בעולם הרשות הפלסטינית חדשות ישראל מחקרים בארץ ובעולם

ביידן, צפוי לשדרג את היחסים הדיפלומטיים עם הפלסטינים

המזכיר לשעבר של צוות המשא ומתן עם הפלסטינים מר גידי גרינשטיין, המייסד והנשיא של מכון ראוּת -מוסד א-מפלגתי, שתואר על ידי תום פרידמן מהניו-יורק טיימס כ"קבוצה האסטרטגית המובילה של ישראל" בעקבות ‘מסמך מדיניות’ שהופץ אתמול לשרי הממשלה בנוגע לסדרה של החלטות מדיניות מיידיות אשר ‘ממשל ביידן’ אומר; "על לממשלת ישראל לדרוש שהנציגות הפלסטינית בוושינגטון שצפויה להיפתח מחדש על ידי ביידן, תנוהל על ידי הרשות הפלסטינית ולא אשף".
0
0
ג'וזף רובינט "ג'ו" ביידן הבן הנשיא הנבחר של ארצות הברית | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
“ג’ו” ביידן הנשיא הנבחר

“הנציגות הדיפלומטית האמריקאית לישראל, מקדמת מבנית, תפיסה הרואה בישראל, ברשות הפלסטינית בגדה ואפילו ברצועת עזה – יחידה מדינית אחת” – כך מעריך ערן שישון, מנכל ‘עמותת ראוּת’ במסמך חדש* של ‘מכון ראוּת’ המפרסם היום (יום רביעי כ”ב בטבת התשפ”א) את ‘מסמך מדיניות’ שהופץ אתמול (ג’) לשרי הממשלה בנוגע לסדרה של החלטות מדיניות מיידיות אשר ‘ממשל ביידן’ צפוי לקבל בתחילת כהונתו הנוגעות לטיב היחסים הדיפלומטיים בין ארצות הברית לפלסטינים. ממשלו של ביידן, צפוי לשדרג מחדש את היחסים הדיפלומטיים עם הפלסטינים לרמה שלפני ‘עידן טראמפ’. 

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

מכון ראוּת, מפרסם היום (יום רביעי, כ”ב בטבת התשפ”א) את ‘מסמך מדיניות‘ שהופץ אתמול (ג’) לשרי הממשלה בנוגע לסדרה של החלטות מדיניות מיידיות ש’ממשל ביידן‘ צפוי לקבל בתחילת כהונתו, הנוגעות לטיב היחסים הדיפלומטיים בין ארצות הברית לפלסטינים.

ממשלו של ביידן, צפוי לשדרג מחדש את היחסים הדיפלומטיים עם הפלסטינים לרמה שלפני ‘עידן טראמפ‘.

אף כי נדמה שחלק מנושאים אלה הם טכניים או עניינים פנימיים אמריקאים, בפועל, עשויה להיות להן השלכות משמעותית מאוד עבור ישראל לנוכח השינויים הדרמטיים שהתרחשו בזמן ממשל טראמפ.

ערן שישון, מנכל 'עמותת ראוּת' | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
ערן שישון

מנכל ראות, מר ערן שישון, מסביר; “הנשיא טראמפ, שינה את מציאות בלתי נסבלת לפיה ידידתה הגדולה ביותר של ישראל אינה מכירה בירושלים כבירת ישראל ואינה משכנת בה את שגרירותה.

אולם בה בעת, המנדט בפועל של השגרירות האמריקאית בירושלים, מבטא היגיון של פתרון של מדינה אחת (one state solution) לסכסוך הישראלי-פלסטיני.

זאת משום שהקונסוליה האמריקאית בירושלים, אשר היוותה בפועל נציגות דיפלומטית ישירה לרשות הפלסטינית, “שוּנמכה” על ידי ממשל טראמפ לדרגת ‘יחידה לענייני פלסטינים’ שפועלת בכפיפות לשגרירות האמריקאית בישראל ומדווחת ישירות לשגריר האמריקאי.

