
העלאת גיל פרישת חובה על פי איגוד לשכות המסחר ארגון עסקים ומעסיקים ישראלי הפועל למען קידום האינטרסים העסקיים של חבריו במגזר המסחר והשירותים, הגיש את עמדתו לצוות הבין-משרדי האמון על בחינת ההשפעות של ‘גיל פרישת חובה‘.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר‘.
עולה, כי הצעדים שמציעה לשכת המסחר, יגדילו משמעותית את השתתפות האוכלוסייה ב’כוח העבודה‘ ויגדילו את רמת התוצר לנפש, שעומד כיום על כ-43,000$ וזאת כדי שבעתיד הקרוב, תדביק מדינת ישראל את הרמה במדינות אירופה, כמו למשל; גרמניה, כ-$45,000 וארצות הברית, כ-$63,000.
נשיא איגוד לשכות המסחר, עורך דין אוריאל לין, אמר; “ההצעה שהעברנו היא פורצת דרך, הצעה שתסייע לגיל השלישי להישאר בשוּק העבודה, תגדיל את הכנסתם בהגיעם לגיל הפרישה ותסייע גם למעסיקים בהשארת העובדים הוותיקים שהם כוח עבודה איכותי, מסור ואמין.
כל הצדדים, ייצאו נשכרים כשהמלצתנו, תאוּמץ על ידי מקבלי ההחלטות”. הוסיף וסיכם נשיא איגוד לשכות המסחר, עורך דין לין.
דובר לשכת המסחר | אגף דוברות והסברה | מר דרור זרסקי, מסר לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי; להלן הצעדים המרכזיים המוצעים של לשכות המסחר, כוללים;
◄ העלאת גיל פרישת חובה – נמסר, כי לשכת המסחר, תומכת בהעלאת גיל הפרישה לגיל 70, לנשים וגברים כאחד וזאת לטובת עידוד העסקת עובדים שיזכו לאופק תעסוקתי מתגמל וארוך ימים ומעסיקיהם, יזכו לעובדים בעלי ניסיון ואיכות.
◄ הקדמת הזכאות המוחלטת לקצבת זקנה – עד היום הזכאות המוחלטת לקבלת קצבת זקנה, ללא מבחן הכנסות, הוא 70.
על מנת לתמרץ עובדים שמעוניינים להישאר במקום עבודתם לאחר גיל פרישה, יש להקדים את הזכאות המוחלטת לגיל 67.
3 שנים נוספות, יגדילו את הכנסת העובדים ומשאביהם יעלו לקראת גיל הפרישה.
◄ ביטול חובת הפקדות לפנסיה – ביטול חובת הפקדה לפנסיה לאחר גיל פרישה, תגדיל את הכנסתם הפנויה של העובדים ותהווה תמריץ נוסף להמשך העסקתם לאחר גיל פרישה.
עובדים לאחר גיל פרישה אינם מעוניינים להמשיך ולהפקיד כספים לצורך פנסיה בהגיעם לגיל פרישת חובה (בשל הקטנת ההכנסה ובשל רצונם ליהנות מהכנסה פנויה גדולה יותר).
לכן, לפי הצעת לשכת המסחר, נדרש שלא לחייב ‘מעסיקים‘ להפקיד כספים לפנסיה, אלא רק בהסכמת הצדדים.