
ל-גמר חתימה טובה זכתה שלשום (יום ראשון, ו’ בתשרי תשפ”א) עורכת דין ענת מְיַסֵּד-כנען, היא מעתה הסניגוריה הציבורית הארצית (יחידה במשרד המשפטים, המעניקה ייצוג משפטי לנאשמים וחשודים מחוסרי אמצעים או לזכאים לכך על פי החוק).
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
עורכת דין מְיַסֵּד-כנען, נבחרה בראשית השבוע (א) לתפקיד לאחר ש’ועדת הסניגוריה הציבורית‘ בראשות שר המשפטים מר גדעון סער, קבעה ומצאה אותה הכי ראויה לתפקיד הנחשק, לאחר ראיונות שערכה הוועדה עם המועמדים הסופיים שזומנו להופיע בפניה.
שר המשפטים מר סער, יושב ראש ה’ועדת הסניגוריה הציבורית‘, אמר, כי; “לסניגוריה הציבורית תפקיד חשוב בשמירה על זכויותיהם של חשודים ונאשמים בהליך הפלילי“.
לדבר השר סער; “בדרכה המקצועית עברה עורך דין מְיַסֵּד-כנען, תחנות מקצועיות מגוונות; ב-פרקליטות, כ’סניגורית פרטית‘ ובסניגוריה הציבורית.
ועדת הסניגוריה הציבורית התרשמה מכישוריה ותכונותיה המקנים לה את היכולת להוביל את הסניגוריה הציבורית להתמודד עם האתגרים שבפניה.
הוועדה ביטאה גם הערכה רבה לדר’ חגית לרנאו, שכיהנה בחודשים האחרונים כממלאת מקום הסניגור הארצי, לכישוריה, ניסיונה ותרומתה”.
הסניגורית הציבורית הארצית, הנכנסת, עורך דין ענת מְיַסֵּד-כנען; “אני מודה לשר המשפטים ולחברי וועדת הסניגוריה הציבורית על הבחירה בה. זוּ זכות גדולה לשרת את ציבור לקוחות הסניגוריה ולעמוד בראש הארגון הערכי והחשוב הזה. אני רואה בכך, זכות גדולה”.
דובר היחידות המקצועיות של אגף דוברות הסברה ותקשורת ב-משרד המשפטים, מר יובל גורן, מסר לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי עורך דין מְיַסֵּד-כנען, כיהנה עד לאחרונה כסניגורית הציבורית המחוזית במחוז חיפה וחברה בצוות הבכיר של הסניגוריה הציבורית מאז שנת 2014.
עורכת דין מְיַסֵּד-כנען, היא בעלת תואר ראשון במשפטים, באוניברסיטה העברית בירושלים (סיימה ב-הצטיינות) היא בעלת תואר שני במשפטים, באוניברסיטת חיפה (סיימה ב-הצטיינות). שימשה כחברת מערכת כתב העת ‘משפטים’.
החל משנת 2011, שימשה כרֵפֵרַנְטִית חיצונית של הסניגוריה הציבורית וסייעה בליווי סניגורים אחרים המייצגים בתיקים.

בשנת 2013 הצטרפה כעובדת מן המניין אל הסניגוריה. בשנת 2014, נבחרה לכהן כסנגורית הציבורית המחוזית במחוז חיפה.
במסגרת תפקידה, יזמה והקימה את הפורום הארצי לראיות פורנזיות בסנגוריה הציבורית, ריכזה את הוועדה הציבורית למניעת הרשעות שווא ותיקונן, בראשות השופט בדימוס פרופ’ יורם דנציגר.
במסגרת התמחותה העבירה קורס בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב תחת הנושא; “עיון מחדש בראיות מדעיות“.
לאחר שהתמחתה ב-בית המשפט העליון, עבדה עורכת דין מְיַסֵּד-כנען כפרקליטה ב-פרקליטות מחוז חיפה (פלילי) במשך כשנתיים.
בשנת 2014 נבחרה לכהן כסנגורית הציבורית המחוזית במחוז חיפה. כמו כן שימשה חברה בצוות הבכיר של הסנגוריה הציבורית.
לאחר מכן, בשנת 2000 פרשה מן הפרקליטות ועברה לעבוד כסניגורית בשוק הפרטי ואף ניהלה משרד עורכי דין בעיר חיפה, עד להצטרפותה אל ‘הסניגוריה הציבורית’.
במהלך עבודתה בסניגוריה הציבורית, יזמה והקימה עורכת דין ענת מְיַסֵּד-כנען את ‘הפורום הארצי לראיות פורנזיות’ בסניגוריה הציבורית; וכאמור מכהנת כיום בתפקיד הסניגורית הציבורית המחוזית בחיפה.
עורכת דין מְיַסֵּד-כנען, ידועה כמי שמותחת ביקורת של נוהלי עבודת פרקליטות המדינה. לצד זאת, חרף ביקורת ציבורית, הביעה אף תמיכה במינויו של עמית איסמן לתפקיד פרקליט המדינה.
█ הסניגוריה הציבורית הארצית
הסניגוריה הציבורית, מעניקה ייצוג משפטי בכל שלבי ההליך הפלילי, החל ממתן ייעוץ לחשודים עצורים במהלך החקירה המשטרתית, דרך ייצוגם באולמות המעצרים, לרבות במסגרת בקשות למעצר עד תום ההליכים,
עובר לייצוגם בשלבי בירור האשמה והטיעון לעונש בתיקים הפליליים, ולהגשת ערעורים, בקשות רשות ערעור, בקשות לדיון נוסף ובקשות למשפט חוזר בעניינם, וכלה בייצוג אסירים בפני ועדות השחרורים ובייצוג חולי נפש המאושפזים בכפייה בפני ועדות פסיכיאטריות.
מעבר לעבודתה השוטפת בייצוג לקוחותיה, עוסקת הסניגוריה הציבורית גם בהגנה על עניינם של כלל הנאשמים והחשודים, באמצעות מעורבות בתהליכי חקיקה ומדיניות בפורומים שונים ובאמצעות הגשת חוות דעת משפטיות במסגרת “ידיד בית-המשפט“.
אנשי הסניגוריה הציבורית אף פועלים כמבקרים רשמיים במתקני הכליאה מכוח הסמכה של השר לביטחון פנים, לצורך בדיקת תנאי החזקתם של עצורים ואסירים.
לסניגוריה הציבורית תפקיד חוקתי ראשון במעלה בשמירה על קיומו של ההליך ההוגן בתחום המשפט הפלילי בשיטת המשפט השיטה האדברסרית המבוססת על שוויון בין הצדדים, מהווה הזכות לייצוג בכלל ולייצוג הולם בפרט, ערובה מרכזית לעשיית צדק.
בשנות קיומה שינתה הסניגוריה הציבורית כליל את פני המשפט הפלילי במדינת ישראל, בכל הנוגע להרחבת הזכות לייצוג ולהעלאת רמתו ואיכותו.