Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

בגין, האיש שיצר מהפך ועשה מהפכה סדרת דוקו של ‘תאגיד כאן’

0
0

‘כאן – תאגיד השידור הישראלי’ ישדר את הסדרה “ימי בגין” שיצר הבמאי לוי זיני. הסדרה מספרת את סיפור שש שנות כהונתו של מנחם בגין, ראש הממשלה השישי של מדינת ישראל, שהחל את דרכו הפוליטית כמנהיג ציוני בתנועת ביתר ב-בלארוס ובמזרח אירופה. שימש יושב ראש תנועת החרות ומפלגת הליכוד, שר בממשלות ישראל, מפקד האצל בתקופת המאבק במנדט הבריטי, חותם הסכם השלום בין ישראל למצרים ו’חתן פרס נובל לשלום לשנת 1978′.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

הפרק הראשון, בסדרה “ימי בגין” ישודר ביום רביעי (כ׳ באדר ב׳ ה׳תשע״ט), 27 במרץ בשעה 21:00, יום לאחר שמדינת ישראל, תציין 40 שנה לחתימת חוזה השלום בין ישראל ל-מצרים, שעליו חתם בגין.

מנחם בגין

ימי בגין” סדרת דוקו על האיש שיצר מהפך ועשה מהפכה, תימשך על פני שלושת פרקי הסדרה, אשר יעסקו בשלושה תחומים שהיו במרכז פועלו של ראש הממשלה בגין; הסכם השלום עם מצרים, השינויים בשדה הכלכלי-חברתי ו-מלחמת לבנון, שבמהלכה הכריז, כי אינו יכול עוד ופרש מתפקידו.

למנחם בגין, מיוחס, כי הוא שיצר את “ברית המקופחים” הקיימת עד היום; במסגרתה הצטרפו המפלגות החרדיות לקואליציה, המפדל, קיבלה תיקים מרכזיים ובראשם – תיק החינוך, ואנשי הפריפריה המזרחית-מסורתית, נכנסו אל מסדרונות השלטון.

בסדרה ימי בגין” משולבים קטעי ארכיון נדירים המובאים בה בפעם הראשונה, ומשתתפים בה בין היתר;

הפרק הראשון – “שיר לשלום” – מתחיל עם ניצחונו של בגין במערכת הבחירות לכנסת התשיעית בשנת 1977. מיד לאחר ניצחונו הוא ממנה לתפקיד שר החוץ את משה דיין, מסמליה של מפלגת העבודה, ומסמן בכך, כי בכוונתו לנסות ולהשיג הסכם שלום היסטורי עם מצרים.

חצי שנה לאחר מכן, המטרה כבר בהישג יד. הנשיא אנואר סאדאת בא לביקור היסטורי בישראל,  ביקור שבעקבותיו נפתח משא ומתן ישיר בין ישראל למצרים.

המשא ומתן הזה מסתיים במרס 1979 בחתימת חוזה השלום בבית הלבן ובהחלטה של בגין שלא לספח את שטחי יהודה ושומרון אלא להחיל על התושבים את תכנית האוטונומיה.

הפרק השני – “להיטיב עם העם” – עוסק בתפישתו הכלכלית-חברתית של בגין שניסתה לאזן בין הצורך לצמצם פערים בחברה הישראלית לרצון לאפשר שוק חופשי, הנותן ביטוי לחירויות הפרט. החזון הוליד תכנית ליברליזציה שנתקלה בקשיים והסתיימה בהתפטרויותיהם של שני שרי אוצר.

לקראת בחירות 1981, עם מינויו של השר יורם ארידור, הוחל בתכנית כלכלית חדשה שתכליתה הייתה להיטיב עם העם ולשבור את הריכוזיות של שלטון המערך. התוצאה הייתה מערכת בחירות אלימה ומקוטבת שהסתיימה בפעם השנייה בניצחונו של הליכוד על חודו של מנדט.

הפרק השלישי – “מלחמת ברירה” – עוסק במלחמת לבנון, ובעיקר בשאלה האם בגין, הובל למלחמת לבנון בלא ידיעתו על ידי שר הביטחון, אריאל שרון.

בגין, ידע על המתרחש ורצה במלחמה שתביא לחיסולו של ארגון אשף בכל מחיר, כדי לשבור את הלאומיות הפלסטינית וליצור בסיס לאוטונומיה

בניגוד למחקרים שפורסמו אודות המלחמה, נטען בסרט, כי בגין, ידע על המתרחש ורצה במלחמה שתביא לחיסולו של ארגון אשף בכל מחיר, כדי לשבור את הלאומיות הפלסטינית וליצור בסיס לאוטונומיה, בעלת הנהגה שתורכב מ”תושבי השטחים” ותקבל לגיטימציה ממצרים ומירדן.

כשהמלחמה מסתבכת, בגין מתפטר, ובכך מסתיימת כהונתו. חותמו, נותר בחיי המדינה, עד היום.

אודות ‘כאן, תאגיד השידור הישראלי’

תאגיד השידור הישראלי, תחת המותג “כאן“, הוא תאגיד סטטוטורי ישראלי שהוקם בשנת 2015 בעקבות חקיקה בשנת 2014 זאת מכוח חוק השידור הציבורי הישראלי, לשם החלפתה של רשות השידור, שהחוק, הורה על סגירתה ובמקומה לספק שידור ציבורי עצמאי, חדשני, מקצועי ומגוון, הנותן ביטוי לכלל הדעות והזרמים בחברה הישראלית.

התאגיד החל לשדר, בטלוויזיה וברדיו, ב-15 במאי 2017. התאגיד “כאן” והוא בעל שלוש זרועות שידור; דיגיטל, רדיו וטלוויזיה;

מערכת דיגיטל ליצירת תוכן ולהפצת השידורים באתרים, באפליקציות וברשתות החברתיות; 9 רשתות רדיו FM; כאן ב’, כאן גימל, כאן קול המוסיקה, כאן 88, כאן תרבות, כאן רק”ע, כאן מורשת, מכאן, תחנת הרדיו הערבית, וכאן פרסית;

שידורי טלוויזיה; ערוץ בשפה העברית – כאן 11, כאן חינוכית 23 – המשדר תוכניות לילדים ולנוער ברצף וערוץ בשפה הערבית – מכאן 33.

השידורים משודרים מהמערכות ומהאולפנים של התאגיד בירושלים, מודיעין, תל-אביב, חיפה ובאר-שבע. מנכל התאגיד תחת המותג “כאן“הוא אלדד קובלנץ.

תגובות
0
0



Exit mobile version