
המוזאון הפתוח לצילום בגן התעשייה תל-חי, מארח ביום שלישי, 17 בינואר, בשעות 18:00-20:00, את “אקדמיה בכיכר”, למפגש בתערוכה ‘מוזיקת רקע’ – תצלומים מארכיון התזמורת הפילהרמונית הישראלית, החוגגת שמונים שנה, בהשתתפות אוצרת המוזאון נעמה חייקין וד”ר אילת שביט. ד”ר שביט מרצה בכירה וראש המקבץ לפילוסופיה במכללה האקדמית תל חי, תרצה בנושא ייצוג וייצוגיות: איך הפילהרמונית מתכתבת עם הגליל?
המפגש ידון בשאלות על הנצחה בעקבות התערוכה, המפגישה בין מוזיקה, צילום וארכיון. הצילום שאפשר הנצחה גורפת של האנושות, החליף מדיומים מסורתיים כמו ציור ופיסול שעל ידם הונצחו רק נכבדי הדור. בתערוכה נחשף מהלך היסטורי זה באופן משעשע ומתוך מודעות להיבטיו התרבותיים, החברתיים והפוליטיים.
לצד תצלומי הארכיון מוצגת עבודת הווידאו של נבט יצחק “שנקנטמפו” (בקצב החילזון) מ-2007, המבוססת על תצלומים שצילמה יצחק בחזרות התזמורת; החושפת, בין השאר, את עברה-המודחק של תרבות המערב; ואת האופן שבו יסודות מיתיים חוזרים ומשתכפלים בתוכה.
התערוכה “מוזיקת רקע” מבוססת על ארכיון התצלומים של “התזמורת הפילהרמונית הישראלית” ועוסקת במפגש בין מדיומים שנתפשים כמנוגדים: מוזיקה כמדיום החומק מקיבוע וצילום שמהותו קיבוע והנצחה.
המפגש מערער על הבחנות שגורות באופן משועשע כאשר מדיומים שונים: ציור, פיסול וצילום העוסקים כולם בהנצחה, מתערבבים האחד בשני ומייצרים מספר רב של זהויות לאותו אדם. שאלות אלו בדבר הקבוע והזמני, הסגור והפתוח עולות גם בנוגע למעמדה של ארץ ישראל שלתזמורת חלק נכבד בבנייתה התרבותית. מבעד לתצלומים נבחנת זהותה של הארץ ויחסיה עם החוץ. התערוכה מציגה זהות בתנועה כחיבורם של מוזיקה וצילום על מצע אחד.
“אקדמיה בכיכר”, הינה יוזמה חברתית, השותפים לה בעלי עניין בגליל העליון ומטרתה להרחיב את גבולות האקדמיה ולהחזיר את הידע לציבור הרחב על ידי קורסים במגוון נושאים ובעלות סמלית.
מחיר- רק 10 ₪ לאדם.
לפרטים נוספים – המוזאון הפתוח לצילום, גן התעשייה תל-חי – 04-6816702 לאתר: www.omuseums.org.il