
עקב החמרת מצב הקורונה והופעת וָורִיאַנְטִים כעת ובעתיד, דורשת תנועת אומץ – אזרחים למען מנהל תקין וצדק חברתי ומשפטי, מראש הממשלה מר נפתלי בנט, שר הבריאות ניצן הורוביץ, שר האוצר אביגדור ליברמן ויושב ראש ההסתדרות הרופאים בישראל פרופ׳ ציון חגי – תוספת נוספת לתקציב של משרד הבריאות לאור ריבוי מספר החולים ביחס לכמות בתי החולים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
יושב ראש תנועת אומץ, פנחס (פליצ‘ה) פלד ועורך דין יצחק מינא, פנו כבר בשבוע שעבר באיגרת מיוחדת בה נדרשת פעולה מידית של הממשלה להכליל בתקציב הקרוב תקציב מיוחד למטרה זו בנוסף לתוספת שניתנה ל’תקציב הבריאות‘.
ראשי תנועת אומץ, כותבים, כי: “מדינת ישראל מוצאת את עצמה מפעם לפעם קורסת תחת כמות חולי קורונה | Covid-19, המתרבים מדי יום ביומו ומכפילים את עצמם באופן שבתי החולים למעשה, כבר אינם מסוגלים עוד לקלוט כמות כזו של חולים.

אנו עדים לכך שאמנם הממשלה, מנסה לעשות מאמצים לממן ולתקצב מחלקות שונות ונוספות לטיפול במחלת הקורונה – אולם אין בכך די” – קובעים מר פלד ועורך דין מינא.
דוברת אומץ הגב’ מיכל אדר, מסרה לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי להבנתה של תנועת אומץ, יש לתגבר בניית בתי חולים נוספים בפריפריה ולהכשיר צוותים רפואיים.
אומץ, אף רואה חשיבות עליונה ליכולתה של מדינת ישראל לטפל במספר החולים ההולך ומתרבה מדי יום באופן שיוכל להביא לריפוים והחזרתם אל שוּק העבודה וזאת לאור העובדה שמערכת הבריאות “הורעבה” במשך שנים.
עוד מדגישים ראשי תנועת אומץ, כי העומס בבתי החולים בתקופת הקורונה היה מהגבוהים ביותר ממדינות ה-OECD.
כמו כן, הפריסה של מיטות האשפוז מלמדות על חוסר שוויון בין המחוזות וגם על כך, יש לתת את הדעת.
זאת ועוד; יצוין, אומרים ראשי התנועה, כי על פי הנתונים של ה-OECD במדינת ישראל, יש 2.2 מיטות אשפוז כללי ל-1,000 נפש, בשעה שהממוצע בארגון הוא 3.6 במדינות בהן מערכת הבריאות דומה למערכת הישראלית.
בתנועת אומץ, מבקשים להפיק את הלקחים הנדרשים מתקופת הקורונה ולממשם בהקדם בטרם נמצא עצמנו במצבים דומים לאלה אשר היו ואף יותר גרוע מכך.