במילים אחרות, הנציגות הדיפלומטית האמריקאית לישראל, מקדמת מבנית תפיסה הרואה בישראל, ברשות הפלסטינית בגדה ואפילו ברצועת עזהיחידה מדינית אחת

המסמך גם קורא להסדיר את מעמדן ‘המוּזר‘ של הקונסוליות בירושלים שמשמשות שגרירויות דה-פקטו עבור הרשות הפלסטינית. כדוגמה המסמך, מצטט את את האופן שבו מתארת הקונסוליה הצרפתית את המנדט שלה; “הקונסוליה מתנהלת בנפרד משגרירות צרפת בתל אביב ו-אין לה קשרים דיפלומטיים עם ישראל“.

כלומר, הקונסוליה הצרפתית הממוקמת בבירת ישראל סמוך למלון המלך דוד, לא מקיימת שום קשר עם ממשלת ישראל.

מסמך מכון ראוּת, ממליץ לממשלת ישראל לדרוש שהנציגות הפלסטינית בוושינגטון שצפויה להיפתח מחדש על ידי ביידן, תנוהל על ידי הרשות הפלסטינית ולא אשף.

המסמך ממליץ לממשלת ישראל לאמץ עמדה לפי הנציגות האמריקאית הייעודית לרשוּת הפלסטינית תמוּקם מעבר לגדר הביטחון בשכונת אבו-דיס במזרח ירושלים. שכונה זו, מיועדת להפוך לחלק מהבירה הפלסטינית לפי ‘תכנית המאה של טראמפ‘ שמר בנימין נתניהו, אימץ.

המזכיר לשעבר של צוות המשא ומתן עם הפלסטינים מר גידי גרינשטיין, המייסד והנשיא של מכון ראוּת | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
גידי גרינשטיין

אם במקום או בנוסף לכך, ביידן, יעמוד על דעתו לפתוח מחדש את הקונסוליה האמריקאית בירושלים ממערב לגדר הביטחון, ישראל צריכה לדרוש שהיא תשרת רק את תושבי איזור ירושלים ולא תשמש כשגרירות בפועל לרשוּת הפלסטינית.

המזכיר לשעבר של צוות המשא ומתן עם הפלסטינים מר גידי גרינשטיין, (יליד 1970) המייסד והנשיא של מכון ראוּת, מוסד א-מפלגתי ללא כוונות רווח, הנמצא בתל אביב, אומר; “כי לעמדה זו, יש את הפוטנציאל ליצור מודל תקדימי חשוב עבור קונסוליות נוספות הפועלות בירושלים.

אלו המשמשות בפועל כשגרירויות של הרשות הפלסטינית (הרשפ) כגון, אלה של; יוון, צרפת ובריטניה ולפיכך, פוטנציאל לחיזוק ההכרה הבין-לאומית במעמדה של ירושלים כבירת ישראל“.

לבסוף, המסמך ממליץ לממשלת ישראל לדרוש שהנציגות הפלסטינית בוושינגטון שצפויה להיפתח מחדש על ידי ביידן, תנוהל על ידי הרשות הפלסטינית ולא אשף.

קבוצת ראוּת - לוגו | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

“עמדה זו, צריכה להיות חלק ממהלך ישראל שמקדם את הפיכת הרשוּת הפלסטינית למייצגת המדינית והבלעדית של תושבי הגדה המערבית ורצועת עזה.

זאת בשונה מארגון לשחרור פלסטין, הידוע יותר בראשי התיבות שלו אשף, הוא ארגון-גג שמאגד כמה תנועות לאומיות פלסטיניות.

אשף, אשר מתיימר לייצג את העם הפלסטיני, כולו כולל; אזרחים ופליטים במספר מדינות נוספות במזרח התיכון. יומרה זו של אשף, מונעת ממנו להתפשר בסדרה של סוגיות ‘לא פתירות’ ובראשן ‘בעיית הפליטים הפלסטינים‘. ואמנם, בפועל, ישראל עובדת באופן כמעט בלעדי עם הרשוּת הפלסטינית.

אל *מסמך המלא של נקודת ראות 88 שגרירות או קונסוליה 06-01-2021_פלסטינית של ‘מכון ראוּת’.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן