Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

הפיקוח על הבנקים מסדיר ניהול הסיכון ממסחר במכשירים נגזרים

0
0
דר’ חדוה בר, המפקחת על הבנקים | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

הפיקוח על הבנקים חטיבה בבנק ישראל שתפקידה לפעול כרשות פיקוח הממונה על פעילות הבנקים בישראל בראשות הכלכלנית דר’ חדוה בר, מפרסם היום (שלישי, י”ז בתמוז התשע”ז) טיוטת הוראה המסדירה את ניהול סיכון האשראי הנובע מפעילות מסחר של לקוחות במכשירים נגזרים ובניירות ערך. הדרישות הללו, נועדו לחזק ולשפר את אופן ניהול הסיכון בתאגידים הבנקאיים, על מנת לצמצם את ההסתברות לכשלים עתידיים בתחום. דגש מיוחד, ניתן בהוראה לאופן ניהול הסיכון של לקוחות העוסקים בפעילות ספקולטיבית – לקוחות שמקיימים פעילות מסחר בנגזרים ובניירות ערך בהיקפים משמעותיים וברמת סיכון גבוהה במיוחד.    

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעים’ בפייסבוק’ או בטוויטר.

דוברות והסברה כלכלית של בנק ישראל, מסרה באמצעות הגב’ מיטל רפאלי, לפורטל כאן ישראל | כאן נעים, כי פעילות של לקוחות בשוק ההון, לרבות בנגזרים, חושפת בנקים להפסדים כאשר הפעילות ממומנת באמצעות אשראי מהבנק, או כאשר הבנק, לא וידא שללקוח תהיה יכולת לכסות הפסדים עתידיים בגין הפעילות.

המשבר הפיננסי העולמי, חשף חולשות של בנקים בעולם בניהול הסיכון הטמון במסחר בשוק ההון, הן ב‘תיקי הנוסטרו’ של הבנקים והן בפעילות הלקוחות. גם במערכת הבנקאית בישראל, היו בעבר כשלים באופן ניהול הסיכון הטמון בפעילות זו.

במסגרת הפעילות השוטפת לחיזוק ניהול הסיכונים במערכת הבנקאית והדרישה לעמידה בסטנדרטים המקובלים בעולם ועל סמך הידע שהצטבר בארץ ובעולם בשנים האחרונות ‘הפיקוח על הבנקים’ מסדיר את ניהול הסיכונים בפעילות מסחר של לקוחות בנגזרים ובניירות ערך על מנת לוודא, כי הלקחים הופקו ולהפחית את ההסתברות להתרחשות כשלים משמעותיים נוספים.

║ עיקרי ההוראה;

הפיקוח על הבנקים, מסר, כי ימשיך לבחון באופן שוטף את נאותות ניהול הסיכון במערכת הבנקאית, ויעדכן את הנחיותיו בנושא גם בהתאם לכללים הבינלאומיים המתהווים בתחום.

 █║◄ אל ניהול סיכון אשראי הטמון בפעילות מסחר של לקוחות במכשירים נגזרים ובניירות ערך.

תגובות
0
0



Exit mobile version