוז יישומן והרחבתן של הרפורמות במזון, בתמרוקים ובתקינה,
- הקלות ביבוא ליבואנים מקבילים,
- בחינת חסמים הנוגעים לסימון מוצרים,
- כשרות ומוצרי מזון רגישים.
מנכל משרד הכלכלה והתעשייה מר אמנון מרחב, הבהיר, כי; “כניסת רשתות ענק זרות, שהן בעלות יכולות שיווקיות במחירים הזולים בעשרות אחוזים מהמחירים בישראל, היא חלק מהמאבק להורדת יוקר המחיה בישראל.
הניסיון מלמד שרשתות זרות שנכנסות לישראל, מצליחות ובגדול, ומביאות בשורה של הוזלת מחירים לצרכנים.
על מנת לעשות זאת על המערכת הממשלתית לפעול בנחישות ובאחריות להורדת חסמים ועודף רגולציה ובירוקרטיה, כך נעודד עוד ועוד רשתות גדולות להגיע לישראל, להגביר את התחרות ולהוזיל את מחיר סל הקניות לאזרחי ישראל“. אמר מנכל משרד הכלכלה והתעשייה.