ב’וועדת השרים לענייני חקיקה של הכנסת’ תועלה הבוקר (ראשון, ב’ בשבט התשע”ז) הצעת חוק חדשה שתאפשר ניתוק מידי של מספרי טלפון המופיעים על ‘כרטיסי זנות’ את ההצעה מעלים חברי הכנסת מרב מיכאלי (סיעת המחנה הציוני) שולי מועלם-רפאלי, זאב בנימין בגין, יהודה גליק, עאידה תומא סלימאן בשיתוף עם המטה למאבק בסחר בנשים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
על פי הצעת החוק, קצין ממונה ב’משטרת ישראל’ יוכל להורות על ניתוק קו טלפון המופיע על כרטיסי ביקור המשמש לפרסום שירותי זנות, תוך מתן הודעה לבעלי המספר על הליך הניתוק. ההצעה נכתבה, כאמור, בשיתוף עם “המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות” הפועל לשינוי מדיניות ולמיגור צריכת הזנות בישראל.
מתברר, כי כרטיסי הביקור, המציעים ‘שירותי מין’ מפוזרים לכל עבר במרחב הציבורי והפכו למגיפה של ממש במדרכות הערים הגדולות; ילדים אוספים את הכרטיסים המציגים תמונות מיניות ומבזות של נשים למשחק ״רביעיות״; עוברי אורח דורכים על הכרטיסים המזהמים את המרחב והציבור הופך אדיש לחשיפה התמידית לתכנים אלו, המשפילים נשים ומפרסמים שירותי זנות בניגוד לחוק.
█ כ-80% העידו, כי היו מעוניינות לצאת ממעגל הזנות
עבור הסרסורים, מספרי הטלפון נחשבים נכס יקר ערך, כיון שהם מאפשרים לשמור על קשר עם לקוחות פוטנציאלים, גם כאשר בית הבושת מחליף כתובת בעקבות פשיטת משטרה. כאמור, הצעת חוק חדשה של חברת הכנסת מרב מיכאלי (סיעת המחנה הציוני) תעלה היום ראשון לוועדת השרים לענייני חקיקה.
מנהלת שותפה במטה למאבק בסחר בנשים ובזנות הגברת ראומה שלזינגר; “כרטיסי הזנות הפזורים ברחובות הם תזכורת יומיומית לאוזלת ידו של החוק הקיים בהתמודדות עם תופעת הזנות. מספרי הטלפון נמכרים בין סרסורים בסכומי עתק, כי הם החוליה המקשרת בין הסרסור ללקוח. הצעת החוק, תיתן עוד כלי בידי המשטרה לטפל בתופעה ולהתקדם עוד צעד במיגור הזנות“.
עו”ד אביטל רוזנברגר מהמטה למאבק בסחר בנשים ובזנות; “רק בשבוע שעבר נפטרה אישה נוספת בזנות. ניתוק הפלאפונים של בתי הבושת הוא כלי חשוב שיסייע לגורמי האכיפה במאבק ב‘תעשיית הזנות’. חשוב אבל לא מספיק, הגיע הזמן להעביר את החוק להפללת לקוחות. לנשים בזנות, אין יותר זמן”.
█ המאבק בסחר בנשים למיגור כרטיסי הזנות הפזורים במדרכות הערים: ילדים אוספים את הכרטיסים
נתוני ‘הסקר הלאומי’ אודות תופעת הזנות בישראל שהוכן עבור משרד הרווחה והמשרד לביטחון פנים אשר ממצאיו פורסמו, אך לאחרונה, חושפים מציאות קשה. בישראל, ישנם כ-12,500 נשים, גברים, נערות נערים וטרנסים בזנות; מתוכם כ- 1500 קטינים, 97% מהן ישראליות, 62% אימהות לילדים מתחת לגיל 18.
רובן המכריע, העידו, כי נכנסו ל’מעגל הזנות‘ כתוצאה ממצוקה כלכלית; וכ-80% העידו, כי היו מעוניינות לצאת ממעגל הזנות לא רק הייתה להן האפשרות. הסיבות הנפוצות ביותר לרצון לצאת ממעגל הזנות בקרב הנשאלות היו תחושות השפלה וכאב, שחזור טראומות מיניות ורצון לשוב לחיות חיים נורמטיביים.
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות הוא פרויקט משותף בין עמותת עצו”מ | עבודות צדקה ומשפט ומשרד עורכי הדין כבירי-נבו-קידר. המטה, פועל בתחומי המשפט, קידום המדיניות והפעילות הציבורית במטרה למגר את תופעת הסחר בנשים בישראל ובמטרה לצמצם את תופעת צריכת הזנות.
★ לקריאת הצעת החוק במלואה.