
“עקרון הברזל חייב להיות ברור – לא כופים על עובד לעבוד בשבת ולא משנה מה מניעיו לכך – בין אם הוא דתי, בין אם מטעמי מצפון, בין אם מטעמי כיבוד השבת ובין אם בחר בכך. יש להקפיד על עקרון זה, אך בלי להעמיס עוד עלויות וביורוקרטיה על המעסיקים”.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
כך אמר הבוקר (יום רביעי, י”ז באייר התשע”ח) נשיא איגוד לשכות המסחר עורך דין אוריאל לין, בדיון שהתקיים ב‘וועדת הכספים של הכנסת’ ועסק בהצעת ‘חוק שעות עבודה ומנוחה’ (תיקון מספר 15) (סירוב לעבוד ביום המנוחה השבועי), התשע”ו-2016.
כידוע, זו הצעת חוק פרובלמאטית אשר מעוררת התנגדות גם בקרב משרדי העבודה והכלכלה. הצעת החוק, מאפשרת לעובד לחזור בו מהסכמתו לעבוד בשבת, מבלי שלמעסיק, יש אפשרות להפסיק את העסקתו, כדי להחליפו בעובד אחר שמוכן לעבוד ב-שבת, אף אם מדובר בצורך חיוני במקום העבודה.
אם וכאשר הצעת החוק, תעבור, היא תחול גם על עובדים שנקלטו לעבודה, טרם כניסתה לתוקף ושהסכימו ועבדו בפועל בשבת“.
█ מר לין; “די לפתור בעיה פשוטה ולכבד את רצון העובד אין אנו זקוקים לעוד ועדות ועוד עומס רגולאטורי”.
לדברי נשיא איגוד לשכות המסחר, מר לין; “במקרה בו עובד הסכים לעבוד בשבת ועבד בשבת, ועתה החליט שאינו רוצה לעבוד בשבת מכל סיבה שהיא, כאשר עבודתו בשבת היא חיונית לעסק, אסור שהמעסיק יצטרך להעסיק עובד בנוסף אליו.
במצב כאמור, רשאי המעסיק, אם העבודה בשבת הינה חיונית, לפתוח בהליכי פיטורים. יש לנהוג באיזון ובהגינות מול המעסיקים“.
לדעת עורך דין אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר; “אין צורך ב-וועדת השרים המיוחדת, כפי שמוצע בהצעת חוק, שרק תסרבל את התהליך ותוסיף עוד עומס רגולאטורי וביורוקראטי על המעסיקים.
כדי לפתור בעיה פשוטה ולכבד את רצון העובד אין אנו זקוקים לעוד ועדות ועוד עומס רגולאטורי“.
Add Comment