תעלומה עדיין אופפת את נסיבות ביקורו של דג מסוג ‘תנין’ בבריכת הנוי שבמתחם במרכז קניות בשפלה ותעלומה מה היו נסיבות הכנסתה של ידה של אישה אל מימי הבריכה במתחם הקניות – על עובדה אחת, אין ויכוח; הדג טורף מסוג ‘תנין’ באורך מטר, נתפס תודות מפקחי משרד החקלאות בראשותו של חגי נויברגר, ממונה פיקוח ואכיפה באגף הדיג במשרד החקלאות ופיתוח הכפר.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
אחרי צפירת ההרגעה, מה היה לנו כאן? באחת מערי השפלה; רחובות, גדרה, נס ציונה, ראשלצ, התקבלה תלוּנה ב’מוקד משרד החקלאות‘ על חשד להחזקה של דג טורף באחת מבריכות הנוי הנמצאות במרכז קניות בשפלה.
מפקחי משרד החקלאות, נעתרו מיד לקריאה ונדהמו כשהגיעו אל “זירת הפשע“; סוג של דג טורף מסוג “תנין” באורך של 1 מטר שחה לו בנחת בבריכת הנוי שבמקום.
עולה, כי קודם הגעתה של התלונה אל אנשי משרד החקלאות ופיתוח הכפר, התרחש מספר ימים קודם התרחש כמה ימים קודם לכן במקום, אירוע שבמהלכו ננשכה אישה, כאשר הכניסה את ידה לבריכה.
בגין הסכנה בהמשך החזקתו בבריכה כ”דג נוי“, הוחלט ללכוד את הדג באופן מידי באמצעות ציוד מיוחד.
עדיין לא ברור לאנשי פיקוח ואכיפה באגף הדיג במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, כיצד בדיוק, הגיע הדג אל הבריכה והמקרה, הועבר לחקירת משרד החקלאות.
מנהלת אגף תקשורת, דוברות והסברה של משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ דפנה יוריסטה, מסרה לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי על פי תקנות הדיג, חל איסור על החזקה של “דג התנין” זה במדינת ישראל.
זהו דג תוקף שיכול אף להרוג (!) בן אדם. “דג התנין” ידוע כמי שניזון בעיקר מ… דגים ו-עופות מים ואורכו, יכול להגיע עד לאורך של עד שני מטרים. שמו של “דג התנין” ניתן לו בשל חרטומו, הדומה לזה של תנין של ממש.
לשתי התעלומות קודם לכן, מתווספת תעלומה נוספת – איך בדיוק הדג המסוכן שמקורו הוא במקווי מים מתוקים ב’אמריקה הצפונית‘ והוא אינו רגיל כלל לתנאי מזג האוויר של ישראל, הגיע למתחם הקניות בשפלה.
█ “החזקת מיני ‘דגים אסורים’ מהווה איום לפגיעה במגוון האקולוגי בישראל ובאדם ובמקרה זה ממש סכנה מוחשית וברורה לשלום הציבור”.
דגי תנין (שם מדעי: Lepisosteidae) על פי ויקיפדיה, הם משפחת דגים יחידה בסדרה דגים תניניים (Lepisosteiformes) שבמחלקת מקריני הסנפיר ומקבוצת התמים גרמיים.
שמו של דג התנין, ניתן לו בשל חרטומו, הדומה לזה של תנין. אורך ראשו כשליש מאורך גופו. סנפיר הגב והשת נמצאים בבסיס הזנב ויחד עם סנפיר הזנב המעוגל מאפשרים לו את תנועתו המהירה וזינוקו בתווך המים.
גופו מכוסה קשקשים עבים. בלסתותיו הארוכות ישנן שיניים גדולות וחדות. בשולי שלפוחית השחייה שלו ישנם שקעים, המגדילים את שטח חילוף הגזים.
כדי לנשום, הוא צריך לעלות לפני המים. תפוצתו של הדג במקווי מים מתוקים באמריקה הצפונית. מזונו הוא דגים ועופות מים.
אורך הדג הבוגר הוא 1.5–1.8 מטרים (4.9–5.9 רגל), אם כי פרט באורך של כ-3 מטרים, נתפס בעבר בצפון אמריקה.
ממונה פיקוח ואכיפה באגף הדיג של משרד החקלאות ופיתוח הכפר, מר חגי נויברגר, אמר; “חשוב להזכיר, כי על פי תקנות הדיג – החזקת דגים אסורים היא עבירה פלילית.
זאת ועוד; החזקת מיני ‘דגים אסורים‘ מהווה איום לפגיעה במגוון האקולוגי בישראל ובאדם ובמקרה זה ממש סכנה מוחשית וברורה לשלום הציבור“.
דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ יוריסטה הוסיפה ומסרה, לאתר ’כאן ישראל, כי אם נתקלת בחשד ל’החזקה של דגים אסורים’? פנוּ כבר עכשיו אל ‘מוקד משרד החקלאות‘ טלפון; 6016*.