המשטרה, מזהירה את הציבור מפני עבריינים המתחזים לאנשי חוק/נציגי בנק וחברות אשראי ומבהירה לציבור הרחב, כי בחודשים האחרונים, אנו מזהים עלייה בעבירות הונאה וקבלת דבר במרמה שמבוצעות בעיקר נגד קהילות ‘יוצאי חבר העמים’ באמצעות יצירת קשר טלפוני והתחזות העבריינים לאנשי חוק / נציגי בנק וחברות אשראי.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
לטענת משטרת ישראל, המגמה הזו באה לידיי ביטוי בתלונות המוגשות בתחנות משטרה שבמרכזן עומד דפוס פעולה דומה של “עוקץ של אזרחים“.
להלן דפוס הפעולה;
1) האזרח – קורבן, מקבל שיחת טלפון ובה עבריין המתחזה לעובד בנק או חברת אשראי ומזהיר את הקורבן מפני ניסיון לפרוץ אל חשבונו האישי.
2) בחלק מהמקרים, לאחר השיחה הראשונית לכאורה מטעם חברת האשראי או בנק, יוצר קשר עם הקורבן אדם המתחזה לאיש חוק או שוטר, הדורש ממנו את פרטיו המזהים, כולל פרטי גישה לחשבון הבנק באמצעות אפליקציה.
כל זאת באֲמַתְלָה (תירוץ) כי יש לבלום את ניסיון הפריצה לחשבונו ואף מוקמת הלוואה בשמו של האזרח.
במקרים אחרים, נאמר לקורבן שכרטיס האשראי שלו בוּטל והוא נדרש להפקיד כסף לחשבון ‘האשראי החדש‘ שנופק לו על ידי חברת האשראי.
3) בשלב זה, הקורבן, נדרש למשוך במזומן את כספי ההלוואה שהופקדו בחשבונו, ולהעבירם לידיו של אדם שמגיע לפגוש בו.
או להפקיד כסף לחשבון האשראי החדש שנפתח לו כחלוּפה לאשראי שבוּטל, וזאת באמצעות עמדות בתי עסק להחלפת כסף (ציינג’ים) / ‘מזומן בזמן‘ הפרוסות במקומות שונים בארץ.
4) השיחות המתחזות מתקבלות ממספרי טלפון אמיתיים של חברת האשראי / הבנק / תחנת המשטרה.
מטעם דוברות המשטרה נמסר באמצעות שחר גמזו לאתר ’כאן ישראל| כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי אם אין בידיכם אינדיקציות המעידות על כך שאכן חשבון הבנק האישי שלכם נפרץ.
– יש להניח שמדובר ב’הונאה‘ וליצור קשר באופן אישי עם הבנק \ חברת האשראי, על פי המספרים המפורסמים באתרים הרשמיים.
אנו ממליצים להעביר הודעה זו לבני משפחה וחברים על מנת להזהיר אותם משיטת הונאה זו.