צבא | משטרה | ביטחון

הרמטכל: האתגר הראשון של צהל למנוע מלחמה

הרמטכ"ל איזנקוט על האתגרים המרכזיים של צהל; "באשר למתרחש בסוריה, מלחמת האזרחים היא טרגדיה נוראית. אין לנו שמחה לראות את ההרג וההרס בסוריה. יש לנו אינטרס ליישות יציבה מתפקדת... ״ישראל לא מעורבת בלחימה בסוריה לטובת צד כזה או אחר, היו פעולות למנוע העברת נשק, כך היה בעבר וכך יהיה בעתיד״.
0
0
הרמטכל רב אלוף גדי איזנקוט: האתגר הראשון של צהל למנוע מלחמה | צילום: דוץ
הרמטכל רב אלוף גדי איזנקוט: האתגר הראשון של צהל למנוע מלחמה | צילום: דוץ

הרמטכ”ל רב אלוף גדי איזנקוט נשא הערב (שלישי, כ”ו סיון תשע”ז) דברים ב’כנס הרצליה’ והתייחס בין השאר להשתנות האיומים, לאתגרים הביטחוניים, לאסטרטגיה בזירות השונות ולאתגרי בניין הכוח במציאות שונה ומורכבת.

 ■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעים’ בפייסבוק’ או ב’טוויטר’.

לדברי רב אלוף איזנקוט; “האתגר הראשון של צה”ל הוא למנוע מלחמה, לספק ביטחון ולעשות כל מאמץ כדי להגדיל את חלון השקט של המדינה מתוך עוצמה והבנה שזה תורם לביטחון הלאומי למדינה ומאפשר לה לשגשג ולהתפתח”, אמר הרמטכ”ל.

“האתגר השני“, המשיך הרמטכ”ל, בראשיתה של הנחת ‘מורשת איזנקוט’; “הוא לנצח בכל מלחמה – בלחימה מול טרור או בלחימה רחבה באופן מוחץ ולהרחיק את המלחמה הבאה“.

“האתגר השלישי של צבא ההגנה לישראל” אמר איזנקוט; “הוא לספק תחושת ביטחון לאזרחי ישראל ולדרג המדיני, כדי שזה יוכל לקבל את כל ההחלטות לטובת מדינת ישראל לא תחת לחץ אלא מתוך עוצמה וכוח”.

“האתגר הרביעי“, הוסיף הרמטכ”ל; “הוא להתאים את בניין הכוח של צה”ל. לדעת לנהל נכון סיכונים, להיות במוכנות גבוהה בהווה, להשקיע בעתיד במחקר, בפיתוח בטכנולוגיות ומיוחד באנשים מעולים כדי שצה”ל, ימשיך לשמור על היתרון שלו והייעוד הבסיסי שלו”.

הרמטכ”ל; “צהל נמצא במוכנות גבוהה, יכולת מודיעינית טובה – אך יש לנו אינטרס שהשקט יישמר״

הרמטכ”ל איזנקוט, התייחס גם לנעשה בגבול הצפוני של ישראל והדגיש: “יש לנו אינטרס ברור למנוע העברת נשק ל-חיזבאללה. נעשה כל מאמץ למנוע העברת נשק מתקדם כנגד מדינת ישראל“.

״ארגון חיזבאללה, נתפס בעיני כאיום המרכזי במעגל הראשון שעוטף את ישראל“, ציין רב אלוף איזנקוט והוסיף; “יש לנו מודיעין טוב מאוד ואנחנו מכירים את הפריסה של ארגון חיזבאללה״.

לדבריו, צריך להזכיר לממשלת לבנון מה גרמה הגעת אנשי אשף ללבנון. “צה״ל נמצא במוכנות גבוהה, יכולת מודיעינית טובה – אך יש לנו אינטרס שהשקט יישמר״, הוסיף.

באשר למתרחש בסוריה, אמר הרמטכ”ל; “מלחמת האזרחים היא טרגדיה נוראית. אין לנו שמחה לראות את ההרג וההרס בסוריה. יש לנו אינטרס ליישות יציבה מתפקדת”.

״ישראל לא מעורבת בלחימה בסוריה לטובת צד כזה או אחר”, הוסיף רב אלוף איזנקוט וציין: “היו פעולות למנוע העברת נשק, כך היה בעבר וכך יהיה בעתיד״

על פעילות צה”ל במסגרת “שכנות טובה” – אמר; “אנחנו מסייעים לפצועים ובהעברת ציוד הומניטרי. זאת החובה בסיסית שלנו כשכנים ויהודים“. סיכם הרמטכ”ל רב אלוף גדי איזנקוט.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

מימונה שמח – תרבחו ותסעדו

ז'אבן, מתכון לחג המימונה | של עידו אברהם | צילום: יוטיוב
תרבחו ותסעדו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן