
ליקויים חמורים במוצר מברשת חשמלית המשווק באתרי האינטרנט, אילצה היום (רביעי, י”א תמוז תשע”ז), את הממונה על התקינה במשרד הכלכלה והתעשייה, מר יעקב וכטל, להזהיר את הציבור מפני שימוש במוצר מסוג מברשת שיער חשמלית Fast hair straightener דגם HQT-906, העלול לסכן את בריאותו.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
בבדיקות שערך הממונה על התקינה, מר וכטל, באמצעות מכון התקנים, נמצא, כי המוצר אינו עומד בדרישות התקן הישראלי הרשמי החל עליו, ת”י 900, חלק 2.23; “בטיחות מכשירי חשמל ביתיים ומכשירים דומים” ועלול לסכן את המשתמשים בו, לרבות ‘סכנת התחשמלות’.
נוכח תוצאות הבדיקה, מפרסם היום ההממונה על התקינה, הודעה לציבור על סכנת השימוש במוצר ובמקביל ננקטו אמצעים מינהליים כנגד המשווק.

המוצר הוצע למכירה במגוון אתרי אינטרנט ונרכש על ידי הממונה על התקינה, לשם בדיקתו, באחד מהם.
עם זאת, מדגיש ‘הממונה על התקינה’ כי יתכן ומוצר זה נמכר גם בשמות מסחריים אחרים ולכן טרם ביצוע הרכישה, יש לוודא, כי למוצר הנרכש, יש אישור התאמה לתקן הישראלי.
█║ מי שאינו עומד בהוראות התקן הרשמי צפוי לסנקציות, במישור המנהלי והן במישור הפלילי.
הממונה על התקינה ב‘משרד הכלכלה והתעשייה’ מדגיש, כי חלה חובה, על פי חוק התקנים, על כל יצרן/יבואן/משווק/ספק לעמוד בהוראות התקן הרשמי על כל מוצר המחויב בכך.
מינהל התקינה מבצע בדיקות שוטפות ויזומות על מוצרים עליהם חל תקן רשמי. מי שאינו עומד בהוראות התקן הרשמי צפוי לסנקציות, הן במישור המנהלי והן במישור הפלילי.
מצורף קישור לאתר מכון התקנים הישראלי בנושא חיפוש מוצרים מיובאים הנבדקים במכון התקנים“.
█║ התקינה במשרד הכלכלה והתעשייה
כזכור, מנהל התקינה פועל מכוח חוק התקנים תשי”ג – 1953 ופועל במטרה;
- להעלות את איכות המוצרים.
- להבטיח את בטיחות המוצרים.
- להגביר תחרותיות התעשייה הישראלית בשווקים הבינלאומיים והמקומיים.
- להסיר חסמי סחר בין לאומי.
- להקל על ההכרה ההדדית בין ישראל לשותפותיה בבדיקות התאמה של מוצרים לדרישות התקנים.
- תחומי אחריות;
הכרזה, בקרה ואכיפת התקנים הרשמיים בישראל. תקנים רשמיים מחייבים בייצור, בייבוא ובשיווק. וכן קביעת המדיניות המקרו-כלכלית באמצעות מהלכים בתקינה.
Add Comment