חדשות מסחר | תעשייה נדל"ן

אומץ נגד הפרטת ‘רשות מקרקעי ישראל’ אינה פתרון בעיית הדיור

ראשי תנועת אומץ, טוענים, כי גורמים פוליטיים פועלים להפרטת (ר.מ.י) ודורשים לא לעשות כל צעד שעניינו הפרטת קרקעות המדינה לידיים פרטיות ◄ יאפשר מניפולציות מסחריות רבות, יפגע אנושות באינטרס הציבורי ויפגע אותו ציבור שהמדינה מבקשת לסייע לו; חיילים משוחררים, זוגות צעירים, משפחות מוחלשות, קשישים וכמובן בשליטה על קרקעות המדינה.
0
0
אורנה ברביבאי שרת הכלכלה ומר פליצה-פנחס-פלד יושב ראש תנועת אומץ | עיבוד צילום ממחושב: שולי סונגו©
ברביבאי ומר פלד

בקשה נחרצת לא להפריט את ‘מנהל מקרקעי ישראל’ הופנתה באחרונה אל שרת הכלכלה, הגב’ אורנה ברביבאי ואל שר השיכון, מר זאב אלקין מצד תנועת אומץ, והעומד בראשה היושב ראש מר פליצ׳ה פלד ועמיתו יושב ראש המועצה הציבורית עורך דין יצחק מינא, פנו באחרונה אל שרת הכלכלה, הגב’ אורנה ברביבאי ואל שר השיכון, מר זאב אלקין.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק או בטוויטר.

להבנת ראשי התנועה, כפי שמשתקף באמצעי התקשורת השונים, עולה, כי גורמים פוליטיים פועלים להפרטת הפרטת ‘רשות מקרקעי ישראל(ר.מ.י) וזאת בנימוק, כי בכך תיפתר ‘בעיית מחסור הדיור לציבור’.

ראשי תנועת אומץ, טוענים, כי הנזק הבלתי הפיך שיגרם כתוצאה מהפרטת ‘רשות מקרקעי ישראל‘ העברת קרקעות המדינה אל ידיים פרטיות, יאפשר מניפולציות מסחריות רבות, יפגע אנושות באינטרס הציבורי ויפגע אותו ציבור שהמדינה מבקשת לסייע לו; חיילים משוחררים, זוגות צעירים, משפחות מוחלשות, קשישים וכמובן ב’שליטה על קרקעות המדינה‘.

להשקפת נציגי תנועת אומץ, העברת השליטה על קרקעות המדינה אל “ידיים פרטיות” רק יאפשר לחברות פרטיות לעשות הון רב על חשבון הציבור וזאת מבלי לטפל ולראות את ‘סדרי העדיפויות הלאומיים’ בתחוּם חיוּני וחשוב זה; ‘קרקעות המדינה’.

עורך דין יצחק מינא יושב ראש המועצה הציבורית של תנועת אומץ | עיבוד צילום ממחושב: שולי סונגו©

ראשי התנועה מר פליצ׳ה פלד ועורך דין יצחק מינא, כתבו בפנייה אל השרים הגב’ אורנה ברביבאי – שרת הכלכלה ואל מר זאב אלקין – שר השיכון; ״כיום, רשות מקרקעי ישראל, מטפלת באמצעות מכרזים מחיר למשתכן שמסייע לזוגות צעירים בהקצאת קרקעות למטרות ציבוריות.

█ אומץ; מבקשים למנוע כל כוונה להפריט את ר.מ.י, כדי לשמר קרקעות המדינה למטרות ציבורית ואף לשמור קרקעות רזרביות לדורות הבאים.

בין היתר; בתי חולים, בתי ספר, מוסדות ציבור וחינוך שונים ולפיכך וכאשר תעבור שליטת הקרקעות מ-ר.מ.י, אל ידיים פרטיות, ללא ספק, הדבר יפגע בציבור הרחב״.

דוברת אומץ הגב’ מיכל אדר, מסרה לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ יצוין, כי בתנועת אומץ, מאשימים עוד, כי לפוליטיקאים, אצה הדרך לעשות הון פוליטי ופופוליסטי על חשבון פגיעה באינטרס הציבורי.

בתנועת אומץ, מדגישים, כי הם מבקשים למנוע כל כוונה להפריט את ר.מ.י, כדי לשמר את קרקעות המדינה למטרות ציבורית ואף לשמור קרקעות רזרביות לדורות הבאים.

אומץ, מבקשת באופן שאינו משתמע לשתי פנים להימנע מלעשות כל צעד שעניינו ‘הפרטת קרקעות לידיים פרטיות‘.

תנועת אומץ, אזרחים למען מנהל תקין וצדק חברתי ומשפטי, עומדת בראש המאבק בשחיתות השלטונית ופועלת למען הקניית ערכי המנהל התקין, טוהר המידות והדמוקרטיה.

כמו כן, פועלת תנועת אומץ למען צדק חברתי ומשפטי.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן