“איגוד לשכות המסחר תומך במהלך ל’העלאת גיל הפרישה לנשים’. אך ניתן היה להמליץ על העלאת גיל הפרישה לנשים לגיל 67 זאת בדומה לגברים ולא כמסתמן, עד גיל 65” – כך אומרת הגב’ ישראלה שטיר, יושבת ראש ועדת העבודה ב’איגוד לשכות המסחר’.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
יושבת ראש ועדת העבודה ב‘איגוד לשכות המסחר’ הגב’ שטיר, מוסיפה, כי; “אם היו עושים היום משאל בקרב הנשים העובדות מרבית התשובות, היו בעד העלאת גיל הפרישה.
עיקר הדיונים עוסקים בתעסוקת נשים המועסקות במקצועות שוחקים ואכן, יש לתת לכך פתרונות אך אסור להתעלם, כי המהלך להעלאת גיל הפרישה הוא נכון ונחוץ עם העלייה בתוחלת החיים והתרומה להגדלת ההכנסה של הנשים העובדות“.
מעמדת איגוד לשכות המסחר, עולה, כי העלייה ב-תוחלת החיים כתופעה עולמית ובישראל במיוחד, לא מותירה ברירה מבחינה כלכלית וחברתית – אלא להעלות את גיל הפרישה לנשים.
מדובר במהלך חיובי לנשים ולמשק בכלל, שיתרום להגדלת שיעור השתתפותן של הנשים בשוק העבודה ובעת הזו נוכח משבר הקורונה | Covid-19, המהלך נחוץ בדחיפות .
לצד ההכרח בהעלאת גיל הפרישה, בשל הארכת תוחלת החיים והאילוצים התקציביים והאקטואריים (טכניקות מתמטיות, סטטיסטיות וכלכליות לפתרון בעיות כלכליות שבהן משולבים מצבים של אי ודאות) הנובעים מכך, קיימים נימוקים נוספים לטובת העלאת גיל הפרישה לנשים.
מהלך זה, יאפשר להגדיל את היקף המשאבים העומדים לרשות הנשים בצאתן לגמלאות; דחיית הפרישה מן העבודה, תאפשר הכנסה מעבודה שהיא על פי רוב גבוהה באופן משמעותי מהפנסיה.
כמו כן, העלאת גיל הפרישה, יסייע לשילוב נשים במעגל התעסוקה גם בגילים מתקדמים יותר, נוכח האופק התעסוקתי.
מדיניות אחראית בנושא גיל הפרישה, מחייבת ראיה לטווח ארוך, שתאפשר לדורות הבאים ליהנות מרשת בטחון סוציאלית מספקת ויציבה.
עליה להיות רגישה מבחינה חברתית ומדורגת, תוך בחינת השפעתה על מעמדן של הנשים בשוק העבודה והפעלת מערך של כלים משלימים בקרב העובדים והמעסיקים כתנאי הכרחי להצלחתה”.
סמנכל דוברות, תקשורת והסברה ב’איגוד לשכות המסחר’ הגב’ מיכל אורלי, מסרה לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי; שטיר, ציינה, עוד; “לצד יישום המתווה, יש לבצע מהלכים משלימים לפיצוי קבוצות נשים שעלולות להיפגע מהמהלך, כגון; נשים המועסקות במקצועות שוחקים, שמשמעות הארכת גיל הפרישה לגביהן קשה”.