Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

אופיר פינס בפאנל בעיר הנדלן: הותמ”ל הוא גוף דורסני ומיותר

0
0
אופיר פינס, ראש המכון לשלטון המקומי בעיר הנדלן של מרכז הבנייה הישראלי  | צילום: איתמר סיידא | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

“הוועדה הארצית לתכנון ולבניה של מתחמים מועדפים לדיור (הותמ”ל) הינו גוף כזה דורסני בישראל. זה גוף לא מקצועי. איפה אנחנו נמצאים? הותמ”ל הוא מכשיר מיותר” – כך בתקיפות ובביקורתיות ישירה האשים מר אופיר פינס, ראש המכון לשלטון המקומי כיום ושר הפנים לשעבר את הוועדה הארצית לתכנון ולבניה של מתחמים מועדפים לדיור (הותמ”ל) בפאנל ב’עיר הנדלן’ של ‘מרכז הבנייה הישראלי’ בנושא; “מהפיכה בשינוי ייעוד קרקעות”.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או בטוויטר.

מר פינס, המשיך ותקף; “אני הייתי שר פנים ואחראי על התכנון. בזמני לא הייתי מעלה על דעתי שיאפשרו להקים גוף כזה דורסני בישראל. זה גוף לא מקצועי. איפה אנחנו נמצאים? ה’ותמל‘ הוא מכשיר מיותר”.

ממשרד ארנה פרי יחסי ציבור נמסר באמצעות טל פמסון, לפורטל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה, כי; מר פינס, התייחס לנושא בעקבות דבריו של עורך דין זיו כספי, שאמר; “מהפכת יזום הקרקעות משחררת את הסטגנציה בקרקעות המדינה.

חוק הותמל (חוק לקידום הבנייה במתחמים מועדפים לדיור) יחד עם החלטות ‘רשות מקרקע ישראל’ מהוות הזדמנות של ממש ליצירת ערך כלכלי בהשבת הקרקעות למדינה בחיבור בין החוכרים ליזמים פרטיים באמצעות זכות היזום.

התהליך אינו נקי מקשיים, אך מעסקאות שכבר היו ניתן לזהות הזדמנות ליצירת ערך כלכלי גבוה ושחרור קרקעות לאלפי יחידות דיור“. סיכם עורך דין כספי.

מר אופיר פינס, ראש המכון לשלטון המקומי כיום ושר הפנים לשעבר, השיב; “ההחלטה הזו מאפשרת לחקלאים לעשות אקזיט – וזה טרנדי עכשיו. השאלה אם זה נכון למדינה? חקלאות לא תהייה אם יישמו את התכניות האלה”.

  ראש העיר בת ים, יוסי בכר; בישראל מבלה אדם 44 שעות בחודש בפקק – רבע ממה שמשקיע בעבודה

ראש עיריית בת ים מר יוסי בכר, אמר בפאנל בנושא; ‘עירוב שימושים בנדלן’ – שילוב של משרדים, מגורים ומסחר בפרויקטים, כי; “44 שעות חודשיות אדם מבלה בפקק, רבע ממה שמשקיע בעבודה. מקומות עבודה תוססים במהלך היום אבל נטושים בלילה.

אנשים הגרים ב-מודיעין, רמלה, לוד, נס ציונה וכדומה, נכנסים לאיילון לפקק במקום להגיע לבת ים ולהתחיל לעבוד. מתחילים להבין את זה.

מימין: יוסי בכר, ראש עיריית בת ים במרכז: יושב ראש ובעלים ‘קבוצת פרי נדלן’ מר אלדד פרי | צילום: איתמר סיידא | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

יש דרישה. עירוב שימושים הוא הדבר הכי נכון לעשות. אנחנו בוחנים שבנייני מגורים יהיו עם משרדים יחד, ונכון שגם גני ילדים יהיו בתוך המתחם. אני ראיתי את זה בעיר מנהטן. הכי נכון לפזר ילדים 5-10 דקות הליכה וללכת למשרד ליד. אנחנו מעודדים את זה והגיע הזמן שזה יקרה”.

יושב ראש ובעלים ‘קבוצת פרי נדלן’ מר אלדד פרי, אמר בנושא עירוב השימושים; “לצערי אצלנו בעיר רחובות, להבדיל מראשי הרשויות כאן. לא רצו בהתחלה לעשות עירוב שימושים. שלחו אותנו לוועדת ערר לפרויקט עם עירוב השימושים הגדול ביותר בארץ. פרויקט פרי פלייס נמצא בלב ליבו של פארק המדע.

יש לנו 750 יחידות דיור המוגדרים כמעונות. הצעתי לעירייה לפרש את המונח; “מעונות” גם למגורים של צעירים בתוך העיר, כאשר הרשות, תקבע פרמטרים נכונים, כי הפרשנות רחבה למעונות. אני שמח שאחרי ועדת ערר שעברנו במשך שנתיים, הפרויקט יצא לדרך.

אין איך להתחמק מכך – הפתרון הנכון ביותר הוא שהמשרד שלך, הסופר והבית, יהיו באותו מקום בלי נסיעה ארוכה. זה העתיד וכך זה צריך להראות. אין שום סיבה שזה לא יעבוד בכל מקום”.

פרי, הוסיף, כי; “תמא 35 היא אחד מהחטאים החמורים שעשו כאן. פגשתי את אחד הפרופסורים שעסקו בבניית התכנית ואמר לי שאכן מדובר בתכנית שהיא “בכיה לדורות”. המשבר בשוק הדיור, נובע מאותה התמא, שלא צפתה את מה שהיתה צריכה. תנו לנו היזמים ודאות בעולם התכנון. מה שסוגרים אכן, יקרה”.

תגובות
0
0



Exit mobile version