Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

בייגלה אמריקאי, משגע חוּשים, מתכון של הָאוֹפָה פאולינה סונגו

פאולינה סונגו ברקע: בייגלה אמריקאי | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

פאולינה סונגו ברקע: בייגלה אמריקאי

0
0
פאולינה סונגו ברקע: בייגלה אמריקאי

בייגלה (בעברית; שְׁלוֹבִית) הוא חטיף אפוי, אשר משוזר לתוך צורה של לולאה. הבייגלה עשוי מקמח חיטה ומשמרים, לרוב בתוספת מלח או שומשום. על פי ויקיפדיה מהיסטורית הבייגלה לפי מקורות רבים, מקור הבייגלה בדרום גרמניה (שם הוא נקרא; “בְּרֶצֶל”), אחרים טוענים שהוא מגיע מחבל אלזס שבגבול בין צרפת וגרמניה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’מתכונים כאן ישראל | אתר המתכונים של כל המדינה’ בפייסבוק או ב’טוויטר’.

יש הטוענים שמקורו בימי הביניים, אחרים – בתקופת רומא העתיקה או אפילו הקלטים. לפי הספר “היסטוריה של מדע וטכנולוגיה” המציא את הבייגלה נזיר איטלקי בשנת 610 לספירה, כ-פרס לילדים שלומדים תפילות.

הוא קרא לרצועות הבצק האפוי, שמקופלות בצורה של ידיים שמחזיקות את החזה, פרסטיולה (“פרס קטן“).

ישנם מספר סיפורים אודות מקור צורתו של הבייגלה. לפי אגדה אחת, אופה שהורשע בגניבה קיבל את ההזדמנות לבטל את גזר הדין אם יוכל ליצור לחם שדרכו ניתן לראות את השמש שלוש פעמים; האופה הפך את הבצק לבייגלה לפני האפייה.

לפי סיפור אחר, הצורה מסמלת את מיקום הידיים של נזיר בתפילה, ושלושת החורים מייצגים את השילוש הקדוש בנצרות. סמל עם שלוש טבעות היה גם סמל ישן לסמן המאפייה בגרמניה, אך לא ניתן לדעת אם הסמל הופיע לאחר המצאת הבייגלה או לפניו.

במאה ה-18, מהגרים מדרום גרמניה הכירו את הבייגלה לצפון אמריקה ובעיקר לאזור פנסילבניה. מאפיות רבות קמו בפנסילבניה ומכרו בייגלים בתוצרת בית והפופולריות של המאפה, הלכה וגדלה.

בשנת 2003, מושל פנסילבניה, מר אד רנדל, הכריז, כי 26 באפריל יהיה “יום הפרעצל הלאומי“, כדי להוקיר את חשיבות הבייגלה להיסטוריית המדינה והכלכלה.

בייגלה אמריקאי, ישנם מספר סיפורים אודות מקור צורתו של הבייגלה

?מצרפת מתכון באהבה של ‘בייגלה אמריקאי’ משגע חוּשים?

בצק;

בישול הבייגל;

ציפוי;

תהנו ❤️⁩ שתפו וכך, ישמר המתכון?.

תגובות
0
0



Exit mobile version