העידן שבו רובוטים, יחליפו שליחים ויובילו דברי דואר או מגש פיצה עד לדלת בית הלקוח, נראה עוד יותר קרוב מתמיד; חוקרים מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הצליחו לבנות ‘רובוט היברידי’ ראשון מסוגו, Flying STAR, המסוגל לנסוע, לעוף ולזחול במהירות וזאת באמצעות אותם המנועים והוא המוצג היום ב’כנס בינלאומי על רובוטיקה ואוטומציה העולמי במונטריאול’ קנדה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר.

צפו בביצועי הרובוט Flying STAR בלחיצה כאן.
השילוב בין המעוף והנסיעה, באמצעות שליטה על זווית הצירים של המנועים, מאפשר לרובוט ליהנות מהיתרונות של שניהם.
הוא עובר מתצורה של 55 מעלות לתצורת השתטחות מלאה ובכך, מאפשרת לו לעבור מרחקים ומכשולים בצורות שונות שלא ניתן לעבור אותם במעוף או בנסיעה בלבד.
הרובוט גם מתאים את הרוחב שלו, כדי לזחול או לרוץ על פני משטחים, לטפס על מכשולים גדולים ולהשתחל לתוך מנהרה או פתחים צרים.
הרובוט החדש שזכה לכינוי; Flying STAR) flying sprawl-tuned autonomous robot) מוצג בכנס הרובוטיקה והאוטומציה העולמי שמתקיים בעיר מונטריאול מהיום (ב-20 במאי 2019).
הרובוט Flying STAR פותח במעבדה ל-ביו-רובוטיקה ורובוטיקה רפואית, על ידי דר’ דוד זרוק, ראש המעבדה ומרצה בכיר במחלקה להנדסת מכונות ותלמיד המחקר, ניר מאירי.
לדברי דר’ זרוק; “הייחודיות של Flying STAR היא בכך שהוא מונע על הקרקע עם אותם מנועים שמניעים את הפרופלורים שלו, מה שמקנה לו מהירות נסיעה קרקעית של עד 2.6 מטר לשנייה ויכולת דחיפה מאוד גבוהה”.
בשילוב עם צריכת אנרגיה נמוכה בשל שימוש באותם מנועים ‘הכוכב המעופף’ הוא אידאלי לשימוש במגוון יישומים; בשירות משלוחים, הרובוט, יכול לטוס במהירות אל היעד ולאחר מכן לנסוע בבטחה ובשקט על גלגלים עד לדלת הנמען.
█ דר’ זרוק; “אנו מתכננים לפתח את הרובוט בגדלים שונים החל מעשרות סנטימטרים עד מטרים, כדי להרחיב את משפחת הרובוטים ליישומים שונים”
במשימות איתור והצלה, הוא יכול לעוף מעל הריסות ולחדור בין פתחים קטנים בחיפוש אחר ניצולים, היכן שאפילו מזלט רגיל (מטוס זעיר ללא טייס) אינו יכול להגיע.
בנוסף, הרובוט החדש, יכול למלא מגוון משימות בתעשיית;
- חקלאות,
- תחזוקה,
- ניקוי,
- צילום
- בידור,
כמו גם בעולמות הביטחון, המלחמה בטרור ואכיפת החוק.
אומר דר’ זרוק; “אנו מתכננים לפתח את הרובוט בגדלים שונים החל מעשרות סנטימטרים עד מטרים, כדי להרחיב את משפחת הרובוטים ליישומים שונים, כמו גם אלגוריתמים שידעו לנצל את המהירות ועלות ההובלה של רובוטים אלו…”.
“גרסה נוספת של הרובוט Flying STAR תהיה מאובזרת ב-G.P.S. שיאפשר לו לנסוע לנקודות יעד על ידי פקודות מתוכנתות מראש” – הוסיף וסיכם דר’ דוד זרוק, ראש המעבדה ומרצה בכיר במחלקה להנדסת מכונות.