הביס והכיס חדשות בארץ חדשות ישראל מבצע שַׁאֲגַת הָאֲרִי צרכנות

הרשות להגנת הצרכן מזהירה מהעלאת מחיר ברשתות המזון ב”שאגת הארי”

אזהרת הרשות להגנת הצרכן ל-רשתות המזון בחסות 'מבצע שאגת הארי' "אל תנצלו את החרדה בקופה": הלחץ הביטחוני והלחימה מול איראן וחיזבאללה שולחים את הישראלים להצטייד במוצרי יסוד בבהלה. אלא שבזמן שהציבור נוהר לסופרמרקטים, הרשות להגנת הצרכן מזהה תופעה מקוממת: רשתות קמעונאות מבטלות מבצעים באופן חד-צדדי, מה שמוביל בפועל להתייקרות מיידית של סל הקניות. הממונה, קובי זריהן, משגר דרישה תקיפה: "הימנעו מהעלאות מחירים וגלו הגינות".
0
0
הממונה על הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, תת-ניצב (בדימוס) קובי זריהן, מתריע על עסקים המייקרים מוצרים צריכה במלחמה | איור: Gemini Google | עיבוד: Photolab שולי סונגו ©
קובי זריהן

צל המלחמה וההסלמה הביטחונית מביאים עמם לא רק חרדה קיומית, אלא גם פגיעה ישירה בכיסו של האזרח הישראלי. על רקע מבצע “שאגת הארי” והתרחבות זירות הלחימה מול איראן וארגון חיזבאללה בלבנון, הציבור הישראלי מוצא את עצמו שוב במצב של חוסר ודאות ומועקה.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה בפייסבוקאו בטוויטר.

כתוצאה מכך, אזרחים רבים פוקדים את רשתות השיווק, כדי להצטייד ב-מוצרי יסוד, מזון יבש, מים ומוצרי היגיינה, לעיתים קרובות מתוך אילוץ, לחץ, ומצוקה אמיתית של הכנה ל”תרחישי חירום“. אלא שמתברר שיש מי שרואה ב”פאניקה הציבורית” הזו; “הזדמנות עסקית“.

הממונה על הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, תת-ניצב (בדימוס) קובי זריהן, פנה לאחרונה בפנייה דחופה ותקיפה ל”איגוד לשכות המסחר” המאגד תחתיו את קמעונאי המזון הגדולים בישראל.

דרישתו של זריהן, חד-משמעית; להקפיד הקפדה יתרה על קיום “מסחר הוגן” דווקא בימים אלו, ולהימנע לחלוטין מניצול מצוקתם של הצרכנים אשר “רוכשים מזון תחת לחץ הלחימה“.

ביטול מבצעים: העלאת המחירים השקטה

האזהרה של הרשות אינה מגיעה בחלל הריק. מהנתונים האמפיריים הנאספים ומנותחים באופן שוטף על ידי חוקרי הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, עולה תמונה ברורה;

בכל עת שבה מוכרז מצב חירום ונוצרת עלייה חדה ומשמעותית בצריכת משקי הבית, מתרחשות תופעות של “ניצול צרכני“.

התופעה המדאיגה ביותר שזוהתה כעת, בחסות מבצע “שאגת הארי“, היא “העלאת המחירים השקטה“. הרשות; מדווחת; כי חלק מרשתות המזון, החלו לבטל במפתיע מבצעים קיימים,

או לחלופין, נמנעות מלחדש מבצעים תקופתיים שהיו נהוגים באופן קבוע (כגון מבצעי “1+1”, הוזלות על אריזות חיסכון וכדומה).

הצרכן הממוצע, שממהר לערוך קניות חירום ודעתו מוסחת מהמצב הביטחוני, לא תמיד שם לב לשינויים בשלטי המדף.

בפועל, ביטול המבצעים הללו מהווה העלאת מחירים אגרסיבית ומיידית, הפוגעת בצרכנים בנקודת הזמן הרגישה והפגיעה ביותר עבורם.

אין לנצל את המצב להעלאות מחירים שאינן דרושות”

ברשות להגנת הצרכן, מבהירים, כי לא יעברו על כך לסדר היום וכי בכוונתם לעקוב מקרוב אחר התנהלות הרשתות. המטרה היא למנוע מצב שבו החזית הכלכלית-צרכנית הופכת ל”זירת עושק” בזמן שהעורף מנסה לשמור על שגרת חירום.

דובר הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, עו״ד דודו אבן חן, מסר בתגובה מיוחדת לאתר כאן ישראל אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי; “הרשות מדגישה באופן שאינו משתמע לשני פנים שאין לנצל את המצב הביטחוני המורכב באמצעות ‘העלאות מחירים‘ שאינן דרושות או כאלו שלא היו מתוכננות מראש.

חובתן של הרשתות היא לגלות אחריות ציבורית וסולידריות בעת הזו, ולא לנצל את ריצתם של האזרחים למדפים”.

הפנייה של הרשות, מגובה בנתונים המדאיגים, מהווה תמרור אזהרה בוהק לרשתות השיווק; עיניים פקוחות בוחנות את תנודות המחירים, וכל ניסיון לגזור קופון על גבו של הציבור החרד ייתקל בדרישה להוגנות ושקיפות מלאה.

אל; שחר תורג’מן – פעילות ממשלתית להקלות על המגזר העסקי בתקופות חירום – מענה לאיגוד לשכות המסחר

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 72, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ראש הממשלה נתניהו בהצהרה לתקשורת

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

אחרי החורף האביב הגיע

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

ישראל חוגגת 78