
החברה לפיתוח והתחדשות עירונית, המתמחה בייצוג בעלי דירות בפרויקטים של פינוי בינוי, הגיבה היום (יום רביעי, ט”ו בחשון התשפ”ג) על החלטת ‘המועצה הארצית לתכנון ולבניה’ הקובעת מגבלות על היתרים מכוח תמ”א 38 בסמוך ל’תחנות המטרו’ וקובעת; “החלטת המועצה היא החלטה נכונה, רואה פני עתיד ועונה על צרכי התכנון העתידיים של גוש דן”.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
אדריכל גיל שנהב, ממשרדי האדריכלים המובילים בישראל ‘כנען שנהב אדריכלים‘ ומבעלי ‘החברה לפיתוח והתחדשות עירונית‘ אומר; “תכנית מתאר ארצית 70 (תמ”א 70) למרחב מערכת המטרו במטרופולין תל אביב, היא תוכנית המתווה את מדיניות התכנון והפיתוח סביב תחנות המטרו במטרופולין תל אביב.
התכנית מיישמת עקרונות של תכנון מוטה תחבורה ציבורית ומעודדת תכנון של פרויקטים מעורבי שימושים עם אינטנסיביות גבוהה באיזור התחנות”.
“אין הגיון לאשר היום התחדשות עירונית בניינית בצמוד לתחנות כיוון שמדובר בבזבוז משווע של משאב הקרקע לצד התחנות ובפגיעה בתכנון העתידי” הוסיף אדריכל שנהב; “בנייה היום של בניין בין 8 קומות במקום שבו ניתן יהיה לתכנן ולבנות מגדלים רבי קומות אינו הגיוני.
חשוב להבין את החשיבות של תכנון לטווח ארוך ואת הצורך ביצירת פתרונות הכוללים עירוב שימושים הכוללים שטחי מסחר תעסוקה, מבני ציבור ושטחי מגורים במרחק הליכה מתחנות המטרו כמו שאנחנו רואים בערים הגדולות בחוץ לארץ”.
מטעם משרד גלית סער קמיאל יחסי ציבור, המתמחה בתחומי הכלכלה, המשפט, שוק ההון וה-נדלן, נמסר לאתר ’כאן ישראל| כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’, כי לדברי אדריכל שנהב; “זה הזמן של בעלי הנכסים לבחון התאגדות עם בניינים שכנים וליזום יחד תוכנית פינוי בינוי המתכתבת עם עקרונות תמ”א 70.
זהו מהלך שהוא נכון יותר גם לדיירים עצמם ולאיכות המוצר שיקבלו בסופו של תהליך, גם לאוכלוסיית העיר וגם לדורות הבאים.
בחברה לפיתוח והתחדשות עירונית, אנחנו בוחנים היום את האזורים הסמוכים לתחנות העתידיות ורואים היכן ניתן לאגד מספר בניינים ליצירת תכוניות התחדשות מהותיות התואמות את הנחיות המועצה הארצית לתכנון ובנייה“. סיכם אדריכל גיל שנהב, ממשרד ‘כנען שנהב אדריכלים‘ ומבעלי ‘החברה לפיתוח והתחדשות עירונית‘.