השרה לשוויון חברתי והממונה על המטה הלאומי ישראל דיגיטלית, הגב’ גילה גמליאל, מוליכה בשיתוף משרד הבריאות, מהפכה שקטה בתחום ה’דיגיטציה’ והיום (רביעי, י”א באלול תשע”ט) כ- 3,000 סטודנטים וסטודנטיות לסיעוד ניגשו לראשונה, להסמכה דיגיטלית בבחינות הרישוי לתואר ‘אחות מוסמכת’ שעורך משרד הבריאות, שמעברן הוא תנאי להשתלבות ב’מקצוע הסיעוד במערכת הבריאות’.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
לראשונה בתולדות המדינה ‘בחינת ההסמכה לשנת 2019’ נערכה באופן ממוחשב, זאת ביוזמת ‘המטה הלאומי ישראל דיגיטלית’ שב-משרד לשוויון חברתי ו-משרד הבריאות.
הבחינה באופן ממוחשב, תאפשר בסופו של דבר קבלת תוצאות וזאת בתוך ימים ספורים. מדובר בשינוי משמעותי, שעד כה התקיימו הבחינות בכתב וקבלת התוצאות, ארכה בממוצע כ-45 יום.
הדבר הקשה מאוד על השתלבות בוגרי ובוגרות ‘הסיעוד במערכת הבריאות‘ ובנוסף, הדבר הקשה גם על מערכת הבריאות המשוועת להעסקתם של אחים ולאחיות.
הכל מסכימים כי זוהי מהפכה דרמטית שתשפיע באופן משמעותי מאוד על מערכת הבריאות בישראל, הסובלת ממחסור רב של אחים ואחיות ותקנים רבים אינם מאוישים.
פרסום התוצאות תוך ימים ספורים, אף יקל על קבלת הרישיונות, כתוצאה מכך, הדבר ישפיע על שוק העבודה ויצמצם משמעותית את המחסור באחים ואחיות.
עוד מציינים, במשרד לשוויון חברתי, כי 3,000 הניגשים לבחינות ההסמכה השנה, הם מספר חסר תקדים, בשנת 2017 לשם השוואה ניגשו לבחינות 1,000 סטודנטיות וסטודנטים בלבד.
מדוברות המשרד לשוויון חברתי ו-משרד הבריאות, מסרו הגב’ נאוה פיטוסי , מר נועם קליין, ו-אוהד כהן, לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
עם זאת, צרכה של המערכת בהסמכתם של כ-4,300 אחים ואחיות בשנה, הבחינה הממוחשבת היא צעד משמעותי בדרך לסגירת הפער.
█ מנכל משרד הבריאות הכלכלן משה בר סימן טוב; “הבחינה הממוחשבת תקל את תהליך הבדיקה של הנבחנים ואני מברך על ייעול התהליך”.
השרה לשוויון חברתי הגב’ גילה גמליאל, לא מסתירה את שביעות רצונה ואומרת, כי; “זהו שלב נוסף ב‘הפכת הדיגיטציה’ אשר “מטה ישראל דיגיטלית” ב’משרד לשוויון חברתי‘ מוביל ב-4 השנים האחרונות, לבסס את מדינת ישראל כ’מעצמה דיגיטלית עולמית‘ המספקת את השירותים המתקדמים והאפקטיביים ביותר לאזרחיה.
הבחינה הממוחשבת תקצר דרמטית של תהליך קליטת עובדי סיעוד במערכת הבריאות, זוהי בשורה של ממש למערכת המשוועת לכוח אדם. ביטוי נוסף לכיצד דיגיטציה מקדמת שירות טוב יותר לאזרחי ישראל“.
מנכל משרד הבריאות הכלכלן משה בר סימן טוב; “אני בטוח שהאחיות, יעברו את הבחינה באחוזי מעבר מרשימים ויתגברו את הצוותים האיכותיים שקיימים במערכת.
הבחינה הממוחשבת, תקל את תהליך הבדיקה של הנבחנים ואני מברך על ייעול התהליך”.
האחות הראשית של משרד הבריאות, דר’ שושי גולדברג; ״בשנים האחרונות תפקיד ה”אחות” הופך יותר משמעותי ומרכזי במערכת הבריאות והעובדה שנרשם גידול במספר הניגשות והניגשים לבחינה מלמדת על עניין גובר במקצוע.
עם זאת, יש לנו עוד חוסר רב באחים ואחיות ואני קוראת לצעירות וצעירי ישראל, להתגייס לשליחות החשובה הזאת. בטוחני, כי הבחינה הממוחשבת תקל על תהליכי הקליטה, תסייע לנבחנים ותסייע למערכת״.