Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

רשות הגנת הפרטיות: מדריך להגנת הפרטיות לעיר החכמה

0
0

“אין ספק, כי ביכולתה של ‘עיר חכמה’ להוסיף לאיכות החיים של התושבים ולייעל תהליכים, אך עליכם לוודא, כי ‘פרטיות התושבים’ נשמרת בכל מיזם שכולל איסוף מידע אישי” – כך הבהיר-התריע, עורך דין אלון בכר, ראש ‘הרשות להגנת הפרטיות’ במשרד המשפטים לראשי הרשויות ולמנהליהם הכלליים והמיועד לכלל השותפים בהובלה, ניהול ותכנון מיזמים הקשורים לעיר חכמה וכולל מידע וכלים יישומיים לתהליכי העבודה הקשורים בהטמעה ובפיתוח מיזמים הקשורים בעיר החכמה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

‘הרשות להגנת הפרטיות’ פרסמה אתמול (שני, ‏א’ טבת תשע”ט, 9.12.18) מדריך חדש במטרה לחזק את ההגנה על פרטיות התושבים ב’עיר החכמה’.

המדריך, אשר נשלח היום לראשי הרשויות ולמנהליהם הכלליים, מיועד לכלל השותפים בהובלה, ניהול ותכנון מיזמים הקשורים לעיר חכמה וכולל מידע וכלים יישומיים לתהליכי העבודה הקשורים בהטמעה ובפיתוח מיזמים הקשורים ב”עיר החכמה“.

עורך דין אלון בכר

המדריך, סוקר את האתגרים המרכזיים בהגנה על הפרטיות ב’ערים החכמות’ והתחזיות לעתיד, מציג בתמציתיות את הדרישות הרלוונטיות בהוראות חוק הגנת הפרטיות והעקרונות המנחים וכולל מידע אודות דרישות אבטחת המידע תוך סקירת דוגמאות ומקרי בוחן מן העולם.

דוברת היחידות המקצועיות במשרד המשפטים עורכת דין שיר נוי פיינר, מסרה לפורטל כאן ישראל | כאן נעים אתר החדשות המקומיות של כל המדינה, כי; בהחלטת ממשלה מספר 2733, מספר 2733, נקבע, כי כל עיר בישראל, תהיה “חכמה” ובעלת תשתיות לפלטפורמות דיגיטליות.

תהליכי הדיגיטציה והטכנולוגיות החדשות בערים החכמות נועדו לייעל את תהליכי ניהולה של העיר ומערכותיה ולהוסיף לאיכות חייהם ורווחתם של התושבים. מדובר בתהליכים חשובים ומבורכים, אך יחד עם זאת הם מעלים גם איומים חדשים לפרטיות התושבים עימם יש להתמודד מבעוד מועד ולמנוע את התממשותם.

אתגרי ההגנה על הפרטיות בערים החכמות;

בין החובות של הרשויות המקומיות בכל הנוגע לאופן שבו הן או מי מטעמן מנהלים ו/או מחזיקים במאגרי מידע אודות התושבים;

התקנת מצלמות מעקב ואבטחה בעיר החכמה מחייבת את הרשות המקומית בין היתר;

חובת ההגנה על מאגרי המידע; 

 ראש הרשות להגנת הפרטיות, אלון בכר; לוודא שהסביבה העירונית בה אנו חיים ומתנהלים בשגרת יומנו לא תהפוך למקום המסכן את חירותנו או פוגע בה.

ראש הרשות להגנת הפרטיות עורך דין אלון בכר; “מיזמים הקשורים ב”עיר החכמה” חשובים ומבורכים. הם לא רק מציבים את ישראל בקדמה הטכנולוגית, יש בהם כדי לשפר משמעותית את איכות חייהם ורווחתם של התושבים וליצור סביבה בטוחה, שירותית,

יעילה למחייה ואורבנית. יחד עם זאת, האימוץ המהיר של טכנולוגיות עיר חכמה בישראל, מחייב את כל הגורמים השותפים בניהולה ובתכנונה של העיר חכמה להידרש כבר בשלבים המוקדמים לסוגיית ההגנה על המידע האישי של התושבים ועל פרטיותם.

זאת, כדי לוודא שהסביבה העירונית בה אנו חיים ומתנהלים בשגרת יומנו לא תהפוך למקום המסכן את חירותנו או פוגע בה. חשוב לזכור, כי למשתמשי העיר החכמה, התושבים, אין אלטרנטיבה אמיתית לקבלת שירותים ציבוריים ועל כן לעומדים בראש הרשות המקומית, העיר, מובילים או שותפים לתכנון מיזמים בתחום העיר החכמה, תפקיד מפתח בהגנה על פרטיותם.

בדיוק לשם כך, פרסמנו היום מדריך, אשר נועד לסייע וללוות את כלל הגורמים במערכות השלטון המקומי בתהליכי התכנון וקבלת ההחלטות, בראשם ראשי הרשויות המקומיות ומנהליהם הכלליים ולהבטיח, כי יינקטו כל הצעדים הנדרשים להבטיח את ההגנה על הזכות לפרטיות של תושבי ישראל“.

לקריאת המדריך המלא; https://www.gov.il/BlobFolder/generalpage/smart_city_guide/he/Smart%20City%20Guide.pdf.

תגובות
0
0



Exit mobile version