
משרד החקלאות ופיתוח הכפר, באמצעות השירותים הווטרינריים ובריאות המקנה, בראשות ד”ר תמיר גשן, מציין, היום (יום רביעי, ה’ אדר א תשפ”ד) כי בהיעדר גדר בין עזה לישראל ומגבול הצפון, ממשיכים הכלבים לעבור אל תוך מדינת ישראל. הערכה, היא כי היקף אוכלוסיית הכלבים שחדרה אל אזור מערב הנגב, מוערך בכ-5,000 כלבים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
עם התראה חמורה זו, ביקש משרד הבריאות, כי אם אדם נחשף, נשרט או ננשך על ידי חתול או כלב חשוד, יש לשטוף את מקום הנשיכה באופן מידי ב-מים וסבון, ולפנות ללא דיחוי ל’לשכת הבריאות‘ הקרובה למקום מגוריו על מנת לשקול מתן טיפול מונע לאחר החשיפה.
לאחר שעות העבודה ובמהלך סוף השבוע, מומלץ לפנות אל חדר מיון בבית חולים בסביבה.
משרד החקלאות, מזהיר את הציבור הרחב; “אל תאמצו פיראטית כלבים וחתולים מאנשי ושטחי הרשות הפלסטינית“.
כמו כן, קורא לציבור להגיע אל כלביות, רשויות מקומיות ואל עמותות למען בעלי חיים ולאמץ כלבים וחתולים, כדי להציל בעלי חיים מ-מוות או חיים בייסורים בכלוב וכן על מנת לפנות מקום ב”כלביות“.
הכנסת כלבים וחתולים אל שטח מדינת ישראל, ללא אישור ובצורה שאינה מוסדרת וחוקית, עלולה להוביל ל-הפצת מחלות בהן; כלבת (rabies) אכינוקוקוס (זניבן הכיס), לישמניה, עכברת, גרב (סקביאס) ועוד.
דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ דפנה יוריסטה, מסרה באמצעות סטודנטית דורין אביטל, לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי משרדי החקלאות והבריאות, ממליצים לך לאמץ כלבים ו-חתולים, רק מטעם ‘עמותות מוסדרות‘ וזאת רק לאחר שעברו בדיקה רפואית מקיפה, טופלו וחוּסנוּ כנגד מחלות.
השירותים הווטרינריים ובריאות המקנה (ראשי תיבות: שו”ט) במשרד החקלאות, הם יחידת סמך במשרד החקלאות ופיתוח הכפר,
תפקיד השירותים הווטרינריים הוא שמירה על בריאות בעלי החיים ורווחתם, ושמירה על בריאות הציבור מפני מחלות המשותפות לבעלי חיים ובני אדם.
הסמכויות והפעולות של השירותים הווטרינריים של משרד החקלאות ופיתוח הכפר מעוגן במסגרת חמישה, חוקים;
- פקודת מחלות בעלי-חיים.
- פקודת הכלבת.
- חוק לפיקוח על יצוא של בעלי חיים ושל תוצרת מן החי.
- חוק הרופאים הווטרינרים.
- חוק צער בעלי חיים (הגנה על בעלי חיים).
לשירותים הווטרינריים, הוענקו בנוסף סמכויות ותפקידים מכוח פקודת הרוקחים, חוק רישוי עסקים, החוק להשבחת ייצור חקלאי (בעלי חיים) וחוק צער בעלי חיים (ניסויים בבעלי חיים